AKP’de korku: Ya liste yolda değişirse

AKP’de Davutoğlu’nun hazırlayacağı milletvekili aday listesi Erdoğan’ın isteklerini karşılayamazsa YSK yolunda değişebilir sıkıntısı yaşanıyor.

Yayınlanma: 27.03.2015 - 21:43
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Nisan’da YSK’ya sunulacak milletvekili listesi üzerinde çalışmalarını sürdürürken, AKP kulislerinde Erdoğan’ın listeye damgasını vuracağı belirtiliyor. Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında bir anlaşmazlık çıkması durumunda listenin YSK’ye verileceği gün “isimler yolda değişebilir” beklentisi dile getiriliyor.

Davutoğlu ile Erdoğan arasında İzleme Heyeti nedeniyle yaşanan kriz şimdilik aşılırken, asıl krizin milletvekili listelerinin oluşumunda yaşanacağı belirtiliyor. Davutoğlu’nun başkanlığındaki üst kurul, milletvekili aday listesini belirlemek için bugün çalışmalarına başlayacak. Parti kulislerinde, Erdoğan’ın Davutoğlu’nun tek başına liste hazırlamasına asla izin vermeyeceği, listeyi büyük oranda kendisinin belirleyeceği konuşuluyor. Hatta bunun için her iki tarafın ayrı ayrı liste hazırladığı dile getiriliyor. Kulislerde, “Eğer Başbakan ve Cumhurbaşkanı, liste konusunda bir anlaşmazlık yaşarlarsa mutlaka Erdoğan’ın dediği olur. Liste, 7 Nisan’da Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ve Genel Sekreter Haluk İpek tarafından YSK’ye teslim edilecek. Davutoğlu’nun elinden çıkacak liste, YSK yolunda değişebilir. Başbakan, Cumhurbaşkanı ile yeni bir kriz yaşamak istemiyorsa listeyi mutlaka Erdoğan ile istişare ederek hazırlayacaktır” görüşü dile getiriliyor.

Alt düzeyde de kavga var

Genel başkan yardımcıları arasında da teşkilatların yapısı ve milletvekili listesi üzerinde çekişme yaşandığı belirtiliyor. Eski DP Genel Başkanı da olan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile Şentop’un bu konularda tartıştıkları, ANAP ve DYP kökenli isimlere ağırlık vermesi nedeniyle Şentop’un Soylu’ya tepki gösterdiği kaydediliyor.

Erdoğan’a taslak liste

Parti kulislerinde, Davutoğlu’nun Erdoğan’a taslak bir liste sunduğu, Erdoğan’ın listede göremediği bazı milletvekillerinin isimlerini vererek aday yapılmasını istediği ileri sürülüyor. Erdoğan’ın listeyle ilgili taleplerinin karşılanmaması durumunda mevcut yapısıyla AKP MYK’dan listenin onay almasının mümkün olmadığına da dikkat çekiliyor.

AKP’de seçim beyannamesi masada

AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, komisyonun hazırladığı seçim beyannamesi taslağının Davutoğlu’na sunulduğunu, beyannamenin açıklanacağı tarihinin ise belli olmadığını söyledi. AKP MYK, dün toplanarak seçim çalışmalarını değerlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler