Gol düellosu Fenerbahçe'nin

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, Balıkesirspor'u 4-3'lük skorla yendi.

Yayınlanma: 02.05.2015 - 18:44
Abone Ol google-news

Kadıköy'de uzun yıllar unutulmayacak bir düello yaşandı... Fenerbahçe, ligin son sırasındaki Balıkesirspor karşısında iki kez mağlup duruma düşmesine rağmen sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrıldı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Şampiyonluk mücadelesinde kayıp yaşamak istemeyen Fenerbahçe, ligde kalma umutlarını mucizelere bırakan Balıkesirspor'u Kadıköy'de konuk etti.

Sarı-lacivertliler, Caner Erkin'le 1-0 öne geçtiği maçın kolay geçmesini beklerken, ilk yarıda adeta kabus gördü. 2-1 yenik duruma düşmesine rağmen 2-2'yi yakalayan Fenerbahçe, devre sonuna doğru 3-2 geriye düştü. Ancak ilk devre sonunda ve ikinci yarının başında Moussa Sow'un golleri, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye kritik bir galibiyet getirdi. Fener, bu kritik galibiyetle maç fazlasıyla da olsa yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Mücadeleye iki takım da hızlı başladı. Henüz 8. dakikada Diego'nun şık topuk pasıyla topla buluşan Caner Erkin, sol çaprazdan çok sert vurdu ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Ancak konuk takım Balıkesirspor, pes etmeye niyetli değildi. Dakikalar 15'i gösterirken Uğur Akdemir'in güzel ortasına boş durumda kafayı vurdu ve Kadıköy'de skora 1-1'lik dengeyi getirdi. Fenerbahçe bu beklenmedik golün şokunu üzerinden atamadan kalesinde bir gol daha gördü. Bu kez 21. dakikada kullanılan köşe vuruşunda son olarak topla buluşan Ante Klusic dönerek vurdu ve takımını Fenerbahçe karşısında 2-1 öne geçirdi.

Bir anda sahasında mağlup duruma düşen Fenerbahçe, yeniden toparlanıp rakibi üzerinden baskı kurdu. Sarı-lacivertli ekibin golü de 26. dakikada geldi. Soldan Caner'in ortasına dokunan Webo, kale sahasına indirdi. Oraya iyi hareketlenen Diego, hem skoru 2-2'ye getirdi hem de Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk golünü attı.

Gol yağmuru dinmek bilmiyordu. 40. dakikada Balıkesirspor bir kez daha öne geçti. Ceza sahasının sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta Berkan Emir, arka direğe doğru ortaladı. Bu pozisyonda hata yaparak ileriye çıkan Volkan Demirel, topun direkt olarak kaleye gitmesini engelleyemedi ve Bal-kes 3-2 öne geçti.

Yeniden baskı kuran Fenarbahçe, devre bitmeden skoru 3-3'e getirmeyi de başardı. Bu kez kazanılan serbest vuruşta Diego ortaladı. Kale sahası önünde iyi yükselen Moussa Sow, düzgün bir kafa vuruşuyla skoru 3-3'e getirdi. Gol düellosu şeklinde geçen ilk yarıda takımlar 3-3'lük beraberlikle soyunma odasına gitti.

İkinci yarıda Alper-Kuyt ikilisini kenara alan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, oyunaysa Emenike-Selçuk Şahin'i sürdü. Bu değişikliğin ardından daha organize bir oyun sergileyen Fenerbahçe, 50. dakikada öne geçti. Emenike'nin sağ çaprazda etkisiz şutunu arka direkte iyi takip eden Moussa Sow tamamladı ve takımını 4-3 öne geçirdi.

Bu golden sonra oyundaki tempo düştü. Fenerbahçe, iki kez geriye düştüğü maçı yeniden lehine çevirirken oldukça yoruldu. Balıkesirspor da ilk yarıdaki yüksek tempoya dayalı olarak, ikinci yarıda aynı oyunu sergilemekte zorlandı.

Fenerbahçe, Emenike ile net bir fısattan yararlanamazken, Webo'nun da bir kafa vuruşu direkten döndü.

Kalan dakikalarda başka gol olmazken, iki kez mağlup duruma düştüğü maçta Fenerbahçe, Balıkesirspor'u 4-3 yenerek 63 puana yükseldi ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Balıkesirspor ise 20 puanda kaldı.

Fenerbahçe-Balıkesirspor maçı - FOTO GALERİ

MAÇTAN DAKİKALAR

90' Bülent Yıldırım maçın son düdüğünü çalıyor.

90' Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

90' Sağ kanatta Emmanuel Emenike'ye yatarak sert müdahalede bulunan Tomislav Glumac sarı kart görüyor.

88' Fenerbahçe'de üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Raul Meireles oyuna giriyor ve Pierre Webo oyundan çıkıyor.

85' Rakibi Diego'nun ayağına sert müdahalede bulunan Uğur Akdemir sarı kart görüyor.

83' Ceza yayı önü hafif sol taraftan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Berkan Emir kaleye şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

82' Rakibi Ermin Zec'e ceza sahasının önünde sert müdahalede bulunan Gökhan Gönül sarı kart görüyor.

81' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada iyi yükselen Pierre Webo kafa vuruşunu yapıyor ancak top kale direğine çarptıktan sonra oyun alanına geri dönüyor ve Balıkesirspor defansı topu uzaklaştırıyor.

80' Caner Erkin'in pası ile topla buluşan Emmanuel Emenike sol taraftan ceza sahasına girdikten sonra yakın mesafeden şutunu çekiyor ancak kaleci Emrullah Şalk topu kornere çelmeyi başarıyor.

77' Caner Erkin sol kanattan ortasını yapıyor ancak Tomislav Glumac topu uzaklaştırmayı başarıyor.

73' Muğdat Çelik'in pası ile ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan İlhan Depe şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

72' Balıkesirspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Eray Ataseven oyundan çıkıyor ve Ermin Zec oyuna giriyor.

69' Aykut Çeviker'in pasına sol kanatta hareketlenen İlhan Depe için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

67' Diego'nun pası ile sol kanatta topla buluşan Caner Erkin ortasını yapıyor ancak top, kaleci Emrullah Şalk'ta kalıyor.

63' Rakibi Vitor Gomes'ten topu kapan Mehmet Topal ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak top, Balıkesirspor defansından geri dönüyor.

62' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Berkan Emir altıpas içerisine ortasını yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel topu kontrol etmeyi başarıyor.

60' Ceza yayı gerisinden kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Bruno Alves şutunu çekiyor ancak baraja çarpan top kornere çıkıyor.

59' Ceza yayı gerisinde top kapma mücadelesinde Caner Erkin'in ayağına basan Vitor Gomes sarı kart ile cezalandırılıyor.

56' Selçuk Şahin ceza sahasına uzun pasını atıyor. Altıpasın önünde topu sırtı dönük bir şekilde kontrol eden Emmanuel Emenike pasını geriye çıkarıyor. Penaltı noktasının hemen gerisinde topla buluşan Pierre Webo gelişine şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.

54' Balıkesirspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sercan Yıldırım oyundan çıkıyor ve İlhan Depe oyuna giriyor.

54' Balıkesirspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ronald Vargas kenara geliyor ve Aykut Çeviker oyuna giriyor.

52' Orta alandan hızlı çıkmak isteyen Muğdat Çelik'e yatarak sert müdahalede bulunan Selçuk Şahin sarı kart görüyor. Bu kart ile birlikte Selçuk, haftaya oynanacak olan Medicana Sivasspor maçında cezalı duruma düşüyor.

50' GOOOLLL! Fenerbahçe, Moussa Sow'ın golü ile 4-3 öne geçiyor. Sağ kanattan başlayan atakta Gökhan Gönül ortasını yapıyor ancak Balıkesirspor defansından dönen top Emmanuel Emenike'de kalıyor. Emenike, ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekiyor. Kaleye yönelen topu altıpas önünde iyi takip eden Moussa Sow kale ağzında topa dokunuyor ve top ağlarla buluşuyor.

48' Caner Erkin sol kanattan ortasını altıpas üzerine yapıyor. O noktada Tomislav Glumac topu karşılıyor. Ceza yayı gerisinde topu önünde bulan Gökhan Gönül gelişine çok sert vuruyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

46' Fenerbahçe ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği ile başlıyor. Dirk Kuyt ve Alper Potuk oyundan çıkarken, Emmanuel Emenike ve Selçuk Şahin oyuna giriyor.

46' Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile ikinci yarıya Balıkesirspor başlıyor.

İLK YARI 3-3

45' Bülent Yıldırım ilk yarının son düdüğünü çalıyor. İlk yarı 3-3 eşitlik ile sona eriyor.

45' Orta alanda rakibi Diego'ya sert müdahalede bulunan Eray Ataseven sarı kart ile cezalandırılıyor.

45' İlk yarının sonuna en az 1 dakika ilave ediliyor.

44' GOOOLLL! Fenerbahçe, Moussa Sow'un golü ile skoru 3-3'e getiriyor. Ceza sahası dışı sol taraftan kullanılan serbest vuruşta Diego ortasını yapıyor. Altıpas gerisinde sırtı dönük bir şekilde topla buluşan Moussa Sow kafa vuruşunu yapıyor ve top ağlarla buluşuyor.

42' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Caner Erkin altıpas içerisine ortasını yapıyor ancak Balıkesirspor defansı topu uzaklaştırıyor.

40' GOOOLLL! Balıkesirspor, Berkan Emir'in golü ile 3-2 öne geçiyor. Ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Berkan Emir sol ayağı ile ortasını yapıyor. Doğrudan kaleye yönelen top kaleci Volkan Demirel'in üzerinden geçerek ağlarla buluşuyor.

39' Sağ kanatta rakibi Ronald Vargas'a sert müdahalede bulunan Bruno Alves sarı kart görüyor. Bu kartla birlikte Bruno Alves haftaya oynanacak olan Medicana Sivasspor maçında cezalı duruma düşüyor.

36' Sol kanatta topla buluşan Eray Ataseven altıpas gerisine ortasını yapıyor. O noktaya savunma arasından iyi hareketlenen Isaac Promise bomboş bir şekilde kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

36' Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül pasını Dirk Kuyt'a veriyor. Kuyt, ceza sahası içi sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak top, takım arkadaşı Alper Potuk'a çarptıktan sonra uzaklaşıyor.

33' Dirk Kuyt'ın pasında topla buluşan Diego topu sağına aldıktan sonra ceza yayının sağından şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

33' Ceza sahası dışında topa sahip olan Moussa Sow şık hareketlerle ceza sahasına girdikten sonra altıpas gerisinden sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

32' Isaac Promise'ın pasına sağ kanatta hareketlenen Muğdat Çelik için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

28' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego ön direğe ortasını yapıyor ancak Sercan Yıldırım topu uzaklaştırıyor.

26' GOOOLLL! Fenerbahçe, Diego'nun golü ile eşitliği yakalıyor. Sol kanatta rakibi Sercan Yıldırım'dan topu kapan Caner Erkin altıpasın ön tarafına ortasını yapıyor. O noktada bulunan Pierre Webo topu arkaya aşırtıyor. Altıpasın gerisinde topu iyi takip eden Diego gelişine şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

23' Savunma arkasına atılan pasa ceza sahasının sol köşesinde hareketlenen Pierre Webo için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

21' GOOOLLL! Balıkesirspor, Ante Kulusic'in golü ile 2-1 öne geçiyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Berkan Emir altıpas içerisine ortasını yapıyor. Kalesinden çıkan Volkan Demirel topu uzaklaştırmak istiyor ancak top kısa düşüyor. Penaltı noktasında topu takip eden Ronald Vargas topu kafayla altıpas içerisine indiriyor. O noktada Ante Kulusic topu aldıktan sonra döner dönmez yakın mesafeden şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor.

21' Ceza yayı gerisinde topla buluşan Vitor Gomes şutunu çekiyor ancak Fenerbahçe defansına çarpan top kornere çıkıyor.

19' Pierre Webo ceza yayı önünde topla buluştuktan sonra ara pasını kafayla Moussa Sow'a veriyor. Sow, ceza sahası içinde topu kontrol ettikten sonra rakibile omuz omuza iken şutunu çekiyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

17' Ceza yayı gerisinde Diego'nun pası ile topla buluşan Moussa Sow şutunu çekiyor ancak top, kendi takım arkadaşı Pierre Webo'ya çarparak geri dönüyor.

15' GOOOLLL! Balıkesirspor, Isaac Promise'ın golü ile eşitliği yakalıyor. Sağ kanatta topla birlikte ilerleyen Uğur Akdemir ceza sahasına koşu yapan Isaac Promise'a uzun pasını atıyor. Savunma arkasına iyi sarkan Promise altıpasın gerisinden kaleci ile karşı karşıya iken kafa vuruşunu yapıyor ve top ağlarla buluşuyor.

14' Gökhan Gönül'ün pasına sağ kanatta hareketlenen Dirk Kuyt için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

13' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Caner Erkin altıpas gerisine ortasını yapıyor. O noktada gerilerden gelen Bruno Alves kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

12' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Ronald Vargas altıpas önüne ortasını yapıyor ve kaleci Volkan Demirel o noktada topu rahatlıkla kontrol ediyor.

10' Ceza yayının sağ çaprazından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Caner Erkin direkt olarak kaleye şutunu çekiyor. Kaleci Emrullah Şalk üzerine gelen topa müdahale ettikten sonra Balıkesirspor defansı topu uzaklaştırıyor.

8' GOOOLLL! Fenerbahçe, Caner Erkin'in golü ile 1-0 öne geçiyor. Alper Potuk ceza yayı gerisinden pasını Diego'ya veriyor. Diego topuk pasını sol kanattan bindirme yapan Caner Erkin'e veriyor. Caner altıpasın sol köşesinin biraz gerisinde topla buluşur buluşmaz yerden sert ve düzgüv vuruyor ve top ağlarla buluşuyor.

6' Sol kanatta topa sahip olan Alper Potuk penaltı noktasına ortasını yapıyor ancak Eray Ataseven topu uzaklaştırıyor.

4' Dirk Kuyt sağ kanattan penaltı noktasına ortasını yapıyor. O noktada yükselen Pierre Webo kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin yanından auta çıkıyor.

4' Ceza yayının sağ çaprazında topa sahip olan Ronald Vargas topu soluna aldıktan sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Volkan Demirel köşeye iyi uzanarak topu kontrol etmeyi başarıyor.

2' Diego'nun pası ile ceza yayının sağında topla buluşan Gökhan Gönül şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden auta gidiyor.

1' Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile maça Fenerbahçe başlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler