Fransız polisinden kilisede terör operasyonu

Fransa polisi, Paris'te katliamı şüphelilerininden birini yakalamak için şafak operasyonu düzenledi. Operasyonda 2 terörist öldürüldü, 5 kişi gözaltına alındı. Abluka altına alınan apartmanda bir kadın canlı bomba intihar yeleği ile kendisini patlattı. Fransız polisi şu sıralarda bir kiliseye operasyon düzenliyor.

Yayınlanma: 18.11.2015 - 08:11
Abone Ol google-news
<video:422989>

 

Paris'teki terör saldırılarının ardından Fransız polisi operasyonlarına devam ediyor. Fransız emniyet güçleri Saint-Denis bölgesindeki bir kiliseye baskın düzenliyor.

Paris’te geçtiğimiz Cuma günü 129 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırılarının bağlantılarını araştıran Fransız polisi, yeni bir hücre evine şafak operasyonu gerçekleştirdi.
Paris’te üç intihar bombacısının kendini patlattığı Saint Denis semtinde sabaha karşı silah sesleri eşliğinde gerçekleştirilen operasyonda, yaralanan polislerin olduğu bildirildi.

Fransız Özel Silah ve Taktik Ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, Cuma günü gerçekleşen saldırı ile bağlantısı olan teröristlerin bir apartman dairesi içinde kıstırıldığı ifade edildi.

Paris'te bu sabah yine silah sesleri-Fotoğraflar

Paris'te terör operasyonu amatör kamerada  - VİDEO

SALDIRILARIN PLANLAYICISINA YÖNELİK İDDİA
 
Polisin kuşattığı evde Paris saldırısının kilit ismi firari zanlı Abdülhamid Abaaoud'un hedeflendiği belirtiliyor. Operasyonda 2 teröristin öldürüldüğü, 5'inin yakalandığı kaydedildi.


 Gözaltına alınanlar ya da ölenler arasında 27 yaşındaki IŞİD militanı Abaaoud'un olup olmadığı açıklanmadı.

Fransa Adalet Bakanı Christian Taubira, Europe 1 radyosuna yaptığı açıklamada Saint Denis'deki operasyonun sona erdiğini söyledi.

TOPLU TAŞIMA DURDU, OKULLAR AÇILMAYACAK
 
Saint Denis Belediye Başkanı Didier Paillard, toplu taşıma hizmetlerinin durdurulduğunu ve kasaba merkezinde bugün okulların açılmayacağını söyledi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da düzenlenen terör saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 352 kişi yaralanmıştı.

Altı noktada art arda gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları IŞİD terör örgütü üstlenmişti. Polis saldırıların ardından kaçan iki teröristin arandığını bildirmişti.

İki Air France uçağına bomba ihbarı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler