Berkin Elvan'ı vurdurtan sarışın ve yapılıymış

2 görgü tanığı Berkin Elvan cinayeti için ifade verdi.

Yayınlanma: 17.03.2014 - 18:30
Abone Ol google-news

Polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın vurulmasına ilişkin 2 görgü tanığı ifade verdi. Savcılıkta ifade veren Berkin’in arkadaşı Ö.K, ateş emrini veren polisin sarışın ve kalıplı birisi olduğunu belirterek “O gün Berkin’in polis müdahalesi sırasında sokağın başından geri döndüğünü gördüm. Elini kaldırarak ‘Ekmek almaya gidiyorum. Atmayın yeter artık’ diye bağırdı. Cadde üzerinde polisler tekrar ateş açınca Berkin ürkerek ara sokağa girmek istediği sırada başından vuruldu” dedi.

''Berkin'in tanığı'' konuştu - VİDEO

Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin dün 2 görgü tanığı soruşturmayı yürüten savcı Faruk Bildirici’ye ifade verdi. Görgü tanıklarından Ö.K, gaz kapsülünün Berkin’in başına isabet etmesinin ardından bağırmaya başladığını belirterek “Kafasına biber gazı saplanmıştı. Eliyle vurup çıkardı. Bu esnada polislerin olduğu yerde kafasında gaz maskesi takılı bulunan sarışın, kalıplı bir şahıs, parmağıyla vatandaşları göstererek ve küfrederek polislere ‘Ateş edin’ diye bağırıyordu” dedi. Berkin’in vurulduğu anda bilincinin yerinde olduğunu anlatan Ö.K, “Biz kendisine sorular sormaya başladık. Kafasına ne geldiğini sorduk. ‘Bilmiyorum’dedi. Birden bayılmaya başladı, gözleri kapandı. Berkin’i kucağımıza aldığımızda kusmaya başladı. Tuvaleti geldi, her şeyi boşaltmaya başladı” diye konuştu.

‘Polisle arasında 20 metre vardı’

Berkin Elvan’ın vurulması emrini veren kişinin sarışın olduğunu kaydeden Ö.K, “Çevrede başka gaz tüfeği kullanan polisler de vardı. Ancak sarı saçlı polisin yanında bulunan kişinin gaz kapsülüyle Berkin’i yaralandığını gördüm. Aralarında 20 metre mesafe vardı. Polisler KİM marketin önündeydi. Berkin’e ateş eden polis memuru da KİM marketin önündeydi. Ateş eden polis memurunun kafasında kask yoktu. Yüzünde gaz maskesi vardı” dedi.

‘Anne diye bağırdı’

Bir başka görgü tanığı Sunay Yıldız da Berkin ile olay günü sabah 06.30 sıralarında karşılaştıklarını, kendisine ekmek almaya gittiğini söylediğini belirtti. Berkin’le beraber yaklaşık 100-150 metre yokuş yukarı yürüdüklerini anlatan Yıldız, “Evlerinden itibaren olayın meydana geldiği yere 5 dakika yürüdük. Mahmut Şevket Caddesi üzerinden çevik kuvvet polisleri bizim bulunduğumuz sokak da dahil olmak üzere birçok yere gaz kapsülü atıyordu” dedi. Berkin’in atılan gazlara doğru dönüp baktığı sırada kafasından vurulduğunu kaydeden Yıldız, özetle şunları söyledi: “Yanımızda 3-4 kişi daha vardı. Kafasını eğerek ve bir adım öne çıkarak polislere doğru baktı. Bu esnada bir gaz kapsülü kafasının sağ arka kısmına çarptı ve oraya yapıştı. Berkin eliyle vurarak gaz kapsülünü düşürdü. Vurulması üzerine ‘Anne’ diye bağırdı. Geldiğimiz yöne eve doğru koştu. Ben de peşinde koştum. Kendisini yakaladım. Başından hafif kan geldiğini gördüm. Kendisini minibüsle Okmeydanı SSK Hastanesi’ne getirdik. Hastaneye saat kaçta getirdiğimizi hatırlamıyorum.”

Berkin Elvan anısına... - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler