Erdoğan, Türkiye'yi kararttı

Yolsuzlukların, rüşvetin, hırsızlıkların üzerina gitmek yerine pisliklerin üzerini örtme, karartma yolunu seçen AKP hükümeti, internet ve bilgi çağında Türkiye'yi karanlığa götürme yolunu seçti.

Yayınlanma: 21.03.2014 - 01:35
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bursa mitinginde, "Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şunu der, hiç beni ilgilendirmiyor" diye konuştu.

Ardından Başbakanlık Basın Müşavirliği, "Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir. Başbakanımız da Bursa'daki konuşmasında bu olguya dikkati çekmiş bulunmaktadır" açıklaması yaptı.

Açıklamanın yankıları sürerken gece geç saatlarde önce kablonet ve avea kullanıcıları için twitter kapatıldı. Ardından diğer servis sağlayıcıları geldi.Twitter'a girmek isteyenler sayfada mahkeme kararlarıyla karşılaştı. Twitter'ın kapatılması sosyal medyada büyük bir tepki yarattı.Böylece Türkiye, sansürcü, yasakçı zihniyetiyle dünyada, İran, Suudi Arabistan ve Çin ile aynı lige düştü.

Yolsuzlukların, rüşvetin, hırsızlıkların üzerina gitmek yerine üzerini örtme, karartma yolunu seçen AKP hükümeti, internet ve bilgi çağında Türkiye'yi karanlığa götürme yolunu seçti.

Twitter yasağı dünyada büyük yankı buldu. #TwitterisblockedinTurkey (Twitter Türkiyede bloklandı) #OccupyTwitter (Diren twitter) ve #DictatorErdogan (diktatör Erdoğan) hastagları tüm düyada TT oldu. Kısaca Türkiye yasaklarıyla dünyaya rezil oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler