Geline karaciğer bağışlayan görümce: Ezber bozduk

Burdur'da siroz hastalığına yakalanan 29 yaşındaki Kaniye Keleş, görümcesi 39 yaşındaki Ümmü Gülsüm Turgut'un bağışladığı karaciğer dokusuyla yaşama tutundu. Gelin- görümce çekişmelerini hatırlatan Turgut, "Ezber bozduk" dedi.

Yayınlanma: 06.09.2016 - 11:11
Abone Ol google-news

 

Burdur'un Bucak İlçesi'nde 7 ay önce karaciğer sirozu hastalığına yakalanan 2 çocuk annesi Kaniye Keleş'e karaciğer nakli olması gerektiği söylenince, görümcesi Ümmü Gülsüm Turgut bağışçı oldu. Yapılan tetkikler sonucu doku uyumu tesbit edilince, Turgut'tan alınan karaciğer dokusu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi'nde Kaniye Keleş'e nakledildi.

Ümmü Gülsüm Turgut'un bağışladığı karaciğer dokusuyla hayata tutunan Kaniye Keleş, sarılık şikayeti ile başvurduğu hastanede siroz teşhisi konulduğunu, karaciğer nakli için bağışçı aradıkları sırada görümcesinin gönüllü olmasıyla yeniden yaşama tutunduğunu söyledi.

'EZBER BOZDUK'
2 çocuk annesi Ümmü Gülsüm Turgut, genç yaşında siroz hastalığıyla mücadele eden kardeşinin eşi Kaniye Keleş'in daha fazla acı çekmesine dayanamadığını belirtti. Ailesiyle görüşüp karar verdiğini söyleyen Turgut, gelin- görümce çekişmesine atıfta bulunarak, "Ezber bozduk. Üç hafta önce girdiğimiz ameliyat başarılı geçti. Ben taburcu oldum. Gelinimizin de taburcu olduğu gün kutlayacağız. O da 2 oğluyla sağlıklı ve mutlu yaşayacak. Kardeşime iki evlat veren gelinimiz sağlıklı ve mutlu olmayı hak ediyor" diye konuştu.

ACİL BEKLEME SIRASINDAYDI
Kaniye Keleş'e ekibiyle karaciğer doku naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, daha önce hiçbir şikayeti bulunmayan hastaya, 7 ay önce karaciğer yetmezliği (siroz) teşhisi konulduğunu söyledi. Son dönemde hastanın medikal tedaviye yanıt vermediğini, klinik tablonun ilerlemesiyle hastanın karaciğer komasına girdiğini söyleyen Prof. Dr. Aydınlı, “Kaniye Keleş acil karaciğer nakli bekleme listesine alındı. Fakat hastamızın çok fazla zamanı olmadığı için yakınları gönüllü oldu. Hastanemizin ilgili tüm birimleri yoğun çalışma başlattı. Hastamızın görümcesinin nakil için uygun olduğunu tespit ettik. 21 gün önce 8 saat süren naklin ardından, görümce ve gelinin sağlık durumu çok iyi" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler