Almanya Savunma Bakanı: İncirlik ziyareti ertelenmeyecek

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Alman milletvekillerinin ekim ayında üsse yapmayı planladığı ziyaretin erteleneceğini düşünmediğini söyledi.

Yayınlanma: 06.09.2016 - 23:17
Abone Ol google-news



Almanya, krize rağmen İncirlik'e 58 milyon avro yatırım yapılacağını doğruladı.

"Ekim ayı başında İncirlik Üssü’ne gitmeyi planlayan Alman parlamenterler grubunun ziyaretlerini planlandığı biçimde gerçekleştireceklerini düşünüyorum" diye konuşan Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Gerd Hoofe’nin Spiegel-Online’da yer alan açıklamalarını onayladı.

Sputnik'in haberine göre IŞİD’le mücadelede kullanılan üsteki uçaklar için özel bir pist, askerler için barınak ve modern geçici karargahlar yapılması için ayrıldığı belirten 58 euroluk yatırım paketi için hazırlıkların sürdüğünü kaydeden Almanya bakanı, para akışının ise henüz başlamadığını belirtti.

Türkiye, Almanya Federal Meclisi'nin "Ermeni Soykırımı tasarısı"nı onaylamasının ardından Almanya milletvekillerinin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesine izin vermemişti. Almanya ise son yaptığı açıklamada durumun değişmesinin vize serbestisi açısından pozitif bir adım olacağını vurgulamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler