33 bin 333 gün ve her gün Cumhuriyet

33 bin 333 gün ve her gün Cumhuriyet

Yayınlanma: 10.01.2017 - 04:53
Abone Ol google-news

Elinizde Cumhuriyet’in otuz üç bin üç yüz otuz üçüncü sayısını tutuyorsunuz. Okurlarıyla 33 bin 333 kez buluşmuş 92 yaşında bir delikanlı...

Bu gazete gücünü okurlarından almaktadır. Bu nedenle bağımsızlığını koruyabilmekte, iktidara boyun eğmeden, herhangi bir ekonomik güç odağına yaslanmadan, özgürce gazetecilik yapabilmektedir. Olayları ve haberleri gerçeğe uygun olarak yazabilmekte, hükümetleri, kamu görevlilerini eleştirebilmekte, yazılması, yayımlanması istenmeyenleri de yayımlayabilmektedir.

Onu susturmak isteyenler bugünlerde iki koldan saldırıya geçtiler.

Bir hukuk davası ile Cumhuriyet Vakfı’nı ele geçirip AKP iktidarı ile kol kola girmiş güçlerin eline teslim etmek istiyorlar.

Bir ceza davası ile 11 arkadaşımızı tutukladılar. Bir türlü yazılmayan iddianame ile tutuklama bir cezalandırmaya dönüştürüldü. Hem 11 arkadaşımız cezalandırılıyor, hem Cumhuriyet yönetimi sıkıştırılmak isteniyor.

Hukuk ve ceza davalarını çok güçlü bir hukukçu desteği, içerideki ve dışarıdaki arkadaşlarımızın sarsılmaz direnci ile aşacağız. Bundan bizim kuşkumuz yok, okurlarımızın da olmasın.

Ama bir de Cumhuriyet’i aşırı ölçülerde zorlayan mali darboğaz var. Bunu aşabilmemizin tek ve zorunlu koşulu ise gazetemizin fiyatını artırmak.

Bugünden itibaren gazetemizin satış fiyatı 2 TL oldu.

Son olarak 14 Temmuz 2014’te 1 TL’den 1.5 TL’ye yükseltilen fiyatı 2.5 yıl sonra yeniden ayarlamak kaçınılmaz hale geldi. Gazete satış fiyatını 1.5 TL olarak belirlediğimiz gün 1 ABD Doları 2.10 TL idi. Bugün 3.74 TL. Yani döviz kurunda yaklaşık yüzde 77 oranında artış oldu. Gazetelerin ücretler dışındaki esas maliyet unsurları kâğıt ve baskı gibi kalemler dövize bağlıdır. Dolayısıyla bu maliyet artışını ancak fiyat artışı ile karşılamak zorundaydık.

Atılacak adım sadece gazete fiyatını artırmakla sınırlı değil. Bugün birinci sayfanın en üstünde göreceğiniz gibi bir kampanya başlatıyoruz. Amaç daha çok okura ulaşmak, gazetenin tirajını layık olduğu noktaya çıkarmak.

Bu amaçla Facebook ve Twitter gibi sosyal medya kanallarında kapsamlı bir tanıtım etkinliği başlatıyoruz. Ayrıca Avrupa’daki okurlarımızın basılı gazeteyi elektronik ortamda eksiksiz okuyabilmelerini sağlamak amacıyla ayrı bir kampanya birkaç gün içinde yürümeye başlayacak.

Amacımız pek yalın: Cumhuriyet’in susturulmasına karşı okurlarımızla el ele, omuz omuza özgürlüklerimizi, demokrasiyi ve laikliği daha güçlü, daha etkili savunmak.

Biliyoruz ki Cumhuriyet susarsa başta okurlarımız olmak üzere bu ülkenin demokrasi, laiklik ve özgürlük güçlerinin de sesi kısılmış olur.

Buna izin veremeyiz ve vermeyeceğiz...

 

Videomuz ve ilgili haberimiz için tıklayın                                                                                      


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler