Mehmet Özgül

Sorunlar yumağı

13 Şubat 2017 Pazartesi

Galatasaray’ın müzmin sorunları devam ediyor. Önce savunmadan başlayalım... Yerleşim hatası ve adam paylaşımı başta geliyor (Ki ilk yarıda kornerden gelen toplarda yenen iki kafa golü bunun eseri). Buna bağlı olarak ikili mücadelelerde başarı şansı düşüyor. Bu da rakiplere pozisyon üretme kolaylığı demek. Bu şekilde Kayserispor gol pozisyonları buldu.
Savunmanın hücuma desteği ise yok denecek kadar az. Takımı ileri taşıyacak çıkışları yapamadığı gibi doğru ve çabuk pas yetersizliği de var.
Oyunun hücum yönü tam bir fiyasko! Bunda oyuncu seçiminin etkisi tartışılabilir. Hocanın senaryoları farklı olabilir. Ama tutmuyor işte. Takımın en iyi yaptığı iş, tehlikeli bölgenin dışında kolay paslaşmalar. Eğer rakip Kayserispor gibi takım savunmasını oturtmuş ve atak yönü değiştiğinde kaymaları iyi yapıyorsa Galatasaray’ın pozisyon üretmesi çıkmaza giriyor. En önemli eksiklik ise çabuk karşı atağa çıkmakta ve gol bölgesinde çoğalmakta. Ki böyle birkaç pozisyonda Galatasaray’ın 6 oyuncusu santrayı geçememişti.
İkinci yarıda Podolski’nin gerisindeki Rodriguez (ki bence bu pozisyonda oynaması yanlıştı) Eren değişikliği ile geç kalınmış olsa da doğru bulunmuş oldu. Ne var ki form grafiği düşen Bruma ve Yasin ile onun yerine giren Sinan ne adam eksiltmede ne de pozisyon üretmede başarılı olamadılar. Kenar topları ise gol bölgesine çok oyuncu girmediği içinsonuç vermedi. Özetlersek sezon başından beri devam eden sorunlar yumağına hâlâ çare bulunamamış. Kayserispor oyunun iki yönünde de Galatasaray’a üstünlük sağlayarak galibiyeti hak etti.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorunlar yumağı 13 Şubat 2017
Riekerink’in şapkası 5 Şubat 2017
G.Saray’a hüsran! 22 Ocak 2017

Günün Köşe Yazıları