Taksim’de Onur Yürüyüşü'ne izin yok... Gözaltılar var

Taksim Fransız Kültür Merkezi önünde Onur Yürüyüşü'nü başlatmak için toplanan LGBTİ+ aktivistlerine polis müdahale etti. Taksim ve çevresinde 44 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 25.06.2017 - 17:30
Abone Ol google-news
<video:768500>

İstanbul Valiliği, bu sene yapılacak olan Onur Yürüyüşü'ne izin vermedi. İstiklal Caddesi'ne çıkan bütün sokaklar polis tarafından kapatıldı. Bazı LGBTİ aktivistleri ara sokaklarda bir araya gelerek " Aşk, aşk, hürriyet; uzak olsun nefret" sloganları attı.

Taksim Fransız Kültür Merkezi önünde Onur Yürüyüşü'nü başlatmak için toplanan LGBTİ+ aktivistlerine polis müdahale etti. 

Polis, alınan önlemlere rağmen arka sokaklarda bir araya gelen bir grup LGBTİ'liye köpeklerle müdahale etti. Kovalamaca sırasında hareketli anlar yaşanırken, bir polis helikopteri de yaşananları havadan takip etti.
 
LGBTİ'LİLER CİHANGİR'DE TOPLANDI

İstiklal Caddesi ve çevresinde müdahalenin ardından LGBTİ'liler bu kez de Cihangir'de toplandı. Polis, gruba bu kez TOMA ile müdahale etti. Polis ara sokaklarda 28 kişiyi gözaltına aldı. Bu sırada, polis müdahalesini görüntülemeye çalışan AP kameramanı Bram Janssen de, sarı basın kartı olmasına rağmen, yanında pasaportu olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Kameraman Janssen, ekipmanlarıyla birlikte polisler tarafından gözaltı aracına götürüldü. Polislerin önlemi sürerken gruplar dağıldı.

Onur yürüyüşü"ne karşı çıkan bir grup, İstiklal Caddesi girişinde bekleyen LGBTİ'lilerin arasına girdi. Bu kişiler ile LGBTİ'liler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bu arbede sırasında yürüyüşe engel olmaya çalışan gruptan 20 kişi gözaltına alındı.

Polisin, İstiklal Caddesi girişinde, “dağılın” anonsu yaptığı ve burada iki LGBTİ+ aktivistinin gözaltına alındığı aktarıldı. Daha sonra yapılan açıklamada gözaltına alınanların sayısının 44'e yükseldiği aktarıldı.

SOKAK KAMERALARI GEÇİCİ OLARAK 'SERVİS DIŞI'

T24'ün aktardığına göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şehir kameralarından Taksim ve İstiklal Caddesi'nden iki noktadan yayın yapan üç kamera, sabah saatlerinden itibaren servis dışı bırakıldığı kaydedildi. İstanbul'daki tüm diğer kameralar çalışırken, Onur Yürüyüşü'nün düzenleneceği güzergahtaki kameraların 'geçici olarak servis dışı' olması dikkat çekti.

Taksim’de Onur Yürüyüşü'ne polis müdahalesi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler