Rockets’ın Yolu

Geçen sezon James Harden önderliğinde NBA’de başarılı sayılabilecek bir yılı geride bırakan Houston Rockets, yaz döneminde yaptığı dikkat çekici hamlelerle kadrosunu güçlendirdi.

Yayınlanma: 21.07.2017 - 19:05
Abone Ol google-news

Geçen sezon James Harden önderliğinde NBA’de başarılı sayılabilecek bir yılı geride bırakan Houston Rockets, yaz döneminde yaptığı dikkat çekici hamlelerle kadrosunu güçlendirdi. Chris Paul, P.J Tucker ve son olarak Luc Mbah a Moute’yi kadrosuna katan Rockets, kağıt üzerinde etkili bir kadro kurmayı başardı. Yeni kadrodaki asıl konu ise James Harden ve Chris Paul’un birlikte oynamalarının sıkıntılı olup olmayacağı durumu. Geçen yıl Harden takımı çok iyi yönetti. Ona alınan önlemleri işleyerek dış oyuncuları çok iyi besledi ve üçlük rekoru kırdıkları bir sezonu geride bıraktılar. Ancak play-off’larda San Antonio Spurs’e  direnemediler. Artık birkaç basamak daha yukarı çıkabilmek için hamle yapmaları gerektiğini anladılar ve Chris Paul hamlesiyle takıma farklı bir hava kattılar. Chris Paul ve James Harden ikisi de topu ellerinde isteyen oyuncular. Verimlilik açısından da ne kadar çok topa hakim olurlarsa o kadar fayda sağlayacak potansiyele sahipler. Ancak ikisi sahadayken bu durum soru işareti olarak gözükse de Mike D’Antoni faktörünü unutmama gerek. Bu iki oyuncuyu da en iyi şekilde kullanabilecek yapıda olan D’Antoni, takımın diğer parçalarını da Paul ve Harden’a göre ayarlayacak gibi duruyor. Sonuçta James Harden’ın eski rolü tamamen skorerlik üzerindendi. Yani kontrolün Chris Paul’da olduğu dönem içinde skorerlilğini çok iyi bir şekilde kullanacaktır. Aynı zamanda Chris Paul’un kenarda olduğu dönemde oyuna şekil veren pozisyona yine Harden geçecektir. Yani anlaşılacağı üzere Mike D’Antoni’nin birçok seçeneği var. Savunmada ise Chris Paul gerçekten çok başarılı. Takasta kullanılan Patrick Beverley kadar sert olmasa da Chris Paul’da savunma konusunda oldukça inatçı ve çok akıllı. Yan parçalar Trevor Ariza ve Ryan Anderson’ın dış şutlarındaki istikrar da bu sezonun Houston Rockets açısından merakla beklenen performansları. Geçen sene bu işi oldukça başarılı bir şekilde yapan ikili bu sezon Chris Paul’un gelişiyle daha çok boş şutlar bulacak gibi gözüküyorlar.

       Batı’da Golden State Warriors ve güçlü kadrolar kuran diğer ekiplerle birlikte mücadele içine girecek olan Houston Rockets artık daha güçlü bir kadroyla beraber NBA finali için savaşacak. Genç yıldızların yanına eklenen Jimmy Butler’lı Minnesota Timberwolves, geçen senenin MVP’si olan Russell Westbrok’un yanına gelen süperyıldız Paul George’lu Oklahoma City Thunder, bir başarı geleneğine sahip olan San Antonio Spurs ve şampiyon Golden State Warriors ile Chris Paul ve James Harden önderliğindeki Houston Rockets ile birlikte batı bu sezon karışacağa benziyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler