Cama can verenlerin yürüyüşüne barikat

Paşabahçe Kırklareli Cam Fabrikası’nda fırın kapatma gerekçesiyle işten atılan ve direnişe geçen 90 işçinin, “İş, aş, adalet” talebiyle Tuzla’daki Şişecam Genel Merkezi’ne başlattığı yürüyüş devam ediyor. Ancak Tekirdağ Valiliği, işçilerin il sınırından içeri girmemesi için polis barikatı kurdu.

Yayınlanma: 21.10.2017 - 13:51
Abone Ol google-news



Paşabahçe Kırklareli Cam fabrikasında fırın kapatma gerekçesiyle işten atılan ve direnişe geçen 90 işçinin, “İş, aş, adalet” talebiyle Lüleburgaz’dan Tuzla’daki Şişecam Genel Merkezi’ne başlattığı yürüyüş Tekirdağ sınırında OHAL engeline takıldı. Yürüyüş Tekirdağ Valiliği kararıyla yasaklanırken, bir dinlenme tesisinde konaklayan işçilerin bulunduğu bölgeye jandarma ve polis ekipleri tarafından barikat kuruldu.

Lüleburgaz’da kurdukları çadır önünden yürümeye başlayan cam işçileri ilk geceyi Evrensekiz sapağında geçirdi. İlk gün beklediklerinden fazla destek aldıklarını ifade eden işçiler, “Lüleburgaz halkına bir kez daha çok teşekkür ederiz. İlk 10 kilometrede bizi yalnız bırakmadılar. Moraller çok yüksek” dedi.

İşten atılan işçilerin sözcüsü Aydın Şahin, hiçbir çözüm yolu gösterilmeden haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atıldıklarını ifade ederek “İşimizi tekrardan geri kazanma, çözüm önerilerimizi sunma konusunda 17 gün boyunca sendika binasında direnişe başladık. Fakat 17 gün boyunca herhangi bir somut adımla karşılaşmayınca, Tuzla’da bulunan Şişecam Genel Merkezi’ne sesimizi daha net duyurmak maksadıyla bu yürüyüşe başladık” dedi. İşten atılan işçiler ve aileleri olarak kendi inisiyatifleriyle bu yürüyüş kararını aldıklarını dile getiren Şahin, şimdiye kadar Kristal-İş Sendikası’ndan herhangi bir destek göremediklerinin vurguladı.

Yürüyüşe yasak

Yürüşün Kırklareli etabını tamamlayan işçiler daha sonra geceyi geçirmek için Tekirdağ il sınırında bulunan bir dinlenme tesisine geldikleri sırada bölgeye jandarma ve polis ekipleri tarafından barikat kuruldu. Yürüyüşün OHAL kapsamında Tekirdağ Valiliği’nin kararıyla yasaklandığını bildiren güvenlik güçleri, işçilerin Büyükkarıştıran’dan ileri yürümesine izin verilmeyeceğini açıkladı. Valiliğin yasaklama kararında, “Marjinal grupların yürüyüşe katılarak eşlik ettikleri ve moladan sonra ayrıldıkları, şahısların kolluk kuvvetlerinin güvenlik önlemlerini gözlemlediklerini, yürüyüş esnasında marjinal gruplar tarafından kamu düzenini ve kamu sağlığını bozacak, halkın can ve mal emniyetini tehlikeye düşürecek eylemlere dönüştürülebileceği...” ifadelerine yer verildi.

Bu gelişme üzerine direnişteki işçilerin oluşturduğu komite yasak sonrasında yapılacak olanları tartışmak üzere toplanırken işçiler pazartesi gününe kadar il sınırında kalma kararı aldı. İşçiler valiliğin yasağı üzerine #camiscisiengellenemez hastagı ile sosyal medya üzerinden direnişe destek istedi.

Cam işçisine eş ve çocuklardan destek

Paşabahçe Kırklareli Cam fabrikasında fırın kapatma gerekçesiyle işten atılan ve direnişe geçen 90 işçinin, “İş, aş, adalet” talebiyle Tuzla’da bulunan Şişecam Genel Merkezi’ne başlattığı yürüyüş devam ediyor. Başta cam işçileri olmak üzere herkese dayanışma çağrılarını yineleyen işçilere yürüyüş boyunca destekler de devam ediyor. Lüleburgaz’da kurdukları çadır önünden yürümeye başlayan cam işçileri ilk geceyi Evrensekiz sapağında geçirdi. İlk gün beklediklerinden fazla destek aldıklarını ifade eden işçiler, “Lüleburgaz halkına bir kez daha çok teşekkür ederiz. İlk 10 kilometrede bizi yalnız bırakmadılar. Moraller çok yüksek” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon