Canan Kaftancıoğlu koltuğu devraldı... Hakkındaki iddialara ve Kocasakal'a yanıt verdi

Cemal Canpolat CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini Canan Kaftancıoğlu'na devretti. Düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Kaftancıoğlu, "Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular. Çünkü kadın sonuna kadar savunur, direnir. Bugün yaşadığımız örgütlü kötülüğe son verecek olan kadındır" dedi. Devir teslim töreninin ardından hakkındaki karalama kampanyasına tek tek yanıt verdi. CHP Genel Başkanlığına aday olan Ümit Kocasakal'ın eleştirilerine de yanıt veren Kaftancıoğlu, " Mustafa Kemal'in kurduğu partide kadın bir il başkanı olduysam burada Atatürk'ün payı vardır" dedi.

Yayınlanma: 17.01.2018 - 12:34
Abone Ol google-news

<video:906850>

Şişhane'deki CHP İstanbul İl başkanlığı'nda düzenlenen devir-teslim töreninde konuşan Cemal Canpolat, Canan Kaftancıoğlu'nun sonuna kadar arkasında olduğunu söyledi. "Ülkemiz gerici bir kuşatma altında. Birbirimizle didişecek bir dakikamız bile yok" diyen Canpolat, "Artık biz ve bizim gibi olmayanları da uluslararası sermayeden kurtarmanın zamanı gelmiştir" dedi.

CANAN KAFTANCIOĞLU: İSTANBUL'U HALK'IN İSTANBUL'U YAPACAĞIZ - VİDEO

<video:906972>

"KADIN KİMLİĞİMLE ERKEK EGEMEN SİYASETTE VAR OLMAMDAN KORKTULAR"

Görev tesliminin ardından söz alan Canan Kaftancıoğlu, Cemal Canpolat ve ekibine teşekkür ederek şunları söyledi:

Büyük İstanbul yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bizler Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giden yurttaşları, yoldaşları neferleriyiz. 39 ilçeden ayağa kalkacağız. Bunu görüyorlar. Genel Başkanımızın başlattığı hak hukuk adalet yürüşünü başlatıyoruz. Bunun için korkuyorlar. Benim üzerimden CHP'yi dizayn etmeye çalışıyorlar. CHP emperyalizme karşı mücadelede kurulmuştur.

Farklılıkların zengin olduğu Ordu'nun Mesudiye ilçesinde doğmuş bir kardeşinizim. Eşitliğin kenti İstanbul'u yaşatacağız hep birlikte. Kente ihanet edenlerin maskelerini düşüreceğiz. Sosyal adaletten yana İstanbul'u hep birlikte inşa edeceğiz.

Peki neden korktular? Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular. Çünkü kadın sonuna kadar savunur, direnir. Bugün yaşadığımız örgütlü kötülüğe son verecek olan kadındır. Günün koşullarına göre değişmeyen ideolojik duruşumdan duyulan bir rahatsızlık var. İstanbul'dan geldiler, İstanbul'dan gidecekler. Korkuları budur.

HAKKINDAKİ İDDİALARA TEK TEK YANIT VERDİ - VİDEO

<video:906865>

Tören sonrası hakkındaki iddialarla ilgili basın toplantısı düzenleyen Kaftancıoğlu, eşinin paylaştığı yemek fotoğrafıyla ilgili konuştu.

Kendi özeli ile ilgili basın açıklaması yapmaktan dolayı mahçubiyet duyduğunu belirten Kaftancıoğlu, "Benim durduğum  ve yaptığım siyasi mücadele kimlerin ne yediğine ne içtiğine neye inandığıyla değil insanların hak ve özgürlükleri çevrçevesinde neyle mücadele ettiğidir. Sevgili eşimin paylaştığı fotoğraf var.Söylemeyi ayıp sayarak bir detaya dikkatinizi çekeceğim. Çatal ve bıçağın şeklinden karşıdakinin olduğu var. Yurt dışından bir arkadaşı.. Bu görseli paylaşan eşimin babası öldürülmeden iki gün önce bir parti genel başkanı tarafından hedef gösterilmişti. Ve oğlunun da bu topraklarda gülüp geçeceğimiz bir paylaşım nedeniyle tüm kamuoyunda hedef gösterilmesinin takdirini sizlere bırakıyorum. Bunu ayıp sayıyorum. Bunun AKP genel başkanı tarafından hedef gösterilmesi ayrımcı politikaların geldiği noktayı gösteriyor. Askerlerin yenildiği etlerle ilgilenilseydi Türkiye bu hale gelmezdi. Eşim kul hakkı yenilmediği sürece gerisinin hiçbir önemi yok." diye konuştu.

EYLEMCİ FOTOĞRAFI

Kaftancıoğlu, eşi tarafından gönderilen eylemciye benzetilen tweete ise " Sevgili eşimle gayet neşeli sosyal medya atışmalarımız meşhurdur. Bu çirkin ötesi saldırının en güzel yanı, yarı yaşımda birine benzetilmiş olmam.  Benim olmadığım gayet aşikar ve şakacı. Bundan medet umulan bir Türkiye siyaset iklimine gelmiş bulunuyoruz. Bu kişi kimdir nedir bilmiyorum. Bu kişinin teşhir edilerek haklarının da gasp edildiğine dikkat çekiyorum" şeklinde konuştu.

Kaftancıoğlu çocuğunun hedef gösterildiği tweeti göstererek "Bu ülkenin çocukları ölmesin diye mücadele ediyorum. Beni hedef gösteriyorlar. Bu ülkenin çocukları masumdur. Yasin Börü de masumdur.

KAFTANCIOĞLU'NDAN DEMİRTAŞ'A SELAM, ERDOĞAN'A ÖZÜR - VİDEO

<video:906930>

DEMİRTAŞ İLE OLAN FOTOĞRAFI

Kaftancıoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile çekilmiş fotoğrafına ilişkin de "Buradan halkın iradesiyle seçilmiş ve şu anda cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'a selam yolluyorum. Bu fotoğrafın yanına başka fotoğraflar da koyacaktım. Benim AK Parti ve MHP milletvekilleriyle çekilmiş fotoğraflarım da var. Fakat koyduğumda linç kampanyasını benden alıp, onları linç ederler diye koymuyorum. Ben bu memlekette bir kadın hakları savunucusu, bir hak ve özgürlük mücadelecisi olarak halkın iradesiyle seçilmiş herkesle fotoğraf veririm, bununla ilgili de hiç bir açıklama yapmam, bununla da gurur duyarım" diye konuştu. 

Kaftancıoğlu, "Ben Sayın Erdoğan'ı, AK Parti Genel Başkanı zannediyordum, meğerse AK Parti İstanbul İl Başkanıymış aynı zamanda. Böyle giderse bizim ilçe başkanlarımız da mahalle birim örgütlerimiz de kendisini muhatap almaya başlar. Bizim için sakınca yok, biz buradayız, bekleriz. Ama korkularının bu derece büyük olduğunu, İstanbul'dan başlayacak yürüyüşümüzün sonuç alacağını biliyorduk ama bu kadar da korkularına teslim olacaklarını düşünmüyordum" dedi. 

“ERDOĞAN'DAN SAMİMİ BİR ŞEKİLDE ÖZÜR DİLEDİĞİMİ İFADE ETMEK İSTERİM"

Canan Kaftancıoğlu, Gezi Direnişi ile ilgili bir şey hariç, sosyal medya hesabında yazdığı ve paylaştığı her şeyin sonuna kadar arkasında olduğunu belirterek, "Gezi direnişi tarihin en büyük, en barışçıl, insanların  en haklı halleriyle bir araya geldiği bir direnişti. Gezi direnişini devletin kadrolarına yerleştirdikleri FETÖ'cü polislerin baskısıyla nasıl püskürtüldüğünü de hepimiz biliyoruz. Gezi direnişi sayesinde ben de bir sürü paylaşımlarda bulundum. Orada gözümden kaçmış bir şey var. Hepimiz insanız, hepimiz hata yapabiliriz. Sayın Erdoğan'ın annesine küfür olan bir duvar yazısını da paylaşmışım. Bizim için anne olmak ve annelik hepimiz için çok kutsaldır. Ben hiç kimsinin annesine bir şey dedirtmeyeceğim gibi, Sayın Erdoğan'ın annesine bir şey denildiğinde de bunun karşısında duracak biri olarak bu paylaşımımdan dolayı Sayın Erdoğan'dan samimi bir şekilde özür dilediğimi ifade etmek isterim. Bu topraklarda insan kıymetli, kadın kıymetli, anneler çok kıymetli. Ama anneleri de meydanlarda yuhalatmayalım. 'Ananı da al git' demeyelim. Siyaset ikliminin barışması için bunların hepsine ihtiyacımız var" dedi. 

“KENDİLERİ DEMEDİLER Mİ 'BU DARBE BİZİM İÇİN ALLAH'IN BİR LÜTFU"

Kaftancıoğlu, kendisini PKK'lı, HDP'li, FETÖ'cü olmakla suçladıklarını, bu konuda kendisine ait olan tweetlerin arkasında olduğunu ifade ederek,  15 Temuz darbe gecesi "Alın size nur topu gibi mağduriyet" tweet'ini yazdığını kabul ettiğini belirtti. Kaftancıoğlu, "Kendileri demediler mi 'bu darbe bizim için Allah'ın bir lütfu' diye. 20 Temmuz'da getirilen OHAL ile yapılanları hepimiz birlikte yaşamıyor muyuz? Bizler günün koşullarına göre işimize geldiği gibi siyaset yapan bir gelenekten gelmiyoruz" diye konuştu. 

“KONJONKTÜRE GÖRE GÖMLEK DEĞİŞTİRENLERİN DE BENİ ANLAMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Canan Kaftancıoğlu, çözüm süreci başladığında, CHP'de 101 partilinin Kürt sorununa ilişkin bir metne imza attığını, o dönemler parti içinden "Bunlar AK Parti'nin yaptığı sürece destek oluyor" diye eleştirenlerin de olduğunu belirterek, "Eğer bu ülkeye barış gelecekse ve kim olursa olsun birisi bu barışı getirmek için bir adım atıyorsa, samimi olmadıklarını bilsek dahi genel başkanımızın dediği gibi açık kredi verebileceğimizi gösteriyoruz. Niye şimdi onlar çıkarılmıyor? Ben ilk gençlik yıllarımdan itibaren bir sol değerler gömleği giydim. Bugüne kadar verdiğim mücadele, bulunduğum noktada bu gömleği üzerimden hiç çıkarmadım. Konjonktüre göre gömlek değiştirenlerin de beni anlaması mümkün değildir" dedi. 

ERMENİ SOYKIRIMI PAYLAŞIMI

Ermeni Soykırımı paylaşımına ilişkin "Geçmişte yaşanılan olaylarla ilgili insanın düşüncesini 140 karakterle anlatması ya da anlatmaması mümkün değildir. 2012 yılında yapılmış Ermeni soykırımı yürüyüşü yapılmış. Ben de o yürüyüşe gitmişim. Attığım tweette 'Yürüyüş başlıyor, polisten çok halk var demişim'. Yürüyüş bittikten sonra 23.22'de sözde bu yürüyüşün duyurusunu yapmışım" dedi. Kaftancıoğlu, tarihte yaşanan acıklı sorunların "Soykırım vardır, yoktur" diyerek çözülemeyeceğini kaydetti.

NASIL DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ GÖSTERDİ

Canan Kaftancıoğlu, slayt ekranında orijinal bir tweetin değiştirilerek, nasıl farklı bir yazının yerine konabildiğini basın mensuplarına video eşliğinde gösterdi. Kaftancıoğlu, "Şöylesi bir teknolojik hamleyle, 10 saniyede değiştirilebilecek şeylerle insanları linç ediyoruz. İyi bir Twitter kullanıcısıyım. 2014 yılında 140 karakterin olduğu bir yerde 168 karakterli bir tweet yazmışım. Ben bunlarla linç ediliyorum. Biz linç kültürünün bu kadar yaygın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bizim hep birlikte karşı çıkmamız gereken bu. Sahte tweetlerle bizi hedef gösterdiler. Doğru olmadığı halde örgütlü kötülüğe hizmet eden paylaşımlar ortada" diye konuştu.

SORUŞTURMA SORUSUNA AHMET ŞIK'LI CEVAP

Canan Kaftancıoğlu, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Kaftancıoğlu, hakkında yürütülen soruşturmanın sorulması üzerine şunları kaydetti:
"Bu memlekette AK Parti'nin dediğine göre ya da onların diline göre kimin terörist olup olmadığına karar verilmediğini biliyorum. Bu memlekette terörist olduğu iddiasıyla tutuklanan bir genelkurmay başkanı var. Dolayısıyla işine gelmeyenleri söyleyenlerin kodese atıldığı, herkesin terörist olduğu, terörist yaptırıldığı bir ortamda Ahmet Şık nasıl FETÖ'cü denilip içeride yatıyorsa, AK Parti zihniyeti ve yargısıyla da terörist denilmek benim için olsa olsa onur ve gurur olur. Hiç bir şeyden korkmuyorum bu konuda."

CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Kocasakal’ın hedefinde de Erdoğan gibi Kaftancıoğlu vardı

ÜMİT KOCASAKAL'A YANIT VERDİ - VİDEO

<video:906941>

Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkanlığına aday olan Ümit Kocasakal'ın üstü kapalı olarak, "Mustafa Kemal’in askerleriyiz sözünden rahatsız olanlar, üniter yapıyla sorunu olanlan Atatürk’ün partisinde siyaset yapamaz” şeklindeki eleştirilerine de yanıt verdi.

Kaftancıoğlu, "Mustafa Kemal'in değerlerini, yaşamış, özümsemiş ve yaşamı boyunca o yoldan gitmiş biri olarak hiç bir zaman 'gardolap Atatürkçüleri' gibi 'ben solcuyum' gibi kendimi hiç tanımlamamışımdır. Mustafa Kemal'in askerleriyiz sözünü militer bulduğumu ifade ederek ama bir adım daha ileri giderek Mustafa Kemal'in yoldaşlarıyız demişimdir. Mustafa Kemal'in yoldaşı olmak, askeri olmayı reddetmek anlamına gelmez. Kenan Evren Atatürkçülüğü gibi gardolap Atatürkçülerinin de sırf Mustafa Kemal'e zarar vermek için, içini boşaltarak saldırıyor olmalarını örgütümün takdirine bırakıyorum" dedi.

PARTİLİLER AYAKTA KALDI GAZETECİLER ZORLANDI

Toplantının yapıldığı salonda devir teslim töreni sırasında aşırı kalabalık nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşandı. Basın mensuplarının çalışmakta zorlandığı görülürken, partililerin büyük bir çoğunluğu ayakta kaldı. Kaftancıoğlu ve Canpolat devir teslim öncesinde sahneye çıkarken zorlandı. Kalabalık nedeniyle basın mensuplarına ayrılan bölümün tavanındaki kaplamalar, fotoğraf ve görüntü almaya çalışan gazeteciler nedeniyle yerinden çıktı. Devir teslim töreninin ardından, salonun basın toplantısı için boşaltılması istendi.

OTOBÜS ÜZERİNDEN PARTİLELERE

Kaftancıoğlu, basın açıklamasının ardından dışarıda kendisini bekleyen kalabalığa, parti otobüsü üzerinden hitap etti. Partililer, konuşmasının ardından Kaftancıoğlu ile fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı. 

Canan Kaftancıoğlu Erdoğan'a Kabataş'la yanıt verdi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler