Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ı ayakta karşılayan hakimlere: Cübbelerinize iki delik açınız, iki de düğme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakim ve savcı adaylarının kura töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salona girmesiyle ayağa kalkan hakimleri eleştirerek, "Vicdan sahibi olun vicdan. Türkiye’nin tarihine saygı duyun. Ne işiniz var ayakta? Ayağa kalkan hakimlere sesleniyorum; Cübbelerinize iki delik açın, iki de düğme. Düğmelerde sarayın kabartması olsun. İki düğmeyi de ilikleyin, birisi yasama birisi yürütme. Siz üçüncü güç olmaya layık değilsiniz" dedi.

Yayınlanma: 20.03.2018 - 13:28
Abone Ol google-news

<video:945666>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde hakim ve savcı adaylarının kura çekme töreni yapıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın salona girmesinin ardından hakimlerin ayağa kalkmasını eleştirerek şunları söyledi:

"Erdoğan, içeri girerken bütün hakimler ayakta. Söylemek istiyorum 'Niye ayağa kalktınız bir parti genel başkanı geldi diye?' Her parti genel başkanı geldiğinde ayağa mı kalkacaksınız? Adalet diye bir şey kalmadı zaten. Vicdan sahibi olun vicdan. Türkiye’nin tarihine saygı duyun. Ne işiniz var ayakta? Bunlar yarın senin önüne geldiği zaman ne diyeceksin? ‘Bu benim kuramı çekti, 20 adam öldürsün isterse, ben bunu beraat ettireceğim.’ Adaletin olmadığı bir devlet çöker. Bu zat  sarayda konuşmuş. Ayağa kalkan hakimlere sesleniyorum. Cübbelerinize iki delik açın, iki de düğme. Düğmelerde sarayın kabartması olsun. İki düğmeyi de ilikleyin, birisi yasama birisi yürütme. Siz üçüncü güç olmaya layık değilsiniz. Ama onlar diyorlar ki 'Hayır bize birisi talimat versin ona göre karar verelim.' Sen hakim değilsin. Şimdi bir de karar verecekler. 'Saray adına karar verdik.' Ağırlaştırılmış müebbet cezası vereceksin saray adına.”

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları: 

18 Mart töreninde belediye başkanını niye dışlıyorsun? 'Benim konuştuğum yerde konuşamaz' diyorsun. Sen 18 Mart'ı bilmezsin sen ancak Man adasını bilirsin. Hani diyor ya 'tek devlet.' Ya zaten tek devlet var. İlla Rabia'ya çevirecek.

KILIÇDAROĞLU: SEN 18 MART'I BİLMEZSİN SEN ANCAK MAN ADASINI BİLİRSİN - VİDEO

<video:945657>

Çanakkale Savaşı Gazi Mustafa Kemal'in bir dünya lideri olarak ortaya çıktığı savaştır. 18 Mart şehitler günü bütün camilerimizde hutbe var ama hutbelerin içinde Gazi Mustafa Kemal'in adı yok. (Salondan 'Yuh' sesleri yükseldi, Kılıçdaroğlu 'Yuhlamayın' dedi) Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı Çanakkale Zaferi olmazdı. Şimdi Diyanet'e sormak isterim; Milli Kurtuluş Savaşı'nın liderini neden anmıyorsunuz? Bir fesli Kadir soytarısı var biliyorsunuz. Bu soytarıya Saray'daki zat gidiyor. Siz Atatürk'ü anmadığınızda bu soytarıyla aynı paralele düşüyorsunuz. Çanakkale'yi Atatürk'üz kabul etmek mümkün değildir. Umuyorum Diyanet İşleri Başkanlığı birilerinin etkisinde kalmaz. Geçmişte FETÖ'nün dini kullanarak neler yaptığını bliyoruz. Diyanet'in de bundan ders çıkarması lazım.

"ORDUMUZ SİYASİLERİN HATALARINI DÜZELTMEYE ÇALIŞIYOR"

Her zaman güvendiğimiz ordumuz, terör örgütleriyle mücadele eden hayatını feda eden gözbebeğimiz ordumuz Mustafa Kemal’in Mehmetçiklerinden oluşan ordumuz, şimdi siz Mustafa Kemal’den söz ettiğiniz zaman birileri gece yatağında rahat uyumuyor. Gerekirse uyutmayacağız. Atatürk’ün ilkelerine vatanseverliğine sonuna kadar sahip çıkacağız. Atatürk, 80 milyonunun kalbinde yer eden kişidir. Defalarca dedik ki 'Şu Ortadoğu bataklığına girmeyin.' Suriye’de demokrasi yokmuş, e sende de yok. Oraya müdahale ettiler, TIR’larla silah gönderdiler, Müslümanı Müslümana öldürttüler. Bir kısmını ABD, diğerini Rusya verdi. Onlar parayı kazandılar canının feda eden oradaki Müslümanlar oldu. Hükümet, Türkiye maşası oldu onların. Ordumuz siyasilerin yaptığı hataları düzeltmeye çalışıyor. Canını feda ederek vatan uğruna mücadele ediyor.

ŞAHİN ALPAY KARARI 

Geçtiğimiz hafta Şahin Alpay serbest bırakıldı. AYM kararıyla. Altanlar için niçin bir karar vermedi AYM? Onu da bekliyoruz. Bir yerde hukuksuzluk varsa onu düzeltmek yargının görevidir. Yargı bir yerlerden talimat alıyorsa o yargı değildir. Hitler Almanya'sının benzerini Türkiye'de yaşamak istemiyoruz.  

ŞAMİL TAYYAR'IN AÇIKLAMALARI 

Şamil Tayyar diyor ki ‘Gaziantep’te FETÖ borsası var. İtirafçı adı altında iş adamlarını serbest bırakıyorlar. Ben vekilim her konuşmam suç duyurusudur. Bununla ilgili daha bugün suç duyurusunda bulundum.’ Her yerde var FETÖ borsası Kayseri’de de var. Elitaş’a sorun kimi nasıl çıkardın, hepsini size anlatsın. Önlem alamaz bu iktidar. Çökmüştür artık. AK Parti hükümeti de çökmüştür. Hiç bir söylemi sağlıklı ve tutarlı değildir. Hangi derdine bu güne kadar çözüm ürettiler.

"ŞEKER FABRİKALARINI DEĞİL YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜNÜ SAT"

Niye satıyorsun bu bin 500 dönüm imara açılırsa zaten fabrikayı kapatırsınız. Dünyanın parasını kazanmış olursunuz. AKP Genel Başkanı diyor ki zarar ediyor. Zarar etmiyor sen zarar ettiriyorsun Recep Bey. Eğer zarar ediyorsa araç garantili Yavuz Sultan Selim Köprüsü var, onu sat, satamıyorsun. Orada yandaş var. Köşeyi dönecek. Fabrikalar milletin. Ses çıkaran, yüreklice davranan şeker üreticilerini, pancar üreticilerinin savunan tek parti var halkın partisi. Sarayın 13 günlük parasını versinler hiçbir zararı olmaz. Oturuyorsun yiyeceğin bedava gezilerin bedava. Milletin sırtına yıkıyorsun diyorsun ki emekliye ver bakalım vergiyi. Ev kadınına diyorsun ver vergiyi. Ben vergi vermem niçin ben Man adasında şirket kuracağım. Biz yerli ve milliyiz diyor. Sevsinler senin yerli ve milliliğini. Gayri milli adamsın sen

"ESNAFA GELİNCE KARTAL, RANTİYEYE GELİNCE KUZU"

Suriyelilere 30 milyar dolar harcadılar, nereye harcadınız bu parayı? O parayı da iç ettiler. Türk Telekom’un da borcu var. 4.5 milyar dolar borcu var. Esnafa gelince kartal, rantiyeye gelinci kuzu.

 Neredeyse her evde bir işsiz var. Gençlerin işsizliği çok fazla. 24 milyon kişi iş aramak için Türkiye İş Bulma Kurumu’na başvuruyor. Zaman zaman işsizlik rakamları açıklanıyor, o açıkladıkları rakamların çoğu hayali. Ben size gerçek rakamları söylüyorum. Son bir kaç yılda bir avuç yabancıya ödedikleri faiz 149 milyar. Borç aldılar içeriden 689 milyar. Ben boşuna mi diyorum bunlar rantiyeci diye. Dünyanın kaynağını bir grup tefeciye ödüyorlar.

BAKAN TÜFENKCİ'YE ÇİFTLİK BANK TEPKİSİ: NE BİÇİM BAKANSIN SEN? - VİDEO<video:945697>

Çiftlik Bank kuruldu, adam kalkıyor hepsinin önünde Çiftlik Bank'ı kuruyor, 510 bin trilyonu tokatlıyor. Hükümet seyrediyor, SPK seyrediyor, AKP’nin Genel Başkanı seyrediyor, Başbakan seyrediyor. Parayı BDDK’dan alabilirsiniz. Diyor ki alınması gereken izini almaksızın banka adını ya da banka gibi katılım fonu kullandıkları izlenimi oluşturan kişiden 1 yıldan 4 yıla hapis ve kapatma cezası ile cezalandırılır. Bunların tamamını ver mahkemeye faizi ile birlikte paranı alırsın. Bakan diyor ki vatandaş biraz uyanık olsun. 77 bin kişi soyuluyor. ne biçim bakansın sen? Hiç kimse demiyor arkadaş sen bakan ünvanının kullanamazsın sen ya? Daha acısı var ya 11 tane daha var.Uruguay’dan inek getirebilirsin, öküz getirebilirsin ama bu tosuncuğu getiremezsin kardeşim”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler