Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Aşağıda olsam ağzının payını verirdim

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li 15 vekilin İYİ Parti'ye geçmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel için, "Aşağıda olsam ağzının payını verirdim" ifadelerini kullandı. Erdoğan aynı zamanda YSK'ye de tepki gösterdi.

Yayınlanma: 23.04.2018 - 20:23
Abone Ol google-news

<video:963176>

Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Nisan Resepsiyonu'nda konuştu. Erdoğan, CHP'li 15 vekilin İYİ Parti'ye geçmesine ilişkin, ""Bunun ötesinde senin 15 milletvekilin partinden ayrılıyor, sözde İYİ Parti'ye geçiyor. Sözde İYİ Parti'de, bugün onların koltuklarında o geçenler var mıydı? Bugün oraya onlar oturdu mu? Bu nasıl bir iş? Bunun ahlaki bir yanı olabilir mi? Bunun Güneş Motel olayından çok daha öte bir durumu söz konusu." Erdoğan'ın açıklamasından başlıklar şöyle:

Gül'ün aday olacağı iddiası

Başbakan'ın ardından Cumhurbaşkanı'na da "Abdulah Gül'ün aday olacağı iddiası" soruldu. Erdoğan, "Bunu ona sorun" dedi.

Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Ağzının payını verirdim

Erdoğan, CHP'li Özgür Özel'e tepki göstererek "Bana parmağını sallıyor. Ben yukarıdaydım aşağıda değildim. Aşağıda oturmuyorum. Oturduğum makam yukarıda ama aşağıda olmuş olsam onun sadece ağzının payını değil ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim çünkü" diye konuştu. Özgür Özel, darbe girişimi gecesi Meclis'te hep beraber direndiklerini belirterek "Başbakan Binali Yıldırım Tuzla’ya bırakılmış, tanklar ediyor diye evinden alınmış, bilinmeyen bir yere doğru yola çıkmış, Ilgaz tüneline saklanmış, Jandarma çakarlarının görülmesinden sonra geceyi Ilgaz tünelinde geçirmiştir" demişti.

YSK'ye tepki

YSK'nın, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekilliği genel seçimine katılabilecek partilere ilişkin kararını 22 Nisan Pazar günü aldığını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"YSK, mesala kararı cumartesi de verebilirdi. YSK kararı cumartesi verseydi belki o zaman bu 15'ler olayı olmayabilirdi. Gerek sözde İYİ, gerekse CHP bu zor duruma düşmeyebilirdi."

'Er meydanı' dediniz, buyurun meydan

Erdoğan, erken seçim kararına ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine, "Önce hep 'sandık sandık' dediler, şimdi 'baskın seçim' diyorlar. Siz istediniz, şimdi neden baskın seçim diyorsunuz? Biz de gönlünüzü yaptık işte. Hadi buyur, hayırlı olsun. 'Er meydanı' dediniz, buyurun meydan." dedi.

Meclis'teki gerginlik

Erdoğan TBMM'deki çıkan gerginlikle ilgili de, "Parlamentomuzun bu duruma düşmesi felaket" dedi.

23 Nisan oturumunda OHAL gerginliği... Kılıçdaroğlu '20 Temmuz darbesi' deyince Meclis karıştı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler