Türkiye Kupası'nda final heyecanı!

Kupanın finalinde Fenerbahçe ile Teleset Mobilya Akhisarspor bugün Diyarbakır Stadı'nda karşılaşacak.

Yayınlanma: 10.05.2018 - 16:45
Abone Ol google-news

Finalistlerden Fenerbahçe daha önce 16 kez final oynayıp, bunlardan sadece 6'sında kupayı alırken, en fazla final kaybeden takım oldu. Teleset Mobilya Akhisarspor ise tarihinde ilk kez finalde mücadele edecek. Türkiye Kupası'nda şimdiye dek 21 farklı takım final oynadı, 14'ü şampiyonluğa ulaştı. Peki Akhisarspor Fenerbahçe Türkiye Kupası Final maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Fenerbahçe 4 yıllık kupa hasretini dindirmeye çalışacak. Ziraat Türkiye Kupası'nın finalinde 10 Mayıs'ta Diyarbakır'da Teleset Mobilya Akhisarspor'la karşılaşacak sarı-lacivertliler, rakibini yenerek müzesine yaklaşık 4 yıl sonra kupa götürmek için mücadele edecek. Son olarak 25 Ağustos 2014'te TFF Süper Kupa'yı kazanan Fenerbahçe, 2015, 2016 ve 2017 yıllarını kupasız tamamladı

 Fenerbahçe Futbol Takımı, Ziraat Türkiye Kupası finalinde 10 Mayıs Perşembe günü karşılaşacağı Teleset Mobilya Akhisarspor'u yenmesi durumunda, yaklaşık 4 yıllık kupa hasretini bitirecek. Fenerbahçe, son kupasını 25 Ağustos 2014'te kaldırdı. Sarı-lacivertliler, teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde 2013-2014 sezonunu şampiyon tamamladı.

 Yanal'ın sezon sonunda ayrılmasından sonra takımın başına geçen İsmail Kartal yönetiminde TFF Süper Kupa maçına çıkan Fenerbahçe, Galatasaray'ı penaltılarda geçerek kupa sevinci yaşadı. Sarı-lacivertliler daha sonra 2014-2015, 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında mücadele ettiği hiçbir kulvarda kupa kazanma başarısı gösteremedi.

 PEREİRA VE ADVOCAAT KUPA KALDIRAMADI

 Fenerbahçe'nin Aykut Kocaman'dan önceki son iki teknik direktörü, herhangi bir kulvarda şampiyonluk sevinci göremedi. Son kupasını İsmail Kartal yönetiminde kaldıran sarı-lacivertlilerde, daha sonra göreve gelen Portekizli Vitor Pereira ve Hollandalı Dick Advocaat beklentileri karşılayamadı. Özellikle Pereira döneminde yapılan önemli transferlere rağmen başarıya ulaşılamazken, geçen sezon takımın başında olan Advocaat da kupa sevinci yaşayamadı.

 Spor Toto Süper Lig’de oynadığı son 6 maçını da kazanarak zirve ortağı olan Fenerbahçe, lige kısa bir ara vererek gözünü Ziraat Türkiye Kupası’na dikti. Çifte kupa hayali kuran Fenerbahçe’de gözler Teleset Mobilya Akhisarspor galibiyetiyle gelecek kupada.

FİNAL HEYECANI 20:30'DA

Akhisarspor Fenerbahçe Türkiye Kupası Final maçı bu akşam 20:30'da başlayacak. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği mücadele ATV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

 KUPADA FENERBAHÇE 7’NCİ, AKHİSARSPOR İLK PEŞİNDE

7’nci Türkiye Kupası’nı müzesine götürmek isteyen Fenerbahçe, bugün saat 20.30’da Yeni Diyarbakır Stadyumu’nda Teleset Mobilya Akhisarspor ile karşılaşacak. Cüneyt Çakır’ın yöneteceği maçta yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.

 Fenerbahçe, 16 finaldeÿsadece 6’sında kupayı kazanırken, finalde en çok kaybeden takım oldu. En son 2012-2013 sezonunda Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe, tarihinde ilk kez kupada final heyecanı yaşayacak olan Akhisarspor ile mücadele edecek ve kupanın 56’ncı şampiyonu belli olacak.

 KOCAMAN 4’ÜNCÜ KUPAYI İSTİYOR

Süper Lig’de karşılaştığı 2 mücadelede de rakibini mağlup edemeyen Fenerbahçe, kupada hem rövanşı almak hem de kupayı kazanmak istiyor. Süper Lig’in 7’nci haftasında deplasmanda karşılaştığı Akhisarspor’a 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, evinde de 24’üncü haftada 3-2 mağlup olduğu Ege temsilcisini bu kez devirmeyi hedefliyor. Ayrıca Fenerbahçe ile 2 kez Türkiye Kupası kazanan Aykut Kocaman, geçen sezon da Atiker Konyaspor’un başında kupa zaferini yaşadı. Fenerbahçe ile 1 de lig şampiyonluğu bulunan Kocaman,ÿsarı lacivertlilerle 4’üncü kupasını kazanmayı amaçlıyor. Ayrıca Kocaman’ın takımları 3 kez çıktığı kupa finallerinde de gol yemeden kupanın sahibi oldu.ÿ

 AYKUT KOCAMAN TARİHE GEÇECEK

 Türk futbol tarihinin efsane teknik direktörleri Ahmet Suat Özyazıcı Trabzonspor ile, Gündüz Kılıç ise Galatasaray ile 3’er kez Türkiye Kupası’nı kazandı. Özyazıcı, Trabzonspor’un başında 1977, 1978 ve 1984, Gündüz Kılıç ise Galatasaray ile 1963, 1965 ve 1966 yıllarında Türkiye Kupası’nın sahibi oldu. 2012, 2013, ve 2017 sezonları olmak üzere 3 Türkiye Kupası zaferi bulunan Aykut Kocaman, Diyarbakır’da oynanacak kupa finalini de kazanarak tarih yazmanın peşinde.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon