Facebook depresyonu

Gerçekleştirilen sosyal deneyin sonuçlarına göre sosyal ağ devi Facebook’ta uzun zaman geçirmek kullanıcıların depresif, yalnız ve kıskanç gibi duygularının artmasına neden olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 23.07.2014 - 10:00
Abone Ol google-news


Bilim insanları tarafından internet trafiğinin büyük bölümünü karşılayan Facebook‘u mercek altına altına aldı.

Christina Sagioglou ve Tobias Greitemeyer tarafından yapılan sosyal deneye göre, sosyal ağ devi Facebook‘ta uzun zaman geçiren kullanıcıların üzerinde depresyon, yalnızlık ve kıskançlık gibi etkilere neden oluyor.

İngilizce ve Almanca dillerini konuşan 300 kişilik bir grup üzerinde yapılan deneyin sonuçlarına göre sosyal ağ devini uzun süre kullananlar, zamanlarını boşa harcadıklarını düşünüyor ve bu onların duygularını negatif olarak etkiliyor. Ancak aynı süreyi internette geçiren ama Facebook kullanmayan kullanıcılar üzerinde ise olumsuz bir etkiye rastlanmadı.

Ayrıca Facebook, siteyi İngilizce olarak kullanan 689.000 kullanıcısı üzerinde bir deney gerçekleştirmiş ve bu kapsamda kullanıcıların içeriklerinin kişiler üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini değerlendirmişti. Bu deneyin sonucuna göre ise kullanıcılar içerik akışlarındaki değişiklikler pozitif yönde etkilenirken bazıları ise negatif etkilenmiş.

Sosyal ağ devi bu araştırmayı kullanıcılardan izin almadan yaptığı ortaya çıkınca özür dilemek zorunda kalmıştı.

Yeni Doom Quakecon’da göründü


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler