Lüks ev alan sosyalist lidere "burjuvalaşma" suçlaması

Lüks bir ev satın alan siyasetçi çift sert eleştirilerle karşılaşınca, parti içinde güven oylamasına gidilmesini talep etti.

Yayınlanma: 20.05.2018 - 14:45
Abone Ol google-news


İspanya'da muhalefetteki sol parti Podemos'un lideri Pablo Iglesias ve partinin sözcüsü Irene Montero çiftinin Madrid'de 600 bin Avro'luk bir ev satın alması Podemos partisi içinde karışıklığa neden oldu. İkiz çocuk bekliyen çift "parti prensiplerine ihanet etmek" ve "küçük burjuva" olmakla suçlanıyor.

Sert eleştiriler üzerine basın açıklaması yapan çift, parti içindeki görevleri hakkında güven oylamasına gidilmesini talep etti. 

Güven oylaması sürecinde, parti üyelerine Pablo İglesias ve Irene Montero'nun parti genel sekreteri ve sözcüsü olarak devam etmelerini onaylayıp onaylamadıkları sorulacak.

Gazetecilere verdiği demeçte, özel hayatlarının ortadan kalktığını dile getiren Iglesias, "bunun bu kadar büyütülecek bir mesele olduğunu düşünmüyordum" dedi.

Parti'nin önemli isimlerinden, Cadiz Belediye Başkanı Maria Gonzalez, "Podemos'un ahlaki kuralları formalite değildir. İşçi sınıfı gibi yaşamak bizim prensibimiz, yoksa işçi sınıfını nasıl temsil edebiliriz?" ifadesini kullandı.

2014'te kurulan Podemos partisi, İspanya'daki 2011-2012 protestoları sonucunda, ekonomik kriz ortamında ortaya çıkmıştı. Hem İspanya hem Avupa parlamentolarında temsilcileri bulunan Podemos, şu anda üye sayısı bakımından İspanya'nın en büyük ikinci partidisir.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler