Liste krizine İnce'den ilk açıklama

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bartın'da konuştu. İnce, CHP'de yaşanan liste krizine ilişkin, "Milletvekili listeleri açıklandı. memnun olan olur, olmayan olur. Bunlarla uğraşacak halimiz yok. Hepsi bizim arkadaşımız, fark etmez. Genel merkez yapar milletvekili listelerini. Ben cumhurbaşkanı olduğumda bakanların listesini yapacağım. Bunlara takılmayın, böyle bir şey yok. Sadece CHP'lilerin değil, herkesin oyuna talibim" dedi.

Yayınlanma: 21.05.2018 - 14:42
Abone Ol google-news
<video:979668>

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bartın'da konuştu. İşte İnce'nin konuşmasından öne çıkan kısımlar:

"BAKANLARIN LİSTESİNİ YAPACAĞIM"

"Baktık yandaş medya saldırıyor, "CHP'de sarsıntı". Rahatlıkla sesin bile kısılamıyor bu memlekette. Yiyelim iğneyi gidelim Bartın'a dedik. Milletvekili listeleri açıklandı. memnun olan olur, olmayan olur. Bunlarla uğraşacak halimiz yok. Hepsi bizim arkadaşımız, fark etmez. Genel merkez yapar milletvekili listelerini. Ben cumhurbaşkanı olduğumda bakanların listesini yapacağım. Bunlara takılmayın, böyle bir şey yok. Sadece CHP'lilerin değil, herkesin oyuna talibim."

"SESİM KÖTÜ ÇIKIYOR OLABİLİR AMA SÖYLEDİKLERİM DOĞRUDUR"

"Televizyona anketçilerin bir kısmını ciddiye almayın. Onlar birilerinin sözcüsü. Emin olun ortada araştırma yok. Gel peşime takıl gör araştırmayı. Gel otobüsümüzde yer var. Bunlara takılmayın, bunlar mahçup olacaklar. Sesim kötü çıkıyor olabilir ama söylediklerim doğrudur 24 Haziran'da ilk işimiz seçim güvenliğini sağlayacağız.Bugün sesimiz kötü olabilir.Ama sözümüz doğrudur merak etmeyin."

"MERKEZ BANKASI BAŞKANI'NI CHP GENEL MERKEZİ'NE DAVET ETMEYECEĞİZ"

Yabancı yatırımcı Türkiye'ye gelmiyor, neden? Güven duymuyor. Para güvenli bir limanı sever. Bunu kuracağız. Ekonominin başına bizden olursa olsun da ne olursa olsun değil, ehliyetli insanları getireceğiz. Ekonomi ile ilgili kurumları başta Merkez Bankası olmak üzere bağımsız hale getireceğiz. Merkez Bankası Başkanı'nı CHP Genel Merkezi'ne davet etmeyeceğiz.

"TRT'YE HAKKIMI HARAM EDİYORUM"

TRT'de 13- 20 Mayıs arasında Erdoğan'a 1 saat 52 dakika süre vermişler. Muharrem ince'ye 16 dakika. Bizim de o elektrik faturalarında hakkımız var. Ben TRT'ye hakkımı haram ediyorum.

"BUNDAN SONRA DEVLET KEMER SIKACAK"

Türkiye'de yıllardır duyduğumuz şeyler şunlar: 'Eyy milletim, kemer sık.' Bunu değiştiriyoruz. Bundan sonra devlet kemer sıkacak. İsraf ekonomisinden insaf ekonomisine geçeceğiz. O sarayda yaşamayacak cumhurbaşkanı söz. Orayı üniversite sınavından yüksek puan alan gençlere vereceğiz. Ben evimde oturacağım. Devletin işleri için Çankaya Köşk'ünü kullanırım Atatürk'ün yaptığı gibi.

Suriyelilere harcadığımız parayla ev yapmış olsaydık 2 milyon ev yapardık. İşte parayı buradan bulacağız. 

"UZLAŞACAĞIZ"

Size asla düşmanlık değil hep barış, hep dostluk. Anneler size sesleniyorum. En değerli varlığınız nedir? Çocuğunuz. Sizin vicdanınıza sesleniyorum. Eğitim sisteminden memnun musunuz? 5 kez bakan değişti 5 kez. Bir kere değiştereceğiz ama uzlaştırararak değiştireceğiz. O masada bütün partiler olacak. Önce uzlaşacağız. Sınav sisteminde önce uzlaşacağız.

"FETÖ'YLE BİRLİKTE ÇALDILAR"

24 Haziran'da sınav vardı. Ne oldu? değişti. Sürekli değişiklik yaptılar. Sınava iki ay kala da tarihini değiştirdiler. Gençler sınava girecekken kabine girecek şimdi. Hayatta en önemli şey çocuğumuz diyoruz da eğitimi çok mu önemsiz. Dalga geçiyor dalga. Çocukların sorularını çaldılar. Fizik öğretmeni Muharrem İnce söz veriyor çaldırtmayacağım. FETÖ'yle birlikte çaldılar. Öğrencilerin sınavlarını şöyle okurdum; önce ismini ataçla kapardım ismini görmeyeyim diye. Adil olsun diye.

"ARAMIZDA FARK OLACAK"

Sizde güneş paneli var mı? Nereden bulacağız enerjiyi? Güneşten, rüzgardan, yenilenebilir kaynaklardan. Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelini iyi değerlendirirsek 100 yapıyorsak 130 yaparız. 30 da artar. Güneş enerjisini depolamak zor iş. Bu konuda uzman gençlere ihtiyaç var. Her yıl 10 bin genci yurtdışına göndereceğiz. O gelip meydanlarda tezek, pislik diyecek ben gelecek diyeceğim. Aramızda fark olacak.

"GENELKURMAY BAŞKANI HELİKOPTERLE TEHDİT ETMEYE GİDERSE..."

O, 'benim genelkurmay başkanım, benim bakanım' diyecek. Ben sayın bakanım, sayın genelkurmay başkanım diyeceğim. Ama o da helikopterle birilerini tehdit etmeye gitmeyecek. Giderse görevden alacağım.

Bir iş adamı yatırım yapıyorsa 3 ay sonra kurallar değişmeyecek. Maç başlamışsa kurallar değişmeyecek. Dış politikamız kararlı, tutarlı olacak. Atatürk'ün yaptığı gibi. 

"DERDİMİZ SENİ DEĞİL EURO'YU İNDİRMEK"

Bizim derdimiz seni indirmek değil, doları euroyu indirmek. Hukuk devleti olduğumuzda yatırımcıların önündeki bürokratik engelleri aştığımızda. İdeolojik saplantı içine girmediğimizde. Ekonomiyi yöneten kişilerde sadakat yerine liyakat öne çıktığında her şey hallolacak. Türkiye'nin meraları atıl, üç buçuk tarafı denizlerle çevrili, denizleri atıl. Topraklarımız ekilmiyor, her şeyi atıl. Üretime dönüştereceğiz bunu hep birlikte.

<haber-yatay:979448,979389,979379,979358>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler