İzmir'de domino etkisi

CHP’nin milletvekili listeleri, “beklenildiği gibi” örgüt içinde tartışma yarattı. İzmir’de listelerde yer bulamayanlar “örgüt tepkisini” öne çıkarırken, ön sıralardaki isimler “Listeyi bırak, çalışmaya bak” mesajı verdi. Listenin “son dakika manevrası”, Parti Meclisi’nde İstanbul’dan yazılan Tuncay Özkan'ın, yeniden İzmir’e gönderilmesi oldu.

Yayınlanma: 21.05.2018 - 17:28
Abone Ol google-news

CHP’nin İzmir listesinde 1. bölgede Murat Bakan, 2. bölgede Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yer aldı. Ergenekon kumpası sanığı eski Teğmen Mehmet Ali Çelebi, DİSK Genel Başkanlığı’ndan ayrılan Kani Beko listeye yeni dahil olan isimler arasında yer aldı. Son kurultayda “manifesto” ile çıkan Selin Sayek Böke ile İYİ Parti’ye gidip gelenlerden Tacettin Bayır da seçilecek sıralarda listeye girdi. Partinin “çalışkan” isimlerinden Musa Çam ile Zeynep Altıok ise yer bulamadı.

Listenin oluşumunda hafta sonunda karargahını Ankara’ya taşıyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun etkisi hissedildi. “Olmazlar listesi”nde yer alan Mustafa Balbay, Erdal Aksünger ile Şakir Başak listeye giremedi. Ancak Umut Tekin, Hüseyin Sezer ve Altan İnanç gibi isimlerin listeye girmesini sağlayamadı. Aziz Kocaoğlu, yine de Tuncay Özkan’ı ilk aşamada İzmir’in listesinden uzakta tutmayı başardı. Ancak Özkan, gönderildiği İstanbul'u kabul etmedi. İzmir ısrarını genel merkeze bildirdi. Bunun üzerine İzmir 2. bölge 2. sıradaki emekli büyükelçi Ünal Çeviköz İstanbul’a gönderildi. Yerine, 1. Bölge 2. Sıra adayı Selin Sayek Böke kaydırıldı. Tuncay Özkan ise, Murat Bakan’ın yerini alarak, 1. Bölgenin 1. Sırasına yerleşti.

SARAY YENİLMELİ!

Özkan’ın gelmesiyle 2. sıraya inan Murat Bakan, listenin performansa dayalı yapıldığını söyledi. Bakan, “Bu onur ve sorumluluğun gereğini yerine getirmeye çalışacağım. Daha önce 11. sıradayken köy köy dolaşıp çalışmıştım. Örgütte tepki olduğu söylemi, bizim kendi kendimize yarattığımız bir algı. Listenin neresinde olduğumuzu sorgulamaktan çok ilkeler temelinde siyaset yapmalıyız. Şimdi önemli olan saray rejimini yenilgiye uğratmak. Ülkemizin geleceği, kendi geleceğimizden daha önemli. Listeyi bırakıp, çalışmaya bakmalıyız” dedi.

Kani Beko, “Bugüne kadar yürüyüşlerde, mitinglerde verdiğim mücadeleyi TBMM’de sürdürecek olmanın heyecanı içindeyim. Ülkenin ağır sorunlarının çözülebilmesi için Muharrem İnce Cumhurbaşkanı, CHP de iktidar olmalı” diye konuştu.

KEMAL BEY'İN MİSYONU

CHP'nin listesine en sert tepki Parti Meclisi üyelerinden, eski Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’den geldi. Aday listelerinin “onaylandığı” PM toplantısında da itirazlarını dile getiren Aksünger, asıl eleştirilerin seçimlerden sonra olacağını belirterek “Kemal Bey'in misyonu bitmiştir” dedi. Listenin “anti demokratik” biçimde ve “intikam” duygusuyla hazırlandığını ileri sürerek, “Kılıçdaroğlu ve ekibinin aklı kurultayda kalmış. PM'nin yok sayıldığını üzülerek gördük. Biz tek adamı eleştirirken bir tek adamlığa dönüş söz konusu. Belediye başkanlarının görüşleriyle dizayn yapıldı. Parti içi iktidar meselesine dönük bu hareketler, CHP’ye ve seçimlere büyük bir darbe vuracaktır. Tabi ki partimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Muharrem İnce'nin seçilmesi için çalışacağız. Ama seçimden sonra bunlar konuşulacaktır. Çünkü Kemal Bey'in misyonunun dolduğuna inanıyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler