O adaydan manidar teşekkür

24 Haziran'daki genel seçime katılacak olan siyasi partiler, milletvekili aday listelerini 21 Mayıs TSİ 17:00'de Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sundu.

Yayınlanma: 21.05.2018 - 18:51
Abone Ol google-news

Milletvekili geçici aday listeleri,YSK tarafından Resmi Gazete'de 26 Mayıs'ta yayımlanacak ve itirazlar başlayacak. Geçici aday listelerine itirazlar 27 Mayıs saat 15.00'te sona erecek ve 23.59'a kadar itirazlar karara bağlanacak.

TBMM 26. Döneminde CHP milletvekiliğine önseçimle gelen Barış Yarkadaş, Eren Erdem,Musa Çam, Ali Şeker gibi bir çok mevcut milletvekilinin yer almadığı yeni dönem listelere ise tepkiler büyüyor.

Sosyal medyada adaylık sürecine ilişkin açıklama yapan adayların arasında manidar bir teşekkür mesajı bu kez İzmir'den geldi.

İki dönem İzmir Başkan Yardımcılığı görevinin ardından milletvekili aday adayı olan Siyaset Bilimci Banu Özdemir'in,aday listelerinde asgari düzeyde bulunan kadın ve genç sayısına vurgusu dikkat çekti.

""Kamuoyuna,

Değerli Yol Arkadaşlarım,
Baskın seçim kararıyla Türkiye'nin en kritik seçimini yaşayacağı 24 Haziran Genel Seçimlerinde, sahip olduğum tarihsel sorumluluk gereği talep açtığım ?milletvekili adaylığı sürecinde destek olan, umudu yeşerten her bir dosta, yol arkadaşıma yürek dolusu teşekkürler!
24 Haziran’da demokrasinin yeniden tesis edilmesi için çalışmaya devam edeceğiz.
Başta ülke genelinde parlamentoda partimizi temsil etmek için aday listelerinde yer alan asgari sayısı nedeniyle çok kıymetli kadın ve genç arkadaşlarım olmak üzere ,aday gösterilen tüm arkadaşlarımızı kutluyor,başarılar diliyorum.

Şimdi 24 Haziran'da tüm dağlarında çiçek açan bir Türkiye için hep birlikte #Tamam vakti.
Yolumuz açık olsun.." dedi.

YSK verilerine göre 24 Haziran'da 18-25 yaş arası 20 milyon,ilk defa oy kullanacak olan 1.5 milyon genç seçmen bulunuyor.  Kadın seçmen sayısı ise Türkiye genelinde %52.

<haber-yatay:979683>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler