Terim çalışıyor

Galatasaray, 19 Mayıs'ta şampiyon oldu, Fatih Hoca ekibiyle birlikte yeni sezonun ilk toplantısını 20 Mayıs sabahı Florya'da gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 21.05.2018 - 20:21
Abone Ol google-news

Teknik Direktör Fatih Terim

Galatasaray’da kazanılan 21. şampiyonluğun coşkusu Sarı-Kırmızılı camiada yaşanmaya devam ederken Florya’da yeni sezonun startı şimdiden verildi. Başkan Mustafa Cengiz’in, UEFA ile yapılan Finansal Fair-Play görüşmelerinde Sarı-Kırmızılıların kupalara katılımda herhangi bir kısıtlamayla karşılaşmayacağını duyurması ve elde edilen şampiyonlukla Avrupa’nın kapıları Galatasaray’a tekrar açıldı. Göztepe maçının ardından Twitter’dan “Tahmin edim kim geri döndü?” mesajını yazıp kupa töreninde sahneye Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde gelen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile yardımcıları, Avrupa futbolunun 1 numaralı organizasyonu ve gelecek sezon için çalışmalara hemen başladı. 19 Mayıs’taki Göztepe maçıyla mutlu sona ulaşan Galatasaray kafilesi, gece geç saatlerde İstanbul’a varıp Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki binlerce taraftarıyla şampiyonluğu kutlarken; Terim, ekibiyle birlikte pazar sabahı yeni dönem yapacaklarına dair önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Tecrübeli hoca ile yardımcıları Hasan Şaş, Ümit Davala ve Levent Şahin’in gelecek sezonun hazırlıklarına ne zaman başlanacağı, kampın nerede yapılacağı, oynanması planlanan maçların yanı sıra kadro planlaması, transfer düşünülen mevkiler başta olmak üzere büyük önem taşıyan konularla ilgili genel hatları belirledikleri öğrenildi. Terim ve ekibinin bu hafta içinde de Florya’da mesaisini sürdüreceği, deneyimli teknik adamın kısa süre sonra GS TV’de katılacağı programda hem şampiyonluk hem de yeni dönem planlarına dair açıklamalarda bulunacağı kaydedildi.

Panel gerilimi

Galatasaray’ın 26 Mayıs’ta yapılacak seçimli genel kurul öncesi Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu’nun 4 başkan adayını davet ettiği, GS TV’den de canlı yayınlanacağını duyurduğu panelle ilgili kriz yaşandı. Hamamcıoğlu, Twitter’dan “Galatasaray başkan adaylarını davet ettiğimiz panele katılamayacağını bildiren Mustafa Cengiz’in gerekli izni vermemesi sonucu GSTV’den de canlı yayın olanağı kalmamıştır” mesajını yazdı. Mustafa Cengiz ise kulüp internet sitesinden, Hamamcıoğlu’nun panel davetini emrivaki şekilde yaptığını belirtip, “Galatasaray başkanlığına sadece genel kurul emir ve talimat verebilir. Değerli Divan Kurulumuzun yönetimden kopuk, adaylardan birini destekler görüntüsü ve intibası verebilecek bu tür polemik ve medya aktivitelerine girmesi üzüntü vericidir” dedi. GS TV de Sait Halim Paşa Yalısı’ndaki panelin canlı verileceği açıkladı.

Özbek: Ders çıkardım

Başkan adayı Dursun Özbek, “Görevde geçirdiğimiz 2.5 yıllık sürecin başka bir katkısı, gerçekleşen deneyimlerim ışığında kendi adıma birçok ders çıkarmam oldu. Hem bu çıkarımlarım hem de Galatasaray’ımızın ihtiyaçları doğrultusunda, her biri kendi alanlarında başarılarla dolu hayatlara sahip, yepyeni bir ekip oluşturdum. G.Saray’ımızı 30 milyon taraftarımızla omuz omuza geleceğe taşıyacak projelerimizi gerçekleştirmek için bu onurlu göreve talibiz” dedi.

‘Fatih Terim güven verdi’

Sarı-Kırmızılıların yıldızı Garry Rodrigues, “İnanılmaz bir yıldı, şampiyon olduk. Harika bir sezondu takım olarak. Çok mutluyum herkes için. Bu benim ilk lig şampiyonluğum. Ben buraya bunun için gelmiştim zaten, bunu kazanmak için. Performansım iyi gitti günden güne, her şey yolundaydı. Hocam bana çok güvendi, güven verdi. Her zaman en iyimi sahaya koymam için güvendi, destek verdi” dedi. Bazı Avrupa kulüplerinin yakından ilgilendiği Yeşin Burun Adalı futbolcu, transfer süreci ve Galatasaray’da kalıp kalmayacağıyla ilgili, “Transfer iddiaları hep yazılıyor ama bilmiyorum, neler olacağını göreceğiz hep birlikte. Ben Galatasaray’a geldiğimde zaten şampiyon olmak istediğimi söylemiştim” yorumunda bulundu.

‘Yüzde 100 hak ettik'

Sezona buruk başlayan ancak Fatih Terim’in gelişiyle kendini daha fazla geliştirip Atiker Konya ve Aytemiz Alanya maçlarında attığı kritik gollerle galibiyeti getiren Sinan Gümüş, “Bu başarıyı hep birlikte elde ettik. Bu şampiyonluğu yüzde 100 hak ettik ve en çok hak eden de bizdik. Bu yüzden hepimiz çok mutluyuz. Kritik maçlar oldu ve bu maçların hepsini kazanmasını bildik. Kolay bir sezon değildi. Ancak sonuna kadar pes etmedik. Hoca değişikliği benim için de çok şey değiştirdi. Daha çok süre aldım ve takıma katkı verdim. Fatih hocam bana güvendiği için ona çok teşekkür ediyorum. Ben de inşallah o güvenin karşılığını vermişimdir” dedi. Yeni sezonda katılacakları Şampiyonlar Ligi hakkında konuşan Gümüş, “Şampiyonlar Ligi’ni özledik. Bayern Münih ve Barcelona beğendiğim kulüpler ve onlara karşı oynamak güzel olur. İnşallah da onlar çıkar. Çünkü güzel bir hatıra olur ve o gruptan çıkmak daha da büyük bir anlam ifade eder bizim için. Gelecek sezon için elimden gelenin en iyisini yapıp doğrudan ilk 11’e girmek için çalışacağım. İyi bir kamp geçirip fit bir şekilde gelmem lazım. Sonra hoca zaten hak edene formayı verir” ifadelerini kullandı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler