İnce'den Erdoğan'a: 'Durun, siz kardeşsiniz'

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bolu'da yurttaşlara seslendi. İnce, "İkisi beraber Türkiye'ye ihanet ederken iyiydi. Sonra FETÖ buna ihanet edince kötü oldu. Türk filmlerinde deniyor ya 'Durun siz kardeşsiniz'. Aynen öyle. Siz kardeşsiniz" dedi.

Yayınlanma: 22.05.2018 - 15:45
Abone Ol google-news

<video:980591>

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Bolu'da Valilik önünde yurttaşlara seslendi. İnce'nin konuşmasından satır başları:

Köroğlu'nun diyarında, Bolu'nun yiğit delikanlısı Bolu Milletvekili Tanju Özkan'a alkış alayım. Erdoğan'a birkaç cevabım olacak. Dedim ki "Fethullah Gülen'i usulune uygun istediğiniz mi?", "İstedik"dedi. Amerikalılar vermek istemiyor. Erdoğan da almak istemiyor. Başına bela olacağını biliyor. Bank Asya'yı nasıl açtıklarını, bütün suç ortaklıklarını anlatacak. İkisi beraber Türkiye'ye ihanet ederken iyiydi. Sonra FETÖ buna ihanet edince kötü oldu. Türk filimlerinde deniyorya "Durun siz kardeşsiniz." Aynen öyle. Siz kardeşsiniz.

"BU REVA MIDIR?"

Aralık ayı geldi. Baktı milletin kasasınada para var. Gitti çarçur etti paraları. Bu reva mıdır? Ak Parti'li kardeşlerime sesleniyorum. Bu reva mıdır?

İlk yapacağımız iş, Orman Genel Müdürlüğü'nden alıp, orman köylüsüne vereceğiz. Gençler sizinle birlikte bu ülkeyi kalkındıracağız. Önümüzdeki dönemde yeni meslekler konuşacak. Robot mühehdisliği var. 16 yeni meslek gelecek gündeme. Sizi bunlara hazırlamamız lazım.

"GENÇLER ŞİMDİ KABİNE GİRECEKSİNİZ"

Gençler... 24'ünde sınava girecektiniz, şimdi kabine gireceksiniz. Dalga geçiyor sizinle. Sınav kimin için? Erdoğan için. Değişecekse, sınav tarihi değişmeyecek, seçim tarihi değişcek, seçim.

Evlatlarım sizden bir şey istiyorum 24'ünde. Paketleyin bunları

Meydanlarda uzay mühendisliği konuşacağız. Wikipedia'yı açacağız. Passoligi kaldıracağız.

"BOŞA ÇALIŞIYORUZ"

Türkiye'nin madenleri, ovaları her şeyi var Allah'a şükür. Un var, şeker var ama kötü bir usta var. Boşa çalışıyoruz. Para kazanamıyoruz.

Türkiye'nin markası yok. Fason çalışıyoruz. Dünyada ilk yüz arasında tek bir Türk markası yok.

1- Marka yapacağız
2- Tasarım olacak
3- Teknoloji olacak.

Gençler kulağınıza küpe olsun: Markanız yoksa arkada olursunuz.

Gençler 19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500 lira gençlik bursu vereceğiz. Bu parayı size Muharrem İnce vermeyecek. Devletin kasasından vereceğim. Her yıl 10 bin öğrenciyi yurtdışına göndereceğiz.

Asla sizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim.

Tezek demeyecek cumhurbaşkanı, çöplük demeyecek. Gelecek diyecek cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı koruma ordusuyla gezmeyecek. Saray'da yaşamayacak.

"ÇİFTÇİYE MAZOT 3 LİRA OLMAYACAK"

Çiftçi kardeşim canını sıkma. Bu sorunu çözecek. Bu sorunu köylü çocuğu Muharrem İnce çözecek. Çifçiye mazot 3 lira olmayacak. Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. 

LİSTEDE YER ALMAYAN VEKİLLERE TEŞEKKÜR

Şu anda milletveki listesinde olmasa da burada beni desteklemeye gelmiş milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önümüzde bir seçim var. Bu seçimi kazanacağız. Allah'ın izni, milletin isteğiyle.

"SEN YAPSAN YAPSAN İFLAS BELGENİ YAPARSIN"

Manifesto açıkladı. Sen 16 senedir dövizi düşürememişsin, terörü bitirememişsin. Sen yapsan, yapsan iflas belgeni açıklarsın. Devlet yönetimi incelik ister. Kötü gidişata dur demek için ince ayar vereceğiz. İnce eleyip sık dokuyacağız.

Bana şunu sorabilirsiniz: 'Sana oy vereceğiz ama Senin Erdoğan'dan farkın ne?'

Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığında asla kameraların karşısına geçiP, "Benim genelkurmay başkanım, benim valim, benim milletim" gibi cümleler kurmayacağım.

"BENİM OĞLUMUN VAKFI OLMAYACAK"

Oyun başladığında, kural değişmeyecek. 

Cumhurbaşkanı'ndan 'TEOG'u kaldırın, üniversiteleri bölün' gibi talimatlar duymayacaksınız. Benim damadım bakan olmayacak. Benim oğlumun vakfı olmayacak. Biz bu toprakların sahibiyiz. Üreteceğiz, kazanacağız, bölüşeceğiz.

"AK PARTİLİLER MEMNUN MU?"

Türkiye'nin unuttuğu bir şeyi yeniden hatırlatacağız. Uzlaşma. Bu ülkenin eğitiminden siz memnun musunuz? AK Partililer memnun mu?

Erdoğan ne yaptı? 4+4+4 bu kadar kardeşim dedi. Biz öyle yapmayacağız. Çağıracağız. Ak Partili buraya oturacak. Yanına ülkücüler, CHP'liler, SP'liler, HDP'liler, İYİ Parti'liler oturacak. Ben de yanlarına oturacağım. Gelin eğitimde uzlaşalım, çünkü çocuklar hepimizin.

"HUKUK DEVLETİ OLACAĞIZ"

Yatmayla ekonomi olmaz. Hukuk devleti olacağız. Merkez Bankası Başkanı'nı CHP Genel Merkezi'ne çağırmayacağım. Ekonomi ile ilgili köşe başlarına bürokrat atarken işini iyi biliyor mu ona bakacağız. TİSK'e başkan kim olacakmış. TOBB'ye başkan kim olacakmış. Bana ne? Kim olursa onunla çalışırım.

"ŞAM'A BÜYÜKELÇİ GÖNDERECEĞİM"

Türkiye'nin Suriye'de büyükelçisi yok. 4 milyon insana burada bakıyoruz. İlişki kur. Kapris içerisinde. Cumhurbaşkanı olduğumda Şam'a Türkiye Büyükelçisi'ni göndereceğim. Davul zurna ile Suriyeiler memleketlerine geri dönecek. 4 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar harcadık. O paraya konut yapsaydık, 2 milyon konut yapardık. Bir saray yaptı. O sarayla konut yapsaydık, 100 bin konut yapardık. 2 milyar dolar harcadı. 

"DEVLET KEMER SIKACAK"

Hep millete kemer sıkın denildi. Hayır. Millet kemer sıkmayacak. Devlet kemer sıkacak devlet. Biz başaracağız. Çalışmalarımı kazanmak üzerine hazırladım. Nasıl restore edeceğiz, onun çalışmalarını yapıyorum bir taraftan da.

ZİRAAT BANKASI'NA KREDİ ELEŞTİRİSİ 

Bir medya kuruluşu el değiştiriyor. Ziraat Bankası 1 milyar dolar kredi veriyor. Ona vereceğine çiftçiye verse 100 bin çiftçiye 45 bin lira verir. Erdoğan ile İnce arasındaki fark bu. Ben 100 bin çiftçiye vereceğim. Türkiye'nin itibarı dışarıda çok kötü. Bunu yeniden sağlayacağız. 

"DİPLOMA SORUNUM YOK" 

Benim diploma sorunum yok. Onu ayın 28'inde Balıkesir'de açıklayacağım. Saray'ı var kral değil, uçağı var pilot değil, parası var helal değil.

"BEN NİYE GARİBAN KALDIM?"

Bana gariban cumhurbaşkanı adayı diyor. Sayın Erdoğan'dan 5 ay kıdemliyim. Askere gitseydik ben çavuş olurdum, o onbaşı olurdu. Bana gariban diyor. Üç aşağı, beş yukarı aynı maaşları aldık. Ben niye gariban kaldım da o niye zengin oldu.

"BEN DÜNYANIN EN ZENGİN ADAMIYIM" 

Bana gariban diyor ama ben dünyanın en zengin adamıyım. Ben insanları Türk-Kürt olarak ayırmam. Alevi-Sünni diye ayırmam. Ben insanları sağcı-solcu diye ayırmam. Hani bir şiir var ya. "Bölelim kardeşim, memleketi ikiye bölelim. Ama bir yanda soyanlar, hırsızlar hepsi bir yerde olsun. Diğerleri de bir yanda olsun" diyor ya. Ben insanları ayırmam. Zenginliğe gelirse benim gönlüm zengin.

 

<haber-yatay:980591>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler