Ekin Yazın Dostları'nın 6. Tiyatro Ödülleri sahiplerini bulacak

6. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödüllerini kazananlar belirlendi. Ödüller, 28 Mayıs 2018 Pazartesi akşamı 20:30’da Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende sahiplerine verilecektir.

Yayınlanma: 22.05.2018 - 20:21
Abone Ol google-news

2006’da kurulan Ekin Yazın Dostları’nın 6 kentte 15 okur öbeği bulunmaktadır. Her öbek, her ay buluşarak önceden belirledikleri bir kitabı yorumlamaktadır. Öte yandan İstanbul öbekleri 2008’den bu yana izledikleri tiyatro oyunlarını tartışmaktadırlar. İstanbul’da 2012’de kurulan felsefe öbeğinde ise önceden belirlenen felsefe kavramları ve metinleri tartışılmaktadır.

Ekin Yazın Dostları, yıl içinde izlenen ve en çok beğenilen sanatçı ve oyunları tarihin sayfalarına yazmak için 2013’de tiyatro ödülleri vermeye başlamıştır. Seçici kurulda hiçbir tiyatrocu bulunmamaktadır. Seçkide yer alan oyunlar grubun internet sitesinde duyurulmaktadır. Bu yıl ödülleri beş kişiden oluşan seçici kurul belirlemiştir. “Ekin Yazın Dostları Tiyatro Grubu Ödülü” ise 30 kişilik izleme ve tartışma grubu tarafından belirlenmiştir. Seçici Kurul, bu yıl, aşağıda adları bulunan kişilerden oluştu:

Nurdan Ergil, Aydın Ergil, Nevzat Yıldıran, Nursen Öztürk ve Aysel Sakarya.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler