Karamollaoğlu: 12 Eylül’de Sivas kadar üzülmedim

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, katıldığı canlı yayında Sivas Katliamı hakkındaki soruya yanıt verdi.

Yayınlanma: 24.05.2018 - 08:50
Abone Ol google-news
<video:981774>

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, artan döviz kuru karşısında hükümetin komplo savunmasını “AK Parti iktidarı hiçbir zaman kabahati kendi politikalarında bulmuyor. AK Parti’ye karşı kimsenin komplo kurduğu falan yok. İktidarın problemleri çözme ihtimalini görmüyorum. İnsanlarda devlete güven kalmadı, hükümete hele hiç güven kalmadı” dedi.

Karamollaoğlu, sol kesimin içinde sosyal adalet arayanlardan ve Kürtlerden oy alabileceklerini dile getirdi. Karamollaoğlu, Fox TV’den şu mesajları verdi:

Maaş iki katı artar: Ben kimseye peşinen rüşvet vermem. Lakin enflasyonu düşürerek üç sene içinde herkes bugün aldığı maaşın en az 2 katı kadar alacaktır.

Saray bize büyük gelir: Cumhurbaşkanlığı Sarayı, israf. Saray bize biraz fazla büylük gelir. (Erdoğan neden saraylarda oturmak istiyor) Onu psikanalistlere sormak lazım.

İkinci tura kalabilir: Birinci turda biter diyemem. Cumhurbaşkanı, ikinci turda beni istemez. Çünkü büyük ihtimalle seçilirim. Onun için SP’nin adı bile anılmıyor, andırılmıyor.

Mücadelede hukuk dışına çıkılıyor: (AKP adaylarının Gülen ile fotoğrafı) Bugün hapse atılan insanlara uygulanan muamele tam olarak AKP’ye uygulansa yüzde 70 kadrosu içeride olurdu. FETÖ ile mücadele, hukuk dışına çıkılarak yapılırsa başarılı olamazsınız. (‘FETÖ borsası var’ diyen Şamil Tayyar’ın listede olmaması) Ben en çok ona şaşırıyorum.

12 Eylül’de Sivas kadar üzülmedim: Son dönemde Sivas hadiselerinin biraz daha rahat anlaşılır hale geldiği kanaatindeyim. Birçok Aleviden müspet tepki aldım, özür dileyen de oldu. Sivas olaylarını, 12 Eylül’de hapse girdik bu kadar üzülmedim.

AB ile imtiyazlı ortaklık: (AB üyeliği) AB başka, biz başka medeniyetin unsurlarıyız. Biz de Brüksel’den yönetilmek istemiyoruz. Kapınızda ilelebet beklemek mecburiyetinde değiliz.

<haber-yatay:981757>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler