İnce ifşa etti! AKP reddetmişti, Erdoğan vaat etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı seçim beyannamesindeki '3 bin 600' vaadini CHP'nin 5 ay önce Meclis'e sunduğu ancak AKP oyları ile reddedildiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 25.05.2018 - 10:48
Abone Ol google-news

<video:982604>

16 yıldır ülkeyi yöneten partisinin, yeniden seçilmesi halinde yapacaklarını sıralayan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Ankara'da açıkladığı seçim beyannemesinde "Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600 güne çıkaracağız" açıklaması şaşırttı.

Hükümete yakın medyanın 'kamu görevlilerine müjde' diye duyurduğu vaadi 5 ay önce CHP grubunun önerdiği ve AKP'liler tarafından önergenin reddedildiği ortaya çıktı.

Erdoğan'ın beyannamesine İnce'den tepki

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, dün akşam CNN Türk'te katıldığı programda 'Erdoğan ancak özür dileyebilir' diyerek 'iflas belgesini açıklayabilir. Ben ekonomiyi düzelteceğim demesi ayıp. CHP milletvekillerinin verdiği önergeler AKP'liler tarafından reddedilmiş. Polise öğretmene hemşireye 3 bin 600 günü vermemişsin. Şimdi bir 'İnce' korkudan bunları vereceğim diyorsun. Bunlar komik. Ben 16 yıllık vaadine bakarım. Her tarafı ranta boğdular" cümleleriyle AKP'li cumhurbaşkanına tepki gösterdi.

Bu ilk değil

CHP 7 Haziran seçimlerinde taşeron işçilerin kadroya alınması ve asgari ücretin bin 500 TL yapılması vaadine seçim beyannamesinde yer vermiş, ancak bunun mümkün olmadığını söyleyen AKP, 1 Kasım seçimlerinde aynı vaatleri seçim beyannamesine almıştı.

Ek gösterge nedir, ne işe yarar?

15 yıl sigortalılık süresi, 3 bin 600 prim günü olanlar emekli olabiliyor. Ek gösterge devlet memurlarının en çok önem verdiği konuların başında geliyor. Aylık brüt ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yeri olan unsurlardan biri. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Ek göstergesi 3 bin 600 olan bir memur ile, 2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacak.

Ek göstergelerin özellikle emeklilik hakları üzerinde etkili olması nedeniyle, memurlar bulundukları ünvanların 1 inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını ve bu dereceden emekli olduklarında daha yüksek miktarda emekli aylık ve ikramiyesi almayı istiyor. Ek göstergelerinin yükseltilmesini isteyen Devlet memurları arasında öğretmen ve hemşireler de bulunuyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler