HDP Ankara’da hedef büyüttü

7 Haziran ve 1 Kasım’da ilk kez Ankara’dan milletvekili çıkaran HDP, 24 Haziran’da birden fazla milletvekili çıkarmak amacıyla yoğun bir kampanya yürütecek.

Yayınlanma: 27.05.2018 - 23:24
Abone Ol google-news

HDP, parti olarak girdiği 7 Haziran seçimlerinde ilk kez milletvekili çıkardığı Ankara’da 24 Haziran’da daha fazla sandalye kazanmayı hedefliyor. HDP içinde en az 3-4 milletvekili çıkarılmasına yönelik kampanyayı yürütecek isimlerin başında gelen Sırrı Süreyya Önder, “Ben daha önce ‘Veli Saçılık’ın sağ kolu’ olacağım dedim ama baktım ki Veli tek koluyla on kaplan gücünde. Bu nedenle ben sadece Ankara’da değil, yurdun muhtelif yerlerinde seçim kampanyaları için emek vereceğim” diye konuştu.

Ankara adaylarını bugün düzenlenecek bir etkinlikle kamuoyuna tanıtarak başkentteki seçim çalışmalarına hız verecek olan HDP, Ankara 1. bölge 1. sıra adayı Filiz Kerestecioğlu ve Ankara 3. bölge 1. sıra adayı Veli Saçılık’ın yanı sıra Ankara 2. bölge 1. sıra adayı Nuray Türkmen Canlı ve Ankara 1. bölge 2. sıra adayı Eşref Kiraz’ı Meclis’e göndermek için çalışmalarını hızlandırdı.

7 Haziran ve 1 Kasım’da Ankara’dan milletvekili seçilen Sırrı Süreyya Önder, 24 Haziran seçimlerinde adaylar arasında yer almazken, Başkent’teki seçim kampanyasını yürütecek ekibe dahil oldu. Önder, Ankara 1. bölge 1. sıra adayının Türkiye’de kadın ve çocuk çalışmaları denildiğinde akla gelen ilk isim olan Filiz Kerestecioğlu olduğunu kaydetti; “Sayın Kerestecioğlu’na bunu teslim etmek çok önemlidir diye düşünüyorum” dedi. Önder, şunları dile getirdi: “Veli Saçılık sadece bizim değil bütün ülkenin ve tüm muhalefetin ihtiyacı olan direnişçi geleneğin önemli değerlerinden birisidir. Türkiye’deki bozucu iktidar alanları ve uygulamalarının tümüne karşı mücadele dendiğinde ilk hatırladığımız isimlerdendir. Onun sol ve sosyalist bir il olma özelliği taşıyan Ankara’da önemli bir buluşma ve genişlemenin öncüsü ve yürütücüsü olacağını düşünüyorum.”

HDP’li Önder, Ankara 2. bölge 1. sıra adayının kanun hükmünde kararname (KHK) zulmüne uğrayan bir bilim kadını, akademisyen Nuray Türkmen Canlı olduğunu da hatırlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler