Fotoğraflarla: Hong Kong'da 20 metrekarelik cüce dairelerdeki yaşamlar

ng Kong'da yaşayan genç profesyoneller daire fiyatlarının yükselmesi nedeniyle kutu şeklindeki "cüce dairelerde" yaşamlarını sürdürüyor. AFP haber ajansı kimi 765 bin dolara satılan bu 20 metrekarelik dairelerdeki yaşamları görüntüledi.

BBC Türkçe
Yayınlanma: 13.06.2018 - 20:42
Abone Ol google-news

Hong Kong'da yaşayan genç profesyoneller daire fiyatlarının yükselmesi nedeniyle kutu şeklindeki "cüce dairelerde" yaşamlarını sürdürüyor.

Nüfus yoğunluğunun her anlamıyla hissedildiği şehirdeki inşaat sektörü, genç çalışanların bütçelerine uygun bu tarz yapıları hayata geçiriyor.

AFP Hong Kong evlerAFP

Ve dahası oldukça moda olan bu cüce dairler için büyük meblağlar gözden çıkarılıyor.

AFP haber ajansının görüntülediği bu evlerden birinde yaşayan finans sektörü çalışanı 25 yaşındaki Adrian Law, dairesine 765 bin dolar ödediğini açıklıyor.

Hong Kong'da evlerAFP

Nano daire ya da cüce daire tabiri ise 20 metrekarenin altındaki segment için kullanılıyor.

Bu ebattaki bir daireye yerleşebilmek için mobilyaların da buna uygun olması gerekiyor.

AFP Hong Kong evlerAFP

Katlanarak duvarara soktuğu yatağının altından bir masa çıkıyor. Law'un eşyalarının büyük bir kısmı ise ailesinin evinde bulunuyor.

2013 yılında yapılan bir araştırma, Hong Kong'un dünyada en fazla kira ödenen şehir olduğunu ortaya koyuyor.

Hong Kong'da evlerAFPAFP haber ajansı Hong Kong'daki evleri görüntüledi

Yeni yapılan 40 metrekarenin altındaki dairelerin yüzde 60'ı yatırım için satın alınıyor ve raporlar 7.4 milyon Hong Kong'lunun ev sahibi olabilmek gelirinden giderek uzaklaştığını ortaya koyuyor.

Yetkililer deniz doldurma gibi yeni inşaat alanları yaratma opsiyonlarını değerlendirirken tasarımcılar ise konteynırlarını mini yaşam alanlarına dönüştürüyor.

AFP Hong Kong evlerAFP

Aylık 32 bin Hong Kong doları (yaklaşık 19 bin lira) kazanan bir öğretmen olan 29 yaşındaki Jezz Ng, alternatif bir kiralama yöntemi ile ay sonunu getirebilir duruma gelmiş.

O yaşam alanlarına bölünmüş bir daireyi 7 kişi ile daha paylaşıyor. Pod olarak adlandırılan bu yaşam alanında yalnızca bir yatağa yetecek kadar yer var.


BBC Türkçe
Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler