Brüksel- AB Komisyonu'nda açılan ''Türkiye-AB: İnsan Bağı'' fotoğraf sergisini ziyaret eden Bağış, burada yaptığı konuşmada, ''Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik hedefiyle ortaya koyduğu çalışmaları ve Türkiye-AB arasındaki sivil toplum ortaklığının başarılarını Brüksel'de anlatabiliyor olmak bizim için anlamlı. Böylece Avrupa Birliği'nin o eksik aile fotoğrafını da tamamlıyoruz. Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki insandan insana olan bu linki canlı tuttuğumuz sürece aramızdaki bağları koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir'' dedi.
Bağış, ''AB sürecinde önümüzde en büyük engellerin başında ön yargılar geliyor. Bu ön yargıları kırmak için Sivil Toplum Diyaloğu projesi kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar adeta bir antivirüs vazifesi görüyor'' tespitinde bulundu.
2008 yılından başlayan sivil toplum diyaloğu kapsamında bugüne dek 400'ün üzerinde projeye yaklaşık 25 milyon avro destek sağlandığını ve 2 milyondan fazla kişiye ulaşıldığını kaydeden Bağış, projelere örnekler verirken, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti'ndeki ortaklardan alınan eğitimlerle Eğirdir Gölü'nde kerevitlerin Avrupa Birliği standartlarına uygun işlenip paketlendiğini, Elazığ'da çiftçilerin Alman ve Hollandalı ortaklarıyla iyi tarım uygulamaları geliştirdiğini, dünyaca ünlü İtalyan aşçıların Adıyaman Üniversitesi öğrencilerini eğittiğini, Trabzon'da kadınların Alman ortaklarından kök boyama konusunda teknikler öğrenip karşılığında ebru sanatını öğrettiğini ve bunlar gibi birçok projede, sivil toplumun, insanların birlikte çalışmak, birlikte üretmek ve birbirlerinin deneyimlerinden faydalanmak için bir araya geldiğini anlattı.
Egemen Bağış, şöyle konuştu:
''AB üyeliği yolunda ortaya büyük bir irade koyarak reformları bir bir hayata geçirdik ve 9,5 yıl önceki Türkiye fotoğrafıyla bugünkü Türkiye'nin fotoğrafını siyahla beyaz arasındaki fark kadar değiştirebilmeyi başardık. Fotoğraf makinemizin odak noktasına milletimizi yerleştirerek başardık. Türkiye'nin bütün meselelerini kadrajımıza alarak, objektiflerimizi Türkiye'ye bir bütün olarak doğrultarak başardık. İşte bu sayede bugün bütün uluslararası platformlarda flaşlar Türkiye için patlıyor. Bugün Avrupa Birliği içerisinde Türkiye'ye hala eski fotoğraf makinelerinin objektifiyle yaklaşanlar, Türkiye'nin fotoğrafını çekerken objektifi yanlış noktaya odaklayanlar üyelik sürecimizin objektif fotoğrafının çekilebilmesine engel oluyorlar.
Türkiye, Avrupa Birliği'nin bugünkü bulanık fotoğrafını da netleştirecek fotonejikliğe fazlasıyla sahiptir. Önünde sonunda Türkiye'yi Avrupa'nın aile fotoğrafının eşit üyelerinden biri haline getirerek biz bu fotoğrafın eksiğini gidermiş olacağız. Önünde sonunda Avrupa'daki karşıtlarına Türkiye'nin imzalı fotoğrafını göndereceğiz.''
Bağış, sergi ziyaretinde bakanlığının 2012 genç çevirmenler yarışmasında dereceye girenlerle de görüştü.
23 Mart 2012
alp tari Okurun diğer yorumları için tıklayın
1963 ten beri 6 uyeli Avrupa Ortak Pazar doneminde Turkiye'nin uye adayligi kabul edilmistir.Ayni zamanda Nato uyesi olan Turkiye Kuzey komsusu Sovyetlere karsi jandarma gibi gorulup sirti sivanmistir.Soguk savasin ve Sovyetlerin yikilmasiyla jandarmalik bitmis dunun Sovyet uydusu adi sani bile bilinmeyen tum Dogu Avrupa ulkeleri sorgusuz sualsiz ABye alinmistir.1990larda Bosnaklari vahsice katleden Sirplarin AB uye adayligi onaylanmis ve kesin adaylik gorusmeleri baslamistir.Turkiye ise 49 yildir AB kapisinda bir dilenci gibi bekletilmekte ve bizim yoneticilerimiz AB kapisini sahiplerinin yuzune carpip cikacaklari yerde sus pus seyirci kalmaktadirlar.
Dincer Önal Okurun diğer yorumları için tıklayın
KENDİNİ MUTLAK GEREKLİ GÖRMEK O KİŞİNİN GÖNLÜNÜN ARZUSUDUR.SADECE KENDİSİNİN İSTEĞİDİR. AB YE GİREBİLMEK İÇİN KABUL EDECEK OLANLARIN,YANİ AB NİN AYNI ŞEYİ DÜŞÜNMESİ GEREKİR.ÇÜNKÜ EV SAHİBİ ONLARDIR. EVLERİNE KABUL EDİP ETMEMEK ONLARA KALMIŞTIR. BİZİM O EVE GİRMEK İSTEMEMİZ YETMEZ.
Yorumu oylamak için "katılıyorum" ya da "katılmıyorum"un üzerine tıklayın. Yorumlar editörler tarafından okunduktan sonra yayına girecektir. Küfür, hakaret gibi yasal açıdan sorun yaratabilecek yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
Cumhuriyet'i Ana Sayfanız Yapın | |