Prof.Dr. Ayşe Aypay: Volkan, fakülte koridorlarında "Bu mesele 24 kurşuna bakar" demişti

Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne elinde tabancayla gelen araştırma görevlisi Volkan Bayar, 4 akademik personeli öldürdü. Prof. Dr. Ayşe Aypay, saldırgan Volkan Bayar'ın fakülte koridorunda daha önce de "24 kurşuna bakar bu mesele" diye tehdit ettiğini iddia etti.

Yayınlanma: 05.04.2018 - 19:09
Abone Ol google-news

<video:954239>

Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne elinde tabancayla gelen araştırma görevlisi Volkan Bayar, 4 akademik personeli öldürdü. "5. cenaze ben olacaktım" diyen Prof. Ayşe Aypay, saldırgan Volkan Bayar'ın kendilerini defalarca tehdit edip "24 kurşuna bakar bu mesele" dediğini aktardı.

Gazetemize konuşan Prof. Dr. Ayşe Aypay, "Keşke başsağlığı dileği yerine arkadaşlarımızı hayatta görmek mümkün olsaydı. Defalarca şikayet ettik. Eşimi FETÖ'cü olduğunu suçlamasının hemen ardından şikayette bulunduk. Volkan Bayar yüzünden çok mağduriyet yaşadık." dedi.

"24 kurşuna bakar bu mesele"

Saldırgan Volkan Bayar'ın  daha önce de fakülte  koridorlarında "24 kurşuna bakar bu mesele" dediğini aktaran Aypay, bu sözlerin Doç. Dr. Yalçın Bay tarafından, şikayet dilekçesinde YÖK'e bildirildiğini iddia etti.

Aypay, "Volkan Bayar, fakülte koridorlarında eğer kendisini şikayet eden 24 kişi ona bir şey yapmaya kalkarsa 24 kurşunla bunları temizleyeceği yönünde tehdit savurdu. Ama bunlar dahi dikkate alınmadı. Sonunda dediğini yaptı, 24'ünü öldüremedi ama 4 arkadaşımızı öldürdü, bir kısmını bulamamış ben de onların içindeyim. Pırlanta gibi arkadaşlarımızı keklik gibi avladı" dedi.

Prof. Dr. Aypay'ın cumhuriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamanın devamı şöyle:

"Rektörlük Volkan Bayar'ın iftira dilekçelerine öyle çok itibar etti ki
bu iftira dilekçelerine dayanarak başka delil olmadan hocaları ihraç etti. Volkan Bayar hakkında işlem yapılması için savcılığa suç duyurusunda bulunduk.

En başından beri rektörlük Volkan Bayar'ı inanılmaz bir biçimde korudu. Volkan Bayar'ın iftira dilekçeleri arkasında rektörlük ve  Bayar arasında geçen bazı pazarlıklar var.



"Volkan Bayar'a iftira dilekçeleri için adeta ödül verildi"

Volkan Bayar bu hocaları şikayet edip gözaltına alınmalarına sebep olduktan hemen sonra sınav dönemi olmasına rağmen eşi Aylin Bayar ve Volkan Bayar'a 3 hafta izin verildi. Oysa akademisyenlerin dönem içinde izin kullanmaları kesinlikle yasaktır. Ama Volkan Bayar'a iftira dilekçeleri için adeta ödül olarak

Eşim hakkında suç ve delil olmamasına rağmen beş buçuk ay hapis yattı. Bu süreçte çok ağır bedeller ödedik. Her yerde derdimizi anlatmaya çalıştık. Rektörlüğe, YÖK'e, BİMER'e, savcılığa Volkan Bayar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Hepsi bir şekilde takipsizlik aldı. Hiç kimse işlem yapmadı ta ki Volkan Bayar bugün eline silah alıp gelip daha önceki tehdidini gerçekleştirene kadar.

"Dekanlık, 'polisin adamı başımıza iş açar' dedi"

Dekanlık da işlem başlatmadı. Volkan Bayar'ın şikayet ettiği arkadaşlarımıza da dilekçe vermeleri önerilerinde bulunduk. Dekan Prof. Dr. Cemil Yücel'in dilekçe verecek arkadaşlarımızı  "Aman ha yapmayın, Volkan polisin adamı, Volkan başımıza iş açar" diye engellediiğini biliyoruz.  Dekan hiçbir şey yapmadığı gibi Volkan'ın palazlanmasının da nedenlerinden biridir. Daha sonra belki aralarında kişisel bir husumet gelişmiş olabilir. Dekan, Volkan Bayar hakkında dilekçe vermeleri konusunda caydırıcı rol oynamıştır.

"Rektör Yardımcısı Konuk memurlara Bayar için talimat vermiş"

Memurlar, rektörlüğe şikayet dilekçesi vermek istediğimizde Volkan Bayar adını gördükleri anda hemen "Biz bunu taratamayız" diyorlardı. "Taratamayız" demelerinin anlamı şu; resmi işlem görebilmesi için belgelerin taratılması gerekiyor. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adnan Konuk memurlara talimat göndermiş. Birçok hoca arkadaşım buna şahittir.

Doğrudan Adnan Konuk'a gittiğinde dilekçeler sümenaltı oluyor. Ben en son dilekçemi memurlarda kavga ederek verdim. "Ben bir doçent olarak nasıl oluyor da bir asistan hakkında dilekçe veremiyorum?" diye feyat ettiğimde mecbur kalarak dilekçemi aldılar. Rektörlük bu kadar Volkan Bayar arkasındaydı. Bunca şikayete rağmen arkasında rektörlüğün olup olmadığının sorgulanmamasını gerçekten anlamıyorum"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler