Hacamatçılar TTB'yi protesto etti: Söz konusu vatansa hacamatçılar yanında "REİS"

Hacamatçılar Federasyonu adlı kuruluş, İstanbul'da cuma namazının ardından Merkez Konsey üyeleri gözaltına alınan TTB'yi protesto etti. Hacamatçı kadınların taşıdığı pankartlarda, "Söz konusu vatansa hacamatçılar yanıda REİS" yazması dikkat çekti.

Yayınlanma: 02.02.2018 - 12:52
Abone Ol google-news

Hacamatçılar Federasyonu, Afrin operasyonunu “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” diye eleştiren Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) cuma namazının ardından protesto etti. Nuruosmaniye Camii çıkışında toplanan hacamatçılar "Dikdur eğilme hacamatçılar seninle", "Söz konusu vatansa hacamatçılar yanında 'REİS'" yazan pankartlar taşıdı.

‘Peygamber sünneti’ ve alternatif tıp olarak pazarlanan yöntemi uygulayanların federasyonu yapacakları protesto gösterisini şöyle duyurmuştu: “Türkiye Tabipleri Odası ve İstanbul Tabip Odası, ülke güvenliği ve sınır güvenliği saglamak amacıyla başlatılan, Zeytin Dalı Harekatı’nı bahane ederek, sayın cumhurbaşkanımız Tayyip Erdogan’a karşı karalama kampanyası başlatmışlardır.”

TTB, daha önce hazırladığı birçok raporda hacamat gibi yöntemlerin halk sağlığını tehlikeye attığını savunmuştu.

TTB’nin gözaltındaki başkanı Raşit Tükel, daha önce hacamat gibi tedavi yöntemleri için “Başka toplumlarda da var olan kupa terapisi, ‘Peygamber sünneti hacamat’ olarak hadisler eşliğinde pazarlanıyor. Tıbb-ı Nebevi kongrelerinde modern tıbbın konuları dini kavram ve uygulamalarla sorgulanıyor” yorumunda bulunmuştu.

Ne olmuştu?

TTB, Afrin harekatına karşı çıkmış, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yöneticileri hedef gösterilmişti. Ankara başsavcılığının İçişleri Bakanlığı’nın suç duyurusu sonrası başlattığı soruşturmasında da TTB Merkez Konseyi üyesi 11 kişi gözaltına alınmıştı. Yedi farklı kentte gözaltına alınanlar Ankara’ya götürülmüştü.

HACAMAT NEDİR?

Hacamat tedavi yöntemi, bir tür alternatif tıp uygulamasıdır ve cilt üzerine bardak yerleştirilerek vakumlama yapılması şeklinde uygulanmaktadır. Vakumlama için kullanılan bardaklar ise, cam, bambu ya da topraktan üretilmiş malzemeden olabilmektedir. Diğer çoğu alternatif tedavi yöntemlerinde olduğu gibi, hacamat tedavisinin güvenirliği ve faydaları hala tartışılmaktadır. Ancak bilimsel olmayan bu alternatif tedavi yöntemi sık sık sağlık sorunlarına yol açması nedeniyle tıp çevreleri tarafından tavsiye edilmemektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler