Erdoğan: Haftada 50-100 gidiyorlar. Artık bunlar gidici, başka çıkışı yok

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'da muhtarlarla toplandı...Toplantıya başlamadan önce "Seçim ittifakını milli mutabakat olarak görüyoruz. Bahçeli yerli bir duruş sergiledi. Milli bir mutabakat olacak" dedi. Gündeminde PKK ile mücadele vardı. Erdoğan; "Haftada 50-100 gidiyorlar. Artık bunlar gidici, başka çıkışı yok" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 11.01.2018 - 14:40
Abone Ol google-news

<video:903046>


AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'da muhtarlarla toplandı...Toplantıya başlamadan önce "Seçim ittifakını milli mutabakat olarak görüyoruz. Bahçeli yerli bir duruş sergiledi. Milli bir mutabakat olacak" dedi. Gündeminde PKK ile mücadele vardı. Erdoğan; "Haftada 50-100 gidiyorlar. Artık bunlar gidici, başka çıkışı yok" ifadelerini kullandı.

 İşte Erdoğan'ın muhtarlara yönelik konuşmasından satır başları:

 MUHTARLARA MUTFAKLI TUVALETLİ HİZMET BİNASI MÜJDESİ

"Bugün sizlere yeni bir müjdem var. Kimi yerlerde belediyeler muhtarlık binası yaptırıyordu. Ama çoğu mahallemizde muhtarlık binamız yok. Ülkemizin her yerinde, ihtiyaç duyulan yerlerde muhtarlık binası yapılması kararı aldık. Dün içişleri bakanımla birlikte, kaymakamlar toplantısından sonra bunu karara bağladık. Hazine envanterindeki bu iş için uygun olan araziler, ki bunu maliye bakanımızla paylaştık, valiliklere ve kaymakamlıklara tahsil edecek. Onlar da imkanlar ölçüsünde muhtarlık hizmet binaları inşa edecek. En azından bir odası, mutfağı ve tuvaleti olmak suretiyle bu muhtarlık hizmet binalarıyla, artık böyle merdiven altı diye ifade ederiz ya, bunlardan muhtarlarımızı kurtarmış olacağız. Muhtarlıklarımızın da kurumsal olarak bir kimliği şahsiyeti olmuş olacak. Muhtarlıkların nüfus ve alan konusunda da düzenlenmesi gerekiyor. 20 bin 30 bin nüfusta muhtarlıkların her meseleyle ilgilenmesi mümkün olmaz. Türkiye elindeki tüm imkanları, kaynakları en üst düzeyde değerlendirmek zorunda olan bir ülkedir. Türkiye sıradan bir ülke değil, hele hele çadır devleti hiç değil. Biz güçlü bir ülkeyiz. Zira bizim çok büyük hedeflerimiz var. Attığımız her adımda çok büyük mücadeleler veriyoruz. Muhtarlarımızın bu sürece katkı sağlamaları bize güç verecektir."

"1980 DARBESİNDE NE DİYORLARDI..." 

 "1980 darbesinde ne diyorlardı? Bir sağdan bir soldan diyerek asılan gençlerin, ülkemizin tüketilen imkanlarını sormak hamd olsun bize nasip oldu. Benzer bir kaos dönemini 1990’lı yıllarda da yaşadık. 28 Şubat cuntacılarının kurdukları tuzakları milletimizle birlikte birer birer bozduk. Ama yaşanan siyasi ekonomik anaforların ülkemize maliyeti de çok oldu. Türkiye’yi bugünlere getirdik. Geçtiğimiz 15 yıla baktığımız zaman bu dönem aslında kolay geçmedi. İktidarımızın ilk yıllarında vesayet güçlerinin akıl ve izan dışı o kadar çok saldırısına kumpasına maruz kaldık ki inanın tahammülü bile çok zordu. Ama sabrettik, dayandık ve rabbim de bizlere yardımını gönderdi. İşte şimdi sizlerle bir aradayız. Siz kimsiniz? Siz milletin tek tek, cumhurun evindeki temsilcilerisiniz."

 "POLİS GELİR SENİ ALMAYA KALKARSA' KESİNLİKLE GİTMEYECEKSİN' DEDİM"

 "Hep bana şunu söylediler: “Biz buralara selam veremezdik.” Türkiye tarihinin en büyük yatırım hamlesine girmişken, bir anda kendimizi yoğun bir saldırı dalgasının içinde bulunduk. MİT müsteşarının ifadeye çağırılması, eğer ifadeyi verseydi, tutuklansaydı, arkasından hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyorum. Ama kendisine söylediğim, “Kesinlikle gitmeyeceksin” dedim. “Yardımcılarını da göndermeyeceksin” dedim. Polis gelir de seni almak isterse, “güvenlikçilere talimat var, içeri almayacaklar” dedim. Kiminle verdik bu mücadeleyi? İşte o günün FETÖ yargısıyla verdik. Zira bakıyorsunuz emniyetin içinde FETÖ’nün de kendi temsilcileri vardı. Onlarla teslim almaya gitmek istiyordu. Müsteşarı teslim alacak, arkasından sıra hedefleri büyük ya… Oraya gelecekti."

 ERDOĞAN'DAN SOYLU'YA TALİMAT: MUHTARLARI PEYDERPEY İSPANYA'YA GÖTÜR

<video:903014>

"İspanya’nın El Hamra Sarayı’na gitme durumunuz olursa, içişleri bakanımız da burada bir seferberlik yapsa da grup grup buralara muhtarlarımızı götürmekte fayda var. Orada şöyle yazar: “Allah’tan başka galip yoktur” Bakı ne eseler yapılmış. Muhtarlarımızı bence buralara götürmekte fayda var."

 "MİLLETİMİZ HAMDOLSUN BÜYÜK OYUNU GÖRDÜ"

"Gezi olaylarını yaşadık. 17-25 Aralık yargı polis darbe girişimi. Adana’daki MİT TIR’ları kumpası. Seçimlerde oynanan oyunlar. Ülkemizin tarihinin en büyük tehditleri altında olduğunu gördüğümüz için bu saldırıların hiç birine eyvallah etmedik, aslanlar gibi mücadele verdik. Milletimiz de hamd olsun bütün bu olanları gördü ve oyunu bozdu. Cumhurbaşkanlığı seçimi, milletimizin tüm saldırılara ve arkasındaki güçlere karşı meydan okumasıydı."

 "SİZ KUDÜS'E GİDERSENİZ BİRİLERİ ÜRKER YA"

"Siz Kudüs’e giderseniz birileri ürker ya. Bütün planları, görevi içişleri bakanımıza verdik, kültür bakanımızla birlikte Kudüs de bunun içinde olabilir. Böyle bir paket tur içinde inşallah gerçekleştirebilir."

"HAFTADA 50-100 GİDİYORLAR...ARTIK BUNLAR GİDİCİ, BAŞKA ÇIKIŞI YOK"

"Şu anda bizim askerlerimiz, korucularımız her yerde var mı? Tendürek’te var mı? Var. Kato’da var mı? Var. Kandil’de var mı? Var. Ve oralarda da olacak, olacağız. Nereden en ufak bir yanlışlık oluyor da bir tehdit geliyorsa, F-16 oluruz, tanklarımızla, toplarımızla inlerine kadar gireriz ve giriyoruz. O geçti artık yaptıkları şeyler filan. Bakın son 1-2 yılı takip ediyorsunuz değil mi? Haftada 50-100 gidiyorlar. Artık bunlar gidici, başka çıkışı yok. Ya bu ülkeyi terk edip gidecekler, ya bu işi bitireceğiz. Tek terörist kalmayacak inşallah bu ülkede. Çünkü bizim milletimizin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yok. Aynı şey FETÖ’cüler için geçerli.

 "KUSURA BAKMA ' SUÇSUZSA BIRAKIYORUZ... BUNLARDA HER NUMARA VAR"

"Bazen anneler geliyor. “Benim evladım suçsuz, günahsız' Kusura bakma, suçsuz günahsızsa bırakıyoruz. Bunlarda takiye var, her numara var. İşte bakın dün evvelsi akşam, tuvaletin arkasından bölme yapmışlar, orada özel görüşmelerini yapıyorlar."

 "ABD TERÖRİSTLERİ ALAMAZ"

"Amerika teröristi vermiyor, bahaneler uyduruyor. O zaman sen de bizden hiçbir teröristi alamazsın. Bu fakir bu görevde olduğu sürece teröristi alamazsın. Çünkü Müslüman bir delikten, yılan deliğinden bir defa sokulur. İkinci defa hayır. Böyle stratejik ortaklık olmaz. 4 bin TIR ile silahlandırma yapacaksınız. PKK’nın yan kuruluşları. Biz sana bunları anlatıyoruz dinlemiyorsun, seninle biz nasıl stratejik ortağız ya? Biz yeni istiklal harbimizi savunmadan taarruza dönüştürdük."

 "BENİM KURMAY SUBAYIMDA AYRI BİR CAMBAZ"

"15 Temmuz’da bir grup darbe girişimi başlattı. Mahkemeler yavaş yavaş sonuçlanıyor. FETÖ’cü alçaklar, masum ile suçluyu birbirine karıştırarak, yürütülen operasyonun itibarını sarsmak için akla hayale gelmeyecek yollara başvurdular. İşte benim kurmay subayım da o da ayrı bir cambaz. Şu anda psikiyatrik vaka olduğuna dair raporlar uydurmuş. Cezaevinden çıkabilmek için bu yollara da başvuruyorlar. Tabi tekrar bu noktada avukatlarımız sürece müdahil oldular. Böyle bir şey söz konusu değil. Ama biz kuyumcu hassasiyetiyle bunları da ayrıştırarak, masumların haklarını iade etmek, suçluları cezaya çarptırmak suretiyle bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandıracağız."

 "TÜRKİYE AB'NİN KİFAYETSİZLİĞİNİN BEDELİNİ ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİL"

"Bizim bu hassasiyetlerimiz ortadayken, birilerinin burnumuzun dibinde terör koridoru oluşturma çabasına karşı sabrımız tükenmek üzere. Bunca zaman beklemiş olmamızın nedeni, bu meseleyi karşılıklı anlayışla çözme noktasında ümidimizi koruyor olmamızdı. Ama bu yolların giderek daha çok kapandığını, geriye tek bir çarenin kaldığını görüyoruz. Bize verilen sözlerin tutulmamasına, gözümüzün içine bakıla bakıla yalan söylenmesine tahammül etmek zorunda değiliz. Fırat Kalkanı ile attığımız adımı tüm sınırlarımız boyunca genişletme imkanına sahibiz, hiç endişe etmeyin."

"KARŞINIZDA NE OSMANLI'NIN HASTA ADAMI, NE DE CUMHURİYETİN ÇÖMEZ DEVLETİ VAR..."

"Türkiye’nin hiç kimsenin kendi ülkesindeki iktidar oyununa meze olacak bir devlet değildir. Türkiye, Amerika’nın tutarsız politikalarının makasına getirilecek bir ülke hiç değildir. Türkiye, AB’nin sergilediği kifayetsizliğin bedelini ödemek zorunda olan bir ülke de değildir. Karşınızda ne osmanlı’nın hasta adamı, ne cumhuriyetin çömez devleti, ne 70’lerin 90’ların güçsüz devleti var. Artık 2071 vizyonuna inanmış bir millet var. Büyük ve güçlü Türkiye var. Artık karşınızda yüzlerce milyon kardeşinin kalbini ve duasını arkasına almış bir Türkiye var."

 "YA OLACAĞIZ YA ÖLECEĞİZ"

"Artık karşınızda ‘ya olacağız, ya öleceğiz’ diyen bir millet var. Sadece şu külliyenin etrafında 29 evladımız şehit oldu, 36 gazimiz var. Bir davet ve o davete icabet ettiler. Çıktılar o F-16’lara helikopterlere tanklara toplara karşı fedai can ettiler. Bize bedel ödetmekten söz edenlere diyoruz ki hodri meydan. Bu coğrafya nice büyük medeniyetlerin, nice büyük milletlerin doğuşuna şahitlik ettiği gibi kimi kibir abidesinin çöküşünü de görmüştür."

 "NELER ÇEKTİK BE!"

"Neler çektik be. Daha bakın Sarıkamış’ın 103’ncü yıl dönümünü kutladık. Benim dedem de orada şehit oldu ve onlar o bedeli ödediler ama Ruslar orada daha farklı bir bedel ödedi. En büyük bedel can değil midir? Milletimiz istiklali için girdiği her imtihandan kanını akıtma pahasına çıkmıştır. Bize bedel ödetmekten söz edenlere tavsiyemiz; açın İstiklal Marşı’nı okuyun.

 "ŞU ANDA TEÖRÖ KORİDORU OLUŞTURULMAK İSTENEN YER MİSAK-I MİLLİ"

"Gazi ne diyordu? Misakı Milli hudutları. Neresi misakı milli? Şu anda terör koridoru oluşturmak isteyenler var ya işte oralar hep içinde olan yerlerdi. Bu hassasiyetlerimizi unutmayın. Onun için oralarda devlet kurmaya tevessül edenler avucunu yalarlar avucunu. Gereğini görecekler, kimse orada yeni bir devlet kurma gayreti içine girmesin, kararlılığımız tamdır.Kendini fiziki sınırlara hapsedenler, gönül pınarlarını kuruturlarsa ondan da mahrum kalırlar."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler