Helin Palandöken davası: ‘Caydırıcı bir ceza verilmeli’

Pendik’te, 13 Ekim’de, tartıştığı 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken’i av tüfeğiyle öldüren iki kişiyi de yaralayan Mustafa Yetkin bugün saat 13.00’te Anadolu Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargıç karşına çıkacak.

Yayınlanma: 15.02.2018 - 21:08
Abone Ol google-news

Pendik’te, 13 Ekim’de, tartıştığı 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken’i av tüfeğiyle öldüren iki kişiyi de yaralayan Mustafa Yetkin bugün saat 13.00’te Anadolu Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargıç karşına çıkacak. Helin Palandöken’in gözü yaşlı babası Nihat Palandöken, 10 gündür işi gücü bırakarak, sokaklara davaya çağrı afişleri yapıştırıyor. Acılı baba, “Helin’im gitti. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Tek isteğim katile öyle bir ceza verilsin ki caydırıcı olsun. Herkesi duruşmaya davet ediyorum” diyor.

Nihat Palandöken olayın üzerinden beş ay geçmesine rağmen kızı Helin’inin yasını tutmaya devam ediyor. “Kızımın gidişiyle acılarımın üstüne acı eklendi” diyen Palandöken, “Biliyorum ki kızım bir daha geri dönmeyecek. Adalet arıyorum. Adalet arıyorum ki aynı acılar tekrar yaşanmasın. Başka babalar aynı acıyı yaşamasın” diye konuşuyor. İşini gücünü bırakarak duruşma için hazırlık yaptığını söyleyen Palandöken, “Günlerdir sokaklara afiş yapıştırıyorum. Sosyal medyadan çağrılar yapıyorum. Tanıdığım kadın örgütlerine, gazetecilere yazıyorum. Duruşmaya katılım çok olsun istiyorum. Kamuoyu yaratılsın ki Helin’imin katiline caydırıcı bir ceza verilsin. Duruşma öncesi adliye önünde bir basın açıklamamız olacak. Umuyorum ki güçlü bir katılım olacak” diyor.

İki çift lafım var

Palandöken duruşmada sanığın avukatına iki çift lafı olduğunu söylüyor: “Böyle insanların savunmanlıklarını yapmasınlar. Yapmasınlar ki ocaklara başka ateşler düşmesin. Bu tarz katiller savunuldukça çoğalıyor.” Kızının rahat uyuması için bu davadan çıkacak kararın çok önemli olduğunu aktaran baba Palandöken, “Benim evladım gitti. Başka evlatlar gitmesin. Dünyayı bana verseler kaç yazar. Olan oldu. İsteğim caydırıcı bir ceza verilmesi ve bir gün af çıkarsa bu aftan yararlanamaması” diyor. Kadın örgütleri de davaya katılım çağrısı yaptı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Ezgi Sarı, “Son zamanlarda kendi hayatı adına karar vermek isteyen genç kadınlara yönelik baskılar ve saldırılar artıyor. Hiçbir kadın yalnız değildir siddetin hiçbir türlüsüne karşı sessiz kalmasınlar. Tüm kadınları Helin Palandöken duruşmasına bekliyoruz” dedi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede tutuklu Mustafa Yetkin hakkında “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “kasten öldürmeye teşebbüs”, “kasten silahla yaralama”, “iş yerinde silahla yağma”, “tehdit” ve “korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme” suçlarından da 39 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler