Foto Galeri Haber Yaşam Kültür-Sanat Çevre Gezi Spor Doğa ve İnsan

Kapat

Tatlı, ucuz, tehlikeli... Mısır şurubu hakkında bilinmeyenler...

Mısır şurubu, nerdeyse tükettiğimiz her ambalajlı gıdanın üretiminde kullanılıyor. Tokluk hissi uyandırmayan mısır şurubu vücudumuzda obezite, diyabet, pankreas kanseri gibi birçok hastalığa sebep oluyor.
1- Halk arasında Nişasta bazlı şeker (NBŞ) olarak bilinen tatlandırıcıyı değişik isimlerle tüketiyoruz. Satın aldığımız ambalajlı gıdalarda farklı isimle karşımıza çıkıyor. Bu nedenle dikkat etmek ve ürün etiketlerini iyi okumak gerekir. İçindekiler bölümünde mısır şurubu, glikoz-fruktoz şurubu, yüksek fruktozlu mısır şurubu yazıyorsa bu üründen uzak durmanız gerekir.
26 Ekim 2015, Pazartesi

En Çok Tıklananlar