Foto Galeri Haber Yaşam Kültür-Sanat Çevre Gezi Spor Doğa ve İnsan

Canan Karatay'dan kırmızı et açıklaması

15 Şubat 2017, Çarşamba
Haber görseli
1
Canan Karatay'dan kırmızı et açıklaması geldi...

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, en sağlıklı kırmızı etin kuzu, keçi ve av hayvanlarında bulunduğunu söyleyerek, ızgarada sade olarak pişirilen veya yemeklerde kullanılan kuzu etinin evde yapılan kıymalı köftenin sağlıklı pişirilmesi durumunda kanserojen olmadığını söyledi.

Şu Anda Okunanlar

Şu anda en çok okunan haberler için tıklayın.
Haber görseli
2
"İnsanımız ette yanığı tüketmeyi sever"

Etler yandığında karbonlar meydana geldiğini aktaran Karatay, "Zararlı ve kanserojen olan da budur zaten fakat insanımız da gidip o yanığı tüketmeyi sever. Yanlış burada başlıyor." dedi.

Milliyet'in haberine göre; Karatay, bol protein içeren sakatatların fiyatlarının düşük olmasından dolayı tercih edilebileceğini anlatarak "Sakatatlar D vitamini ve demir bakımından zengindirler. Özellikle karaciğer ve yürek çok fazla D vitamini içerir. Serbest dolaşan bütün hayvanlarda Omega 3 bulunur. Yani kuzunun böbreği, dalağı, beyni, karaciğeri ve yüreği gibi sakatatlar rahatlıkla yenebilir." diye konuştu.