Demreli yatçıları kriz vurdu... "Batmak üzereyiz"

24 Haziran 2016 Cuma, 11:31
Demreli yatçıları kriz vurdu... "Batmak üzereyiz"
Antalya'nın Demre İlçesi'nde günübirlik tura çıkan yatçılar, kötü giden turizm sezonunda turist gelmeyince sefere çıkamaz hale geldi. Çoğu batmak üzere olduğunu belirten yatçılar, kendileri için de destek paketi istedi.
Demreli yatçıları kriz vurdu... "Batmak üzereyiz"
Demre'ye bağlı Çayağzı Limanı'nda günübirlik Kekova yat turu düzenleyen Demre Yatçılar Kooperatifi'ne kayıtlı 50 yat ve bunlardan bağımsız 40'a yakın küçük yat bulunuyor. Turizm sezonu açılmasına rağmen yaşanan kriz nedeniyle beklenen turist gelmeyince yatlar limanda bağlı kaldı. Günde sadece birkaçı sefere çıkabilen yat sahipleri eve ekmek götüremeyecek duruma geldiklerini söyledi.
Demreli yatçıları kriz vurdu... "Batmak üzereyiz"
'HEPİMİZ BATMAK ÜZEREYİZ' Demre Yatçılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Çetin, geçen yıllarda her yatın günde en az iki sefer yaptığını ve günde 2 bin 500- 3 bin yerli ve yabancı turiste Kekova turu yaptırdıklarını söyledi. Bu yıl ise günde en fazla 5 yatın tura çıkabildiğini anlatan Ahmet Çetin, "Yatlarımız bir seferde 2 bin 500 kişiyi taşıyabilecek kapasitede. Günde taşıdığımız yolcu sayısı ise 150- 200 kişi. Ayda her arkadaşımız en fazla 3 sefer yapabilir. Bu da masrafını bile karşılamaz. Hepimiz batmak üzereyiz" dedi.
Demreli yatçıları kriz vurdu... "Batmak üzereyiz"
'TEKNELERİ SATSAK ALICI YOK' Yatların her birinde 3- 4 kişi çalışırken, birçok yat sahibinin çalışanlarını işten çıkarmak durumunda kaldığını vurgulayan Ahmet Çetin, "Arkadaşlarımız evine ekmek götüremeyecek duruma geldi. Gerçekten çok kötü durumdayız. Herkesin bankalara borcu var. Birçok arkadaşımızın yaşamı, bu teknelerden sağlayacağı gelire bağlı. Tekneleri satsak alıcı yok. Yetkililerin bu sese kulak vermesini istiyoruz. Çünkü turizmde yaşanan krizin ortadan kalkması yönünde hiçbir işaret yok. Mayıs ayında günde 6- 7 tekne sefere çıkıyordu. Bu sayı haziranda 3-5'e düştü. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Eve ekmek götürme umudumuz, okulların kapanmasından sonra gelecek yerli yolculara bağlı. Ama göstergeler orada da fazla umut olmadığını gösteriyor. Yetkililer kurtarma paketi gelecek diyor. Bir paket gelecekse tekne esnafı da bu paketin içinde yer almalı" diye konuştu.

En Çok Okunan Haberler