Küçük hediyeler büyük sevinçler

26 Aralık 2015 Cumartesi, 23:27
Küçük hediyeler büyük sevinçler
Yılbaşı hediyesi almak için son günler. Hediyenin ille de kocaman bir kutuda gelip pahalı olması gerekmiyor. Öyle teknolojik yan ürünler var ki mevcut sisteme eklendiğinde bir tektaş pırlanta etkisi yapıyor, sevdiğinizin gözleri kamaşıyor. Küçük ama verdiğinizde sevdiğinizin gözünü yaşartacak hediyelerden bahsediyoruz. Mesela Apple Pen! iPadPro raflarda, kalemi karaborsa; bence bu yılın en bulunmaz hediyesi. Ama bir istisnadan bahsediyoruz, Türk pazarı dünyayı iyi takip ediyor ve neredeyse yok yok. Kendi konu başlığıma bir istisna yapıp önce iki büyük hediyeden bahsetmek istiyorum:
Küçük hediyeler büyük sevinçler
4.5G cep telefonu - Nisan 2016’da Türkiye mobil iletişimde 4.5G süratine çıkacak. Eğer telefonunuz 2 bin liradan pahalı bir telefon ise uyumludur. Bin liradan düşükse uyumlu olmama ihtimali çok yüksek, şu an avantajlı kampanyalar var, sevdiğinizi – hatta kendinizi- 4.5G uyumlu yeni bir telefonla sevindirebilirsiniz.
Küçük hediyeler büyük sevinçler
Kavisli ekran TV - Kavisli ekran televizyonların fiyatı ilk baştaki 20 binli liralardan 5 bin TL’ye kadar düştü. Özel yılbaşı indirimi, taksitlendirme fırsatları derken belli bir birikimi olan herkesin bütçesine uygun bir formül bulunuyor. Büyük hediye ama şartlar uygun diyorum.
Küçük hediyeler büyük sevinçler
Bonus: Tablet - Eski Mısırlılar tabletlere yazıyorlardı, şimdi biz de her şeyi tabletle yapıyoruz. Gazete okumak, oyun oynamak, Facebook, görüntülü görüşme... Tablet hep yanımızda ve hayatımızın ayrılmaz parçası. Tablet artık herkeste vardır diye düşündüğüm için listeye almadım ama şu notu da koymak isterim, tabletiniz yoksa bütün listeyi unutun; tablet listenin en başında!
Küçük hediyeler büyük sevinçler
Yazıcı - Yazıcıların kaliteleri artıyor, fiyatları ucuzluyor. Hemen bütün öğrencilerin bilgisayar başında ödev yaptığı ve kırtasiyeciden çıktı aldığı evler için yazıcı hayat kurtaran bir hediye. Hele gençler sabah akşam yaptıkları özçekimleri bir de kâğıda basma imkânı bulduğunda onlardan mutlusu yok. Fiyatlar çok değişiyor ama her bütçeye göre bir çözüm var.
Küçük hediyeler büyük sevinçler
Taze tutan buzdolabı - Yıllar önce bir Japon arkadaşıma, “Avrupa’dan alışveriş yapmanın anlamı yok, artık bizde her şey var” dediğimde “Bizim buzdolapları daha iyi içine koyduğun meyve sebzeyi taze tutan bir teknoloji var” cevabıyla çıkagelmişti. O günden beri “sebzeleri taze tutan buzdolabı teknolojisi” takipçisi oldum. Şu anda kendimiz üretiyor, hatta ihraç ediyoruz. “Mavi ışık teknolojisi” diye de bilinen bu buzdolaplarının fiyatları yaklaşık 2500 TL’den başlıyor.
Küçük hediyeler büyük sevinçler
Yeni Apple TV - Yeni Apple TV için televizyonun geleceği deniliyor, bu ABD için doğru, biz o yolda ilerliyoruz. Bu aletin en büyük özelliği uygulamalar indirmesi ve oyun oynanması, özel bir uzaktan kumandası var; dokunmatik oyun oynamak için ideal. Hayata ve dünyaya yepyeni bir pencere açan Apple TV aynı zamanda bütün aileyi ekran başına toplayarak keyifli saatler geçirmeye vesile oluyor. Başlangıç fiyatı 629 TL.
Küçük hediyeler büyük sevinçler
Bluetooth kulaklık - Kimseyi rahatsız etmeden istediğiniz müziği dinleyebileceksiniz ve hareket edebileceksiniz. Ergenlere verilebilecek en güzel hediyelerin başında geliyor. Çok yüksek kaliteli müzik yayını yapar hale geldiler ve fiyatlar gayet makul. Türk malı olanları da var 199 TL civarında ödeyince, nefis bir kulaklığa sahip olabilirsiniz.
Küçük hediyeler büyük sevinçler
Oyun konsolu - Bilgisayar oyunları oynamayan yok. Ama amatörce oyun oynamak ve işe profesyonelce yaklaşmak arasında konsol farkı var. İyi bir oyun konsolu keyifli bir oyunun yarısıdır. En gelişmişlerini almaya kalkarsanız neredeyse bir bilgisayar fiyatı kadar para ettiklerini göreceksiniz ama her bütçeye uygun olanlar da var. Oyun meraklılarını çok mutlu edeceği garantili bir hediye.
Küçük hediyeler büyük sevinçler
Yüksek süratli internet - Şahsi favorim, herkese tavsiye ederim. İnternet süratiniz arttığında bütün filmler çok daha hızlı iniyor, akıllı TV aklını kullanmaya başlıyor, müziğin kalitesi misliyle artıyor ve kesilme, takılma ortadan kalkıyor. Sistemik bir değişim, ortam değişiyor, YouTube bile yeni bir anlam kazanıyor. Hele yakınlarınızla görüntülü sohbet yapıyorsanız gerçeğe ne kadar yaklaştığına şaşıp kalıyorsunuz. İnternet sürati 10MGb altındaki herkesin düşünmesi gereken bu konu, servis sağlayıcınızla bir konuşun derim.

En Çok Okunan Haberler