Roboski'ye Adalet

29 Haziran 2015 Pazartesi, 20:46
Roboski'ye Adalet
İHD İstanbul Şubesi Adalet ve Hakikat Komisyonu üyeleri, her ayın 28’inde “Roboski’ye adalet” talebiyle gerçekleştirdikleri oturma eylemininin 42.sini dün LGBTİ aktivistlerinin yürüyüşüne yönelik gerçekleşen polis saldırısına nedeniyle bugün akşam gerçekleştirdi.
Roboski'ye Adalet
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Adalet ve Hakikat Komisyonu “Roboski’ye adalet” talebiyle 42.sini gerçekleştirdikleri oturma eyleminde, çoğu çocuk 34 kişinin yaşamını yitirdiği Roboski Katliamı’nın faillerinin yargılanarak, cezalandırılmasını istediler.
Roboski'ye Adalet
Galatasaray Meydanı’nda akşam saatlerinde bir araya gelen yurttaşlar üzerlerinde “Roboski katliamı”nda hayatını kaybeden 34 kişinin fotoğrafının bulunduğu “Roboski’ye adalet, failler yargılansın” yazılı pankartı açarak, “Roboski’yi unutma, unutturma” sloganı attılar.
Roboski'ye Adalet
“Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, İlhan Bölük, Halil Erkek, Ali Rıza Kuğu ve Aygün Eker yargılansın” dövizlerinin yere serildiği eylemde grup adına açıklama yapan Osman Özkan, “Roboski devlet eliyle işlenmiş, tartışmasız ve bahanesiz bir katliamın adıdır...
Roboski'ye Adalet
Katliamın talimat vereni de uygulayanı da açık kimlik bilgilerine kadar bellidir. Biz insan hakları savunucuları olarak, failler yargılanıncaya, adalete hesap verip cezalandırılıncaya kadar olayın peşini bırakmayacağımızı buradan bir kez daha kamuoyuna duyuruyor, Roboski’yi unutma, unutturma diyoruz” diye konuştu.
Roboski'ye Adalet
Roboski'ye Adalet
Roboski'ye Adalet

En Çok Okunan Haberler