Teknolojide 2016 sürprizleri

04 Ocak 2016 Pazartesi, 21:04
Teknolojide 2016 sürprizleri
3 boyutlu gözlükler ekranların yerini alacak, mesaj atarak akıllı robotlara danışacağız, elektrikli spor otomobiller süper performanslara çıkacak, dünyada internete ulaşamayan kalmayacak. İşte 2016’nın teknolojik sürprizleri...
Teknolojide 2016 sürprizleri
Aquila İHA Aquila insansız hava aracı, Facebook’un dünyanın en ücra köşelerine internet bağlantısı taşıyabilmek için bulduğu çözüm. Daha önce Google tarafından helyum dolu balonlarla yapılması öngörülmüş projenin bir adım ötesi. Aquila bir kez havalanınca üç ay boyunca hiç inmeden havada kalabiliyor. Kanat genişliği bir Boeing 737 ile aynı. Yolcu uçaklarının irtifasının 18 ila 27 kilometre üstünde süzüldüğü için hava koşullarından da etkilenmiyor. Enerjisini ise sırtındaki güneş panellerinden sağlıyor.
Teknolojide 2016 sürprizleri
Facebook M Facebook M, Facebook mesaj içinde yer alan sizinle yazarak haberleşen ve sorularınızı yanıtlayan bir robot. Şu anda sadece Kaliforniya bölgesinde tam anlamıyla çalışıyor, kısa süre de bütün dünyaya yayılması bekleniyor. Tahminim diğer mesajlaşma platformları da benzerleriyle çıkagelecektir. Ne yapıyor bir örnek verelim, mesela Türkiye’de devreye girdiğinde siz “Kızılay çevresinde hangi sinemalarda ne oynuyor” diye yazdığınızda sinemaların listesi ve oynayan filmlerin dökümünü veriyor.
Teknolojide 2016 sürprizleri
Oculus Oculus 3 boyutlu görüntü ve muhteşem ses performansı ile sizi film izliyorsanız filmin, oyun oynuyorsanız oyunun içine koyuyor. Yani iş sadece karşıdan seyretmekle kalmıyor, özellikle oyunlarda siz sağa bakınca sağ tarafı, sola bakınca sol tarafı görüyorsunuz. Sanal gerçeklikte son nokta. Oculus’un Samsung Galaxy telefonlarla çalışan bir modelini ABD’de internet üzerinden sipariş etmek mümkün, fiyatı yaklaşık 300 TL. www. oculus.com
Teknolojide 2016 sürprizleri
Pepper Robot Pepper Robot Japonların yaptığı bir robot. İnsanlarla iletişim kurabildiği için humanoid olarak da sınıflandırılıyor. Sizinle iletişim kurmakla kalmıyor, yüzünüzün ifadesinden mutlu, mutsuz, kızgın olup olmadığınızı hatta şaşırdığınızı bile anlayabiliyor. Japonya’da piyasaya çıkış fiyatı yaklaşık 6.000 Türk Lirası olarak öngörülüyor.
Teknolojide 2016 sürprizleri
Tesla 3 Dikkatler 2016 Mart ayına kilitlendi, Tesla 3 tanıtılacak. Elektrikli otomobilin özelliği, bir BMW3 ile her anlamda kapışacak performansa sahip olması iddiasından kaynaklanıyor. Fiyatı da 35.000 dolar. Vergisiz, harçsız çıplak fiyatı 100.000 TL şeklinde düşünebilirsiniz. Tabi Türkiye’de kaça çıkar bilemeyiz. Tesla 3 geleceğin elektrikli otomobillere göz kırptığının habercisi gibi.
Teknolojide 2016 sürprizleri
QU ORA Quora IOS ve android üzerinden çalışıyor, ayrıca Quora.com üzerinden de ulaşabiliyorsunuz. Tadını çıkartabilmek için iyi derecede İngilizce bilmek gerekiyor. Tercüme motorlarıyla kullanırsanız, İngilizcenizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Benim buraya alma nedenim, daha çok boş bırakmaya gelmeyecek bir uygulama olmasında dolayı...
Teknolojide 2016 sürprizleri
Quora insanların aklına gelen her türlü soruyu sorduğu ve o konuda kendini yetkili gören herkesin cevap yazdığı bir açık platform. Mesela “casus filmlerindeki adamlar gerçekten istihbarat teşkilatlarında var mı” sorusuna, emekli bir istihbarat görevlisi “evet ama bütün özellikler bir James Bond gibi tek adamda toplanmıyor; yani dövüş sanatlarını bilen de var, kasa açmayı bilen de var, bilgisayar korsanı da var, uçak kullanan da var ama hepsi de aynı adam olmuyor” şeklinde cevap yazıyor. Bizim açımızdan önemi şu “Türkiye’ye seyahat güvenli mi” diye soruyorlar mesela, bu sorunun cevabını biz boş bırakırsak aklına esen, estiği gibi cevaplıyor. Herhalde anlatabilmişimdir...
Teknolojide 2016 sürprizleri
Meteoroloji İstasyonu Bütün IOS platformlarda (Mac, iPhone, İPad, yeni Apple TV) çalışan çok gelişmiş bir hava durumu programı var, gerçek bir meteoroloji istasyonu, adı: Seasonality. Gerek verdiği bilgi yelpazesinin çok geniş olmasıyla, gerek haritalarıyla çok profesyonel bir yazılım. Benim favori haritam partiküllerin geçişlerini gösteren animasyon.
Teknolojide 2016 sürprizleri
Kim Kardashian yine yaptı! Kim Kardashian yeni yıla hızlı girdi, Kimoji diye kendi emojisini Apple Store’da satmaya başladı ve uygulama dükkânında kuyruklar oluştu. Kullanırsınız kullanmazsınız, o sizin vereceğiniz bir karar ama bütün dünya konuştuğuna göre, çok yakında diğer ünlülerin de kendi emojilerini bekliyoruz diye haber yapmadan geçmedik.

En Çok Okunan Haberler