Ukrayna'da eski İçişleri Bakanı ağır yaralandı

Ukrayna'daki "Vasilkovska teröristleri" davasında çıkan olaylarda eski İçişleri Bakanı Yuri Lutsenko ağır yaralandı.

Yayınlanma: 11.01.2014 - 15:59
Abone Ol google-news

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Svyatoşina Bölge Mahkemesi çevresinde toplanan bine yakın gösterici, "Vasilkovska teröristleri" davasında zanlılara 6 yıl hapis cezası veren yargıç Yuri Burbel'in mahkemeden çıkmasını engellemeye çalıştı. Polisin müdahale ettiği göstericilerden 5'i yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Bazı milletvekillerinin de darbe aldığı müdahale sonrası gerginlik attı.

Milletvekili eşi İrina Lutsenko ile birlikte olay yerinde bulunan eski İçişleri Bakanı Yuri Lutsenko, göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede arada kaldı. Göstericileri sakinleştirmeye çalışan Lutsenko, başına aldığı darbelerle ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Hastaneye götürülürken bilincini yitirdiği gözlenen Lutsenko, özel bir hastanede müşahade altına alındı.

İrina Lutsenko, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay yerinde polislerin beklediği otobüse girerek kendilerinden kimlik göstermelerini ve maskelerini çıkarmalarını talep ettiklerini fakat bir sonuç elde edemediklerini ifade etti. Otobüsten ayrıldıktan sonra güvenlik görevlilerinin, araçlarından çıkarak bekleyenlere saldırdıklarını, kendilerine yönelik gerçekleştirdikleri saldırıda ise kendisinin de darbe aldığını ancak kocasının durumunun daha ağır olduğunu kaydetti.

Olayın ardından göstericiler, otobüslerden inerek mahkeme salonuna girmeye çalışan polisler aleyhine slogan attı. Polisin gece yarısı saat 02.00'den sonra mahkeme binasına girmesiyle birlikte göstericiler dağılmaya başladı.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) çalışanları tarafından, 22 Ağustos 2011 yılında Kiev bölgesinde bulunan Vasilkov şehrinde patlayıcı imal etmekle suçlanan bir grubun terörist eylemlerinin engellendiği iddia edilmişti. SBU görevlileri tarafından soruşturmayla ilgili şehir konseyi milletvekilleri Volodymyr Shpara, Ghor Mosiychuk ve Sergey Bevza'yı, Ukrayna Bağımsızlık Kutlamaları sırasında Borispil'de bulunan Lenin heykeline yönelik saldırı planı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Heykel ise şehir konseyi kararıyla yerinden sökülmüştü. 2011 yılının sonundan itibaren ise dava, Kiev'deki Svyatoşin Bölge Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Mahkeme, 2 yıldan bu yana tutuklu bulunan sanıklara 6 yıl hapis cezası verdi. (Hürriyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler