Google ve Samsung'dan dev anlaşma!

Android dünyasının en çok tercih edilen cihaz üreticisi konumunda yer alan Samsung, Google ile patentlerinin 10 yıl boyunca paylaşılacağını resmi olarak açıkladı.

Yayınlanma: 27.01.2014 - 10:02
Abone Ol google-news

Google Android cephesinde ki en iyi ortağı olan Samsung ile 10 yıllığına patent birliği anlaşması imzaladı. İkili arasındaki anlaşmaya göre önümüzdeki 10 yıl boyunca Samsung Google'ın, Google ise Samsung'un tüm patentlerini ihlal ücreti ödemeksizin kullanabilecek.

Shiftdelete.net'in haberine göre, anlaşma şartları arasındaki bir madde ise oldukça dikkat çekici. Samsung'un Android işletim sisteminden uzaklaşması halinde anlaşma iptal olacak ve Google Samsung'u patent ihlallerinden dolayı mahkemeye verebilecek. Bu madde ile Google'ın Tizen projesini baltalamak istediği, Android'i uzun seneler boyunca lider mobil işletim sistemi olarak tutma amacını taşıdığı anlaşılıyor.

Daha önce ortak Nexus projelerinde buluşan Samsung Google ikilisinin ilikilerini daha da geliştireceği tahmin edilen bu anlaşmaya uzmanların yorumu, mobil teknolojinin gelişimini arttıracağı ve daha yenilikçi, farklı ürünler ortaya çıkartacağı yönünde oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler