"Obama, çok taraflı diplomasi için büyük şans"

Avrupa Birliği Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği demeçte ABD'nin yeni başkanı Barack Obama'yı değerlendirdi. Solona, Obama'nın çok taraflı diplomasi için bir şans olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 21.01.2009 - 09:46
Abone Ol google-news

AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, İngiliz Financial Times gazetesinde yayımlanan makalesinde, yeni Amerikan yönetiminin ABD ile Avrupa'nın çok taraflı diplomasideki taahhütlerini yenilemek için bir şans olduğunu belirtti ve yeni ABD Başkanı Barack Obama'nın yemin töreninin ''özel bir an'' olduğunu ifade etti.

''ABD'nin herhangi bir ülke olmadığını'' bildiren Solana, Başkanının da diğer siyaset adamları gibi bir başkan olmadığını, çünkü yaptığı seçimin dünyadaki milyarlarca insanı etkilediğini kaydetti.

''Diplomasi dersi'' veren Solana, çatışmaların askeri yolla değil siyasetle çözülmesinin ve uluslararası bir müdahale sırasında iç siyaseti düşünmenin önemini, ayrıca ABD dahil hiçbir ülkenin tek başına sorunları çözemeyeceğini vurguladı.

Solana, AB ile ABD'nin, Obama'nın göreve gelmesinden, ''globalleşmiş dünyada ortaklıklar kurulması, güvenin tesis edilmesi ve kuralların düzenlenmesi konularındaki taahhütleri yenilemek için'' yararlanması gerektiğini de ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler