AKP'de bir istifa daha!

Bayraklı Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, görevinden istifa etti. Boztepe parti üyeliğinin devam ettiğini ifade ederken, 30 Mart'taki yerel seçimler öncesinde yaptığı belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvurusunu da geri çektiğini açıkladı.

Yayınlanma: 02.02.2014 - 16:41
Abone Ol google-news

2009 Yılında Bayraklı Belediye Meclis üyeliğine seçildiğini, görev yaptığı süre boyunca yüzlerce soru önergesi verdiğini belirten Boztepe yaptığı açıklamada, "Grup sözcülüğü, Grup Başkanvekili ve SKM Başkanlık görevlerini yürüttüm. Türkiye'de özgürlükçü, gelişmeci ve sosyal adaletten yana düşüncelerin, halkın inanç ve kültür dünyası ile barışarak kitle desteği ve etkinlik kazanması, yürüttüğüm siyasi çalışmaların ve düşüncelerin hep temelini oluşturmuştur. Bu anlayış ile 40 yıldır yaşadığım Bayraklı ilçesine önemli hizmetlerde bulundum. Görev yaptığımız beş yıl boyunca Bayraklı'da partiyi en iyi şekilde temsil ettim. Belediye meclisinde etkin muhalefet yaparak kamuoyunun dikkatini ilçenin üzerine çekilmesini sağladık. Ekip arkadaşlarımızın da katkılarıyla "ben' değil "biz' anlayışı ile hareket ederek İzmir'in en etkin meclis grubunu oluşturduk. Aradan geçen zamanda fedakarlık yaparken bazılarının siyasi ikballerini düşünerek hareket ettiğini tespit ettim. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesi ile hareket eden, hiçbir sorumluluk almayan ve fırsatçılık yapan birçok kişinin son zamanlarda parti başarısından çok "kendi ikballeri' için çalıştığını gördüm. Ne yazık ki bazıları da son yaşanan gelişmelerden sonra emellerine ulaştı. Partinin başarısı için zerre kadar çaba göstermeyenler "tatlı su kurnazlığı' yaparak günübirlik çıkarlarını düşünerek hareket etti" dedi.

Aktif siyaset yaptığı Bayraklı'da ortaya çıkan manzara ve siyasi ortama bakarak, oluşan ekiple görev yapamayacağıma karar verdiğini vurgulayan Boztepe şöyle devam etti:

"Partiyi yerel yönetimlerde seçime götürecek olan ekibin ve ekip liderlerinin başarı kazanacağına inanmıyorum. Bu inancımın 30 Mart'tan sonra tüm kamuoyu tarafından da görüleceğine eminim. Yerel seçim öncesinde Bayraklı halkının da uyarılarını dikkate alarAKPdeki görevimden istifa ederken yeni döneme ilişkin talebimi de geri çekiyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler