Erdoğan'dan anket sorusuna fırça!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. Erdoğan bir anketin soru olarak yöneltilmesi üzerine cebinden çıkardığı son anket sonuçlarını okudu.

Yayınlanma: 03.02.2014 - 15:01
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'ya gidişi öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın gündeminde yine Gülen Cemaati ve yerel seçimler vardı. Zaman gazetesinde bugün yayınlanan bir ankette kendisi ve partisi hakkında çıkan sonuçların sorulması üzerine Erdoğan sinirledi. Habertürk muhabirinin sorduğu soruya "Senin mensubu olduğun gazete dün başka bir anket yayınlamıştı" diye yanıt veren Erdoğan, ceketinin cebinden bir kağıt çıkardı ve KONAR'ın son anket çalışmasının sonuçlarını okudu. Erdoğan'ın okuduğu anket sonuçlarına göre AKP, yüzde 47,7 oyla ilk sırada bulunuyor.

Erdoğan'dan muhabirlere fırça

'Paralel yapı' iddiası üzerinden Gülen Cemaatine yüklenmeye devam eden Erdoğan, Pensilvanya'ya, "Çıkarsın gelirsin, ülkede ne yaparsan bunu burada yaparsın" diye seslendi. Zaman gazetesi muhabirinin MİT'in Sarraf hakkında Erdoğan'a sunduğu uyarı raporunu sorması üzerine yine sinirlendiği gözlenen Erdoğan, "MİT uyarı yapmaz, tespit yapar. MİT'in raporlarına nüfus edebilecek kadar paralel yapının temsilcisi durumuna düşüyorsunuz" diye çıkıştı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Almanya'da Merkel ile bir çalışma yemeğimiz olacak. Almanya'daki vatandaşlarımızla yarın akşam bir salon toplantısı gerçekleştireceğiz. Bu akşam da yine Hollanda'dan gelecek bir grup değişik siyasi partilere mensup milletvekilleriyle bir arada olacağız.

- Almanya ile köklü bir dostluğumuz var. Birçok alanda yakın işbirliği içindeyiz. 3 milyona aşkın vatandaşımız Almanya'da yaşıyor. Bunların da yaklaşık 1 milyona yakını Alman vatandaşı... Son olarak 2011 Ekim ayında Berlin'e gitmiştim. Bu ziyaretim ikili ilişkilerin çok yönlü ve kapsamlı ilişkilerin ileriye götürülmesine yönelik büyük bir önem ifade ediyor.

- Ülkelerimizin işbirliğini daha geliştirmelerine, projeler üretmelerine, Türk ve Alman gençlerinin etkileşiminin artırılmasına önem veriyoruz. Bu bağlamda 2014 Türk-Alman Bilim Yılı'nın başarılı geçmesi için her türlü katkıyı sağlayacağız.

- Avrupa son yıllarda derin bir kriz yaşadı. Krize rağmen Türkiye ve Almanya arasındaki iktisadi istikrar kaybolmamıştır.

İRAN ZİYARETİ

- Türkiye - İran arasındaki süreçte biliyorsunuz önlemler diye bir şey söz konusu değil, sadece İran'a yönelik yaptırımlar söz konusu. Bunlar içerisinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi mensubu üyelerin rahatlıkla aştığını görüyoruz. Bizim 2012 dış ticaret hacmine baktığınız zaman, aramızdaki dış ticaret hacmi 21,5 milyar dolara ulaşmıştı. Bu yaptırımlar sebebiyle çok ciddi bir düşüş yaşandı. Siyasi irademiz 2015 sonu itibarityle bu rakamı 30 milyar dolara çıkarmaktı.

ERDOĞAN: PARALEL ANKET...

Erdoğan basın toplantısında Zaman gazetesinde yayınlayan anketi soran Habertürk muhabirine fırça attı.

Erdoğan şunları söyledi:

(Zaman gazetesindeki seçim anketi üzerine...) Bunu değerlendirmeme gerek yok. Senin mensubu olduğun gazete dün başka bir anket yayınlamıştı. Hangisine inanalım? Bizim yaptırdıklarımıza mı inanalım.

Erdoğan daha sonra ceketinin cebinden bir anket çıkartarak şunları söyledi:

Bakın KONDA'nın Ocak ayı anketini söylüyorum.

AKP: 47,7
CHP: 28,5
MHP: 14,4
BDP: 5,9

FETHULLAH GÜLEN'E: ÇIKAR GELİRSİN...

Çıkarsın gelirsin, ülkede ne yaparsan bunu burada yaparsın. Bugün Almanya ziyaretim var ve cuma günü Soçi'de Kış Olimpiyatları var... Ondan sonra tamamen arazideyiz. Meydanlar 30 Mart'ın dilini konuşacaklar.

ERDOĞAN BAYRAKTAR'I İKNA ETMEM SÖZ KONUSU DEĞİL

Erdoğan Bayraktar ile bir görüşme yaptım ama ikna etmem gibi bir şey söz konusu değil. Erdoğan bey ikna edilecek biri değil ki... Benimle 25 yıllık geçmişinde nereden nereye nasıl yürüdüğümüz belli. Orada kullanmış olduğu yanlış ifadeyi düzeltmen onun görevidir.

ALİ İSMAİL KORKMAZ'A YORUM YOK!

(Ali İsmail Korkmaz davası) Yargı sürecine dair söyleyecek bir şeyimiz yok.

TUTUKLULUK SÜRESİ İNİYOR

Tutukluluk süresi daha önce 10 yıldan 7,5 yıla indirilmişti. Biz dün yaptığmızı çalışma ile bunu 5 yıla indiriyoruz. Meclisten bunun da çıkmasıyla yüzlerce binlerce insan istifade edecek.

MİT'İN SARRAF RAPORU

(MİT tarafından Rıza Sarraf hakkında Erdoğan'a sunulduğu belirtilen uyarı raporu üzerine...) Bakın, MİT uyarı yapmaz, tespit yapar. Bir diğeri de burayla ilgili olarak da MİT'in raporlarına nüfus edebilecek kadar paralel yapının temsilcisi durumuna düşüyorsunuz. MİT'in raporunu bilecek kadar paralel yapı... Söylemediğinizi söylettiriyorsunuz. MİT'in bu tür belgelerini nasıl ele geçiriyorlar acaba? MİT sürekli gizlilik kararıyla çalışır. Bu nasıl sizlerin ve ya oraların eline geçiyor. Burası çok tehlikeli bir gidiş. Bu vatana hizmet değildir. İsmi geçen zatla ilgili bana suç duyurusu gelmemiştir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler