Elitaş Erdoğan'ın ses kaydını böyle savundu

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP'li Yusuf Halaçoğlu'nun TBMM'de dinlettiği, Başbakan Erdoğan'a ait ses kaydını savundu.

Yayınlanma: 05.02.2014 - 21:40
Abone Ol google-news

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu'nun TBMM Genel Kurulu'nda dinlettiği ses kaydıyla ilgili, "Birileri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin içine virüs gibi sızmış. O paralel yapı dediğimiz yapı virüs gibi sızmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekaasını yok etmek için uğraşıyor ve sizi de Sayın Halaçoğlu maşa gibi kullanıyor" dedi.

Yusuf Halacoğlu Erdoğan'ın ses kaydını Meclis kürsüsünden dinletti! VİDEO

"Sansüre karşı çıkmanız gerekmiyor mu?"

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, önerge üzerine yaptığı konuşmada, basın özgürlüğünün anayasal güvence altında olduğunu hatırlattı. TBMM Genel Kurulu'nda daha önce dinlettiği ses kaydının doğru olup olmadığının kendisine sorulduğunu ifade eden Halaçoğlu, kaydın bir bölümünü yeniden dinletti.

Bu sırada AKP'li bazı milletvekillerinin "Yaptığın yakışıyor mu?" diye sorması üzerine Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Peki, hırsızlık yapan adama yakışıyor mu diye sorulur mu? Allah aşkına adam tutmuş resmen Anayasa'nın 28. maddesini ihlal ediyor, sansür uyguluyor. Bir televizyona direktif veriyor, susturuyor, kaldırtıyor. Burada yazıyor, burada söylüyor, telefon görüşmesiyle ve ondan sonra diyorsunuz ki 'bu yakışıyor mu?'

Peki, Başbakan'ın yaptığı yakışıyor mu? Ayrıca sizin yaptığınız yakışıyor mu? En azından sansüre sizin de karşı çıkmanız gerekmiyor mu? Bunu kim kaydettiyse de yanlış yaptı ama Başbakan daha çok yanlış yaptı. Ama Başbakan'ın talimat verdiği televizyon ondan da büyük yanlış yaptı. Basın ahlaksızlığını yerine getirdi. İnsan onuruyla yaşar."

Ses kaydının içeriğini aktaran ve hala savunulmasını anlayamadığını belirten Halaçoğlu, "Şu Meclis'in bu gibi sansürlerin önüne geçmesi gerekir, kim yaparsa yapsın. Ama siz hala bununla ilgili tutmuşsunuz hala ileri geri, 'Efendim yaptı mı, yapmadı mı? Bunu burada söylemeniz yakışık alıyor mu ?' diyorsunuz. Ayıptır. Elimde yetki olsa Başbakan'ın konuşmasını engellesem, televizyonlara baskı yapsam yakışık alır mı?" dedi.

Halaçoğlu, ses kaydına konu olan televizyonun haberlerine artık inanmayacaklarını, programlarına da katılmayacaklarını söyleyerek, "Ta ki yönetimini değiştirene kadar, ta ki özür dileyip, basın ahlakını yerine getirmeye söz verene kadar. Siz istediğiniz kadar takla atın, ne söylerseniz, söyleyin mızrak artık çuvala sığmıyor" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler