5 bin taksici meslekten tasfiye edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl başlattığı, taksi sahiplerinden ve şoförlerden adli sicil kaydı istenmesi uygulaması kapsamında, 5 bin taksicinin meslekten uzaklaştırıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 26.08.2013 - 15:48
Abone Ol google-news
Untitled Document

c5

İstanbul- Geçen yıla kadar adli sicil kaydı istenmediği için, hırsızlık, kapkaç, dolandırıcılık gibi suçlardan haklarında işlem bulunanların ya da madde bağımlısı olanların bile kolaylıkla taksi şoförü olması ve bu nedenle müşterilerin büyük sıkıntı yaşaması üzerine, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ortak bir çalışma başlattı.İstanbul Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl hayata geçirdiği uygulamaya göre, çalışma ruhsatı verilmesi için taksi sahiplerinden ve şoförlerden adli sicil kaydı istenmesi şartı getirildi.İTEO Başkanı Yahya Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kararın uygulanmasının ardından müşteri şikayetlerinin değiştiğini söyledi.Uygulamanın müşteri memnuniyetini artırdığını vurgulayan Uğur, "Müşterilerimize, 'beyefendi taksicilik' geri gelinceye kadar çalışacağımıza söz verdik. Göreve geldiğimiz günlerde taksicilik, itibarını ve müşterilerin güvenini yitirmişti. Büyükşehir Belediyesi ile yapmış olduğumuz görüşme ve çalışmalar neticesinde projeler ürettik. Projelerimizle müşterilerimizin özlemiş olduğu 'beyefendi taksicilik' anlayışını İstanbullu halkımızla buluşturmak istedik" diye konuştu.

-"Madde bağımlıları bile taksici olabiliyordu"

Taksiciliğin zaman içerisinde günübirlik bir iş olarak görülmeye başlandığını belirten İTEO Başkanı Uğur, "Mesleğimiz öyle bir hale gelmişti ki madde bağımlıları bile taksici olabiliyordu" dedi.Göreve geldiklerinde hemen odaya ait bir şikayet ve öneri hattı kurduğunu anlatan Uğur, böylece müşterilerden gelen şikayetleri incelemeye alarak değerlendirdiklerini söyledi.
Å?ikayetlerin sonucunu deÄŸerlendirdiklerinde, "ürkütücü bir sonuçla" karşılaÅŸtıklarını dile getiren UÄŸur, şöyle devam etti:"Å?ikayetlerin yüzde 25'i tırnakçılık', 'müşteriye sahte para verme' ve 'dolandırıcılıkla' ilgiliyken, yüzde 35'inin ise müşteriye kötü davranma ÅŸeklinde olduÄŸunu gördük. Bunun üzerine taksici profilinin deÄŸiÅŸmesi gerektiÄŸine karar vererek projelerimizi hazırladık ve belediyeye baÅŸvurduk. Bizlere daima yardımcı olan Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi, taksicilik yapacak kiÅŸilerden sabıka kaydı alınmasını zorunlu hale getirdi. Bu sayede yüz kızartıcı suçlara sahip kiÅŸiler bu meslekten uzaklaÅŸtırıldı."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler