100 yıllık gurur

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, manda ve himayenin reddedildiği Sivas Kongresi’nin 100. yılı kutlamaları için CHP, Kılıçdaroğlu öncülüğünde Sivas’ta olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan da etkinliklere katılacak.

Yayınlanma: 03.09.2019 - 23:02
Abone Ol google-news

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı hafta boyunca gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Cumhuriyet Halk Partisi de (CHP) 4 Eylül’de Sivas’a çıkarma yapacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyeleri, PM üyeleri, milletvekilleri ve İBB Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu büyükşehir belediye başkanları bugün Sivas’ta olacak.
CHP’liler saat 13.30’da düzenlenecek resmi törenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi’nde Sunay Akın’ın “Uğurlar Olsun 100 Yılın Hikâyesi” etkinliğine katılacaklar. CHP Sivas İl Başkan Yardımcısı Behzat İnan Şahin, Cumhuriyetin kurulmasına temel olan Sivas Kongresi’nde CHP teşkilatının Sivas’ta olacağını belirtti.

100. yıldönümü etkinlikleri 30 Ağustos’ta başladı ve 15 Eylül’e dek devam edecek. Etkinlikler kapsamında bugün 13.30’da Sivas’ta Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunulup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. Aynı gün saat 13.45’te Sivas Kongresi’nin yapıldığı Kongre ve Etnografya Müzesi ziyaret edilecek ve devamında temsili olarak Sivas Kongresi canlandırılacak. Etkinliklere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Protokol konuşmalarının ardından ozanların dilinden şairlerin kaleminden Sivas Kongresi Halk Şiiri Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verilecek. Ayrıca Kale önünde 100 milyon fidan dikimi yapılacak. Solo Türk yıldızlarının gösterisi, Serkan Kaya konseri, Lazer animasyon video mapping gösterisi, hayvancılık ve gıda fuar açılışları, Sivas Devlet Tiyatrosu’nun çocuklara yönelik programları, Hacivat ve Karagöz gösterisi, Yıldız Dağı tırmanış programı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konseri, İsmail Hakkı Demirci ve Erkan Ogur konseriyle 11 Eylül Çarşamba gününe kadar devam edecek.

Erdoğan’dan mesaj
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 4 Eylül Sivas Kongresi’nin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan, “Sivas’ta, 100 sene önce, bağımsızlık ve vatan aşkıyla yakılan meşale, muasır medeniyet yürüyüşümüzde bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Şanlı tarihimizle iftihar eden, kahraman ecdadımızla aynı ruh ve şuura sahip olan genç nesiller, Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyacaktır” açıklaması yapt


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler