15 yaşında kör oldu

Diyarbakır’daki gösterilerde bir polis yaralanırken M.S. adlı çocuğun durumu ağır.

Yayınlanma: 02.12.2014 - 09:49
Abone Ol google-news

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları ve geçen cumartesi sabahı yapılan saldırıda IŞİD militanlarının Türkiye topraklarını kullandığı iddiası gerginliği artırdı.

Saldırılarını protesto etmek isteyen bir grup Diyarbakır’ın Hani ilçesinde önceki gece toplandı. Taş ve  molotofkokteyli atan göstericilere polis de taş ve molotofkokteyli atarak karşılık verdi. Bu sırada bir polis ve 15 yaşındaki M.S. yaralandı.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan M.S’nin gözlerini kaybettiği belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada ise M.S’nin elindeki patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralandığı kaydedildi. İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, ise “Doktorlar M.S’nin iki kaşının arasına, alnına isabet eden sert bir cisimle yaralandığını, gözlerini kaybettiğini belirtti. Durumu ağır olduğu için ameliyata alıp cismi çıkaramıyorlar. Doktorlardan aldığımız bilgiye göre çocuğun ellerinde bir yaralanma yok. Hukuki olarak olayın takipçisi olacağız” dedi.

CİZRE: Nur Mahallesi’nde önceki gece toplanan yüzleri maskeli bir grup Yefes Caddesi’nde çöp bidonlarını devirerek barikat kurdu ve yolu trafiğe kapattı. Bölgeye gelen polise, göstericiler taş, molotofkokteyli ve havai fişekler attı. Polis de göstericilere basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti.

GAZİANTEP: Bir grup önceki gece Beybahçe ve Vatan mahallelerinde toplandı. Yüzleri kapalı, çoğunluğu çocuklardan oluşan grubu polis dağılmaları yönünde uyardı. Göstericiler, çöp  konteynırlarını ateşe verdi ve polise taş, molotofkokteyli ve havai fişek attı. Polis de biber gazı ve basınçlı suyla karşılık verdi.

ADIYAMAN: Karapınar Mahallesi’nde önceki gece 30 kişilik bir grup çöp konteynırlarını devirip polise taş ve havai fişek atmaya başladı. Polis, göstericilere basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler