20 yıldır tartışılan tişört el değiştirdi... Vesayet pijaması geri döndü

Başbakan Binali Yıldırım önceki gün gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile İstanbul'da biraraya geldi.

Yayınlanma: 15.07.2017 - 09:45
Abone Ol google-news

Yıldırım'ın mesajları dün gazetelerde manşet haber olarak duyuruldu.

Haberler siyasi liderlerle toplu söyleşileri, teke tek röpörtajmış gibi gösteren fotoğraflarla süslendi.

Ancak Başbakanlık tarafından çekilen ve paylaşılan toplu söyleşinin teke tek fotoğrafları arasından bir tanesi dikkat çekti.

Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak'ın Başbakanla tokalaşması ve söyleşi sırasındaki fotoğraflarda tişörtlü olduğu görüldü.

Bu fotograflar haziran 1997'de Aydın Doğan'ın dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ı yazlık evinde tişörtle karşılamasını akıllara getirdi. fotoğraf yıllarca vesayet ve demokrasi konulu konuşmaların, hitapların öznesi haline geldi.

Aydın Doğan o fotoğrafın hikayesini şöyle anlatmıştı:

"...  dönemin başbakanı Sayın Mesut Yılmaz, temmuz ayının bir günü bizim gazetenin kurşunlanması sebebi ile geçmiş olsun demek üzere Çamlıca’daki yazlık evimize uğradı. Bahçede oturduk. Benim üzerimde bir kot pantolon ve tişört vardı. Başbakan’ın ziyareti sebebiyle üzerime bir ceket de aldım.
Hava çok sıcak olduğu için Mesut Bey ceketini çıkardı, kravatını gevşetti. Ben de kendisinden izin alarak ceketimi çıkardım.

Başbakan evden ayrılmak üzere iken kapıda gazetecilerin beklediğini söylediler. Mesut Bey, gazetecilerin bulunduğu kapıdan çıktı. O sırada ben de uğurlamak üzere kendisine refakat ediyordum. Evden ayrılırken gazeteciler fotoğraflarımızı çektiler.

Uzanların gazetesi ertesi gün “Başbakan’ı pijama ile karşıladı” manşetiyle büyük bir iftiraya imza attı. Bu öylesine etkili bir iftira oldu ki... O günden bu yana bana garezi olan herkes, ister gazeteci olsun ister siyasetçi olsun, Uzanların bu iftirasını kullandı"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler