200 ila 800 lira arasında

İstanbul’daki göçmenler Avrupa yollarına düştü. İstanbul’da birçok noktadan mülteciler minibüs ve taksilerle Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’na gitti.

Yayınlanma: 29.02.2020 - 02:00
200 ila 800 lira arasında
Abone Ol google-news

Zeytinburnu Kazlıçeşme Sahili’nde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu, çoğu Afganistanlı yüzlerce mülteci, dün sabah saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaşıp oradan Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilerin bir kısmı ücretsiz otobüslerle, bir kısmı da taksi ve minibüs tutarak yola çıktı. Bayrampaşa Otogarı’nda otobüs firmaları ek seferler koyarak mültecileri Kapıkule Sınır Kapısı’na götürdü. 

Otobüs şoförü Salih Adıyaman, haberi duymasının ardından sabah saatlerinde mültecileri götürmek için gönüllü olarak geldiğini belirterek “Edirne Kapıkule Sınırı’na bırakacağım” dedi. 

Taksi şoförü Mehmet Ş. ise “Haberi duyduktan sonra ilk başta çekimser davrandım. Çünkü mültecileri sınıra götürmemiz yasaktı, hapis cezası var. Sabah giden arkadaşlarımdan bir sıkıntı olmadığını, devletin onay verdiğini öğrenince geldim. Yoğunluk yaşıyoruz. Ben taksimetreyi açıyorum. Kişi başı 200 lira alanlar da var. 800 liraya götürenler de aralarında anlaşıyorlar” diye konuştu. 

‘OLMAZSA DÖNECEĞİZ’

Afgan mülteci H.S, iki yıldır Türkiye’de olduğunu ve kararı duyduğunda heyecanlandığını söyleyerek “Yunanistan’a geçip oradan Almanya’ya gitmek istiyoruz. Türkiye artık çok kalabalık, yaşama imkânımız yok gibi bir şey. Ama Avrupa’da öyle değil, orada okuma imkânım olacak, daha iyi iş fırsatlarım olacak. Yunanistan’a geçtikten sonra her şey çok kolay, istediğimiz yere gideriz. Şu an tek sorunumuz Yunanistan’ın kapıları açması. Açmazsa da bekleyeceğiz. Olmazsa Türkiye’ye döneceğiz” dedi. 

Ankara’dan uçakla İstanbul’a geldiğini söyleyen bir mülteci ise çok mutlu olduğunu belirterek “Türkiye’de koşullar kötü, burada evim, işim vardı ama orada, bize kimlik verecekler. Artık görünmez olmayacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler